mene taka mi stoi 3 meseci icekam ke bide samo polekaДабч: оденесени документи 2015.12.16 така ми почнува и бројот за проверка Статус'т на зајавлението е : Изчаква финален статус вака стој веќе 1 месец...
mene taka mi stoi 3 meseci icekam ke bide samo polekaДабч: оденесени документи 2015.12.16 така ми почнува и бројот за проверка Статус'т на зајавлението е : Изчаква финален статус вака стој веќе 1 месец...
i mojot broj e 124*/2015/11.03.2015 i mene mi pisuva prepiskata se namira v procedura po zadolzitelno sglasuvane.pozdrav i nie sme imale intervju vo isti den.Што сеа ? Уште колку време ќе си чекаме ? Бар не размрдаа ноќва со нова доза на оптимизам
Образувана преписка N:12**/2015/11.03.2015 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
od koja data si dal dokumenti vo dabc?mene taka mi stoi 3 meseci icekam ke bide samo poleka
So poteklo od pradedo bugarina sto dokumenti imas podneseno,pozdrav
Мислам дека ќе чекаш и оро ќе играш.
Сакаш да знаеш колку јас чекав првиот пат и тоа не за интервју туку генерално за датум во агенцијата?
Поднесено барање во ДАБЧ средина на октомври 2013 за да ми дадат термин кога да ги однесам документите за произход, тој датум беше септември 2014 односно цели 11 месеци. Откако ги поднесов таму немаше ни трага ни глас од издавање било што за да летото 2015 отидам таму чекам преку на ред неколку саата без термин без ништо и одновно ги поднесам и ми издадат произход по месец дена, а есента отидам во правда и ми закажат интервју дури крај на фебруари 2016. Малтене јас два пати сум давал документи за една иста работа затоа што сум фатил некој лош тампон период.
Така да седи, прди, чекај да ти дојде редот оти реално процедура за било кое туѓо државјанство е макотрпен процес и не ги напаѓај непотрено членовите на темава.
се промени и кај мене статусот, април 2015 бев на интервју.... како што гледам кај повеќето од 2015-та се променило во овој статус, веројатно потврда е тоа дека во задолжителна постапка сме, но нема ништо конкретно како оној статус што беше со финална проверка итнПреписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Kolku vreme chekate posle vakov status za da si zemete ukaz??
E pa sega sledna faza e taa pa ke cekameсе промени и кај мене статусот, април 2015 бев на интервју.... како што гледам кај повеќето од 2015-та се променило во овој статус, веројатно потврда е тоа дека во задолжителна постапка сме, но нема ништо конкретно како оној статус што беше со финална проверка итн
Se soglasuvam so se sto kaza I jas primitiv istoto edni vikat za 3 meseci mi zakazaa utre ke dojde drug vika za odgodina mi zakazaa sig I dr go imat primetno ova ne sme samo ja I ti ili ministerstvoto si igra majtap ili lugeto ovde ama poveke drzi voda lugeto ovde deka si igrata majtapникого не напаѓам само се нервирам што форумов стана полошо од пазар на темава висам со ггодини,еден вели вчера бев и ми закажаа интервју за три месеци после излегува друг вели ми закажааза три години,или има луге кој од премногу досада или време задоволство им е да лажат или мминистерствата незнаат штоправат.престанете да пишувате моабети слушнати низ село.ТОА НЕ МУ Е ОД ПОМОШ НА НИКОГО
Najverovatno ova go pisuva na site so sme od 2015, po so jas sum so broj 64**/2015 so intervju vo Oktomvri i istoto i kaj mene se smeni, so znaci najverovatno nema vrska so pocetok na razgleduvanje ili nesto drugo, to e samo nekoja novina vo softverov na ministerstvoto, uste edna nova recenicai mojot broj e 124*/2015/11.03.2015 i mene mi pisuva prepiskata se namira v procedura po zadolzitelno sglasuvane.pozdrav i nie sme imale intervju vo isti den.
братучетка ми е 61*/2015 и пишува финален статусNajverovatno ova go pisuva na site so sme od 2015, po so jas sum so broj 64**/2015 so intervju vo Oktomvri i istoto i kaj mene se smeni, so znaci najverovatno nema vrska so pocetok na razgleduvanje ili nesto drugo, to e samo nekoja novina vo softverov na ministerstvoto, uste edna nova recenica
Koga imala bratucedkati intervju? Pozzбратучетка ми е 61*/2015 и пишува финален статус
E ova e dokaz deka pocnale seriozno so 2015, jas mislam deka za 6-8 meseci kje ja iscistat 2015 zosto 2016 kje ima 3 pati poveke prepiski od 2015 i zatoa mora 2016 da ja pocnat porano.братучетка ми е 61*/2015 и пишува финален статус
тој статус на братучетка ми стои уште кога го пуштија новиот систем... кога кај нас од 2014 се смени се смени и кај неа(и броевите околу нејзе)... интервју беше во февруари...кога ќе се види одобрен број од 2015 тогаш можеме да кажеме дека е почната.... уште ние од 2014 не сме готови[DOUBLEPOST=1457610614][/DOUBLEPOST]E ova e dokaz deka pocnale seriozno so 2015, jas mislam deka za 6-8 meseci kje ja iscistat 2015 zosto 2016 kje ima 3 pati poveke prepiski od 2015 i zatoa mora 2016 da ja pocnat porano.
ај ве молам некој постираше за Добрила од Скопје посредничката, ако може нејзин број во ПП да ми остави, и за Марина од аеродром.
02/15Koga imala bratucedkati intervju? Pozz
Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge