Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 март 2015
Мислења
67
Поени од реакции
44
Образувана преписка N:57**/2015 Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
A sho e fintata so statusite sto se promeneti? Neli vaka pisese pred da ima promeni vo stranata za prebaruvanje na prepiski?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Вака другари. Бидејќи неколку членови ме прашаа во лична порака една иста работа мојот одговор ќе го дадам тука како би им послужил на сите членови од форумов. На интервју бев на 08 октомври 2014, тогаш со мене ги носев оргиналните документи но службеничката беше накурчена и неќеше ни да ги земе ни да ги погледне па затоа поучен од предходните членови кои беа враќани на дополнителна и трчаа да однесат документи јас моите ги доставив со изводи за поврзување преведени и легализирани два месеца подоцна но оргинали а не копии. Инаку однесов крштеница и венчаница од блгарска екзархија од брат на дедо ми од '41 год. Се до пред три четири недели статусот ми беше во задолжителна потоа ми се смени во финална и вчера во молбата ви е уважена. До денес 17 месеци од интервју. Им благодарам на сите членови кои ми помгнаа да ја истерам процедурата и несебично споделуваа информации а се надевам дека и моите постови помогнаа на многу луѓе и ви посакувам успех на сите.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Za drugar:

-Koi dokumenti od sud za neosuduvanost treba da gi odnese? Da li se 2 oddelni ili e samo 1 dkementi, treba da se zemat od sud?
-Dali znaete nekoj lekar od Ohrid sto dava lekarsko uverenie za bg drzavjanstvo?

Blagodaram!

Член од
22 јуни 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
A sto stana so prekratenite od 2012 godina? Dali moze nekako da se prodolzi procedurata? Cekame veke 4 godini.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Od ona sto denes mi go kazaa na telefon...
Maksimum 120 dena e cekanje od podavanje do kraen odgovor vo DABC za proizhod...Toa im bil vaka opsto prifaten princip...maksimim 45 dena da Vi objavat iscekaca se finalen status i maksimum 70 dena da potpisat ili nepotpisat posle toa.
Moj drugar imase poddadeno za proizhod u DABC na 11 dekemvri mislam bese tamu nekade bese I ete denes mu pise izdadeno udostvorenie za proizhod treba da odi da si go podigna so prv bratuced e inaku :)

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Zdravo ima nekoje info za onie kako mene sto se na dopolnitelna proverka mp. So odneseni dokumeti veke 5 meseca.inace sum 61xx.2014.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Само напред,происходи,укази и гражданства се одобруваат се повеќе.Некои се сомневаа ама ви пишав дека новата министерка е предложена да стави ред.Во наредниот период ќе има забрзани одобрувања зошто мора гужвата да се намалува и ова е државна политика на Бугарија што повеќе македонци да се вратат кон своите бугарски корења и да помогне на многу семејства да се извлечат од бедотијата во која се наоѓаме.Ние сите на интервјуата се деклариравме блгари,кој како сака нека се чувствува,но никогаш да не заборавиме кој ни пружи рака.Ни Србија,Ни ЕУ,поготово не Грција.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Само напред,происходи,укази и гражданства се одобруваат се повеќе.Некои се сомневаа ама ви пишав дека новата министерка е предложена да стави ред.Во наредниот период ќе има забрзани одобрувања зошто мора гужвата да се намалува и ова е државна политика на Бугарија што повеќе македонци да се вратат кон своите бугарски корења и да помогне на многу семејства да се извлечат од бедотијата во која се наоѓаме.Ние сите на интервјуата се деклариравме блгари,кој како сака нека се чувствува,но никогаш да не заборавиме кој ни пружи рака.Ни Србија,Ни ЕУ,поготово не Грција.
Sekako istoto go delam so tebe koj kako saka neka se cuvstvuva vo sebe na intervju se deklarira blgarin sekako normalno e toa no posle toa ne smee da zaboravi deka blagodarenie na bugarija ke si gi ostvari celite sekoj od nas jas sum mn blagodaren na bugarija za ova sto go pravi za nas I se gordeam kolku so mojata makedonija tolku I so bugarija

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Вака другари. Бидејќи неколку членови ме прашаа во лична порака една иста работа мојот одговор ќе го дадам тука како би им послужил на сите членови од форумов. На интервју бев на 08 октомври 2014, тогаш со мене ги носев оргиналните документи но службеничката беше накурчена и неќеше ни да ги земе ни да ги погледне па затоа поучен од предходните членови кои беа враќани на дополнителна и трчаа да однесат документи јас моите ги доставив со изводи за поврзување преведени и легализирани два месеца подоцна но оргинали а не копии. Инаку однесов крштеница и венчаница од блгарска екзархија од брат на дедо ми од '41 год. Се до пред три четири недели статусот ми беше во задолжителна потоа ми се смени во финална и вчера во молбата ви е уважена. До денес 17 месеци од интервју. Им благодарам на сите членови кои ми помгнаа да ја истерам процедурата и несебично споделуваа информации а се надевам дека и моите постови помогнаа на многу луѓе и ви посакувам успех на сите.
Значи од интервјуто до пред 3-4 недели си бил во задолзителна па после во финална!?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom