Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Не ми се дискутира понатаму пошто гледам сте недораснати и не упатени со историјата на тифо сцената, а кај и да е модераторот ќе почне да брише постови пошто не му се допаѓа реалноста, бега од вистината и се крие.
Вистината е таа, колку се идело на Вардар, толку се идело на МЗТ и Работнички. Ако Сервис Кру иделе на Вардар 90-те години, истото важи и за Комити со Работнички и МЗТ. Документирано!!!

M

marko 1996

Гостин
Добро Марче полека малку, смири ги хормоните, да не испадне да се сретнеме кај Тобако у Аеродром па да ти биде нешто Трагикомично на околу :).

У врска со картите ме интересира кај ќе седи управата на Лирија ?

Не бе пријателе грешка си, не ми е намерата да направам кавга, тоа што вие не ја сфаќајте конотацијата на мојата дискусија е друг проблем. А кавга не би сакал да направам, зошто кавга, а поготово зошто со вас ?

Не ми се дискутира понатаму пошто гледам сте недораснати и не упатени со историјата на тифо сцената, а кај и да е модераторот ќе почне да брише постови пошто не му се допаѓа реалноста, бега од вистината и се крие.

Толку од мене, поздрав :).
Не сум бил единствен што ова го мисли

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе кажав јас и се надевам му стана јасно и на Патриотов.Во скоро милионски град неможе и во кошарка,фудбал,ракомет да има една навивачка група,во секој спорт нека има по 2.Ќе има градско ривалство а сите шо се УПАТЕНи во Тифо сцената знаат колку е јако тоа градско ривалство.Но муабетов мислам целеше кон тоа дека ривалството не треба да премине во ОМРАЗА,тепање,колење и слични работи на трибина.Таквите работи да ги оставиме кога ќе се ОБЕДИНИМЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИИ.Ова е вистинскиот одговор.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Добро Марче полека малку, смири ги хормоните, да не испадне да се сретнеме кај Тобако у Аеродром па да ти биде нешто Трагикомично на околу :).

У врска со картите ме интересира кај ќе седи управата на Лирија ?
Кај кое тобако сакаш да се сретнеме?
Управата на Лирија ќе седи во ложа, плавите столчиња ... или па претставниците доле на теренот ќе бидат. Не знам ни ја кои им се све одговорни лица.

Не бе пријателе грешка си, не ми е намерата да направам кавга, тоа што вие не ја сфаќајте конотацијата на мојата дискусија е друг проблем. А кавга не би сакал да направам, зошто кавга, а поготово зошто со вас ?
Криво ти е нешто, се осеќа у воздухот дека нешто не ти е по мерак.

Толку од мене, поздрав :).
Кажи си што ти лежи на душа, али џвакаш тема бар 5 пати спомната на форумот ... така да, ако е стварно ``толку од тебе`` онда да не се навратиш пак на темата после месец дена. Твое си е тоа, ја не сум те бришел непотребно па затоа немој да једеш говна :)

пс. САМО РАД!

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Не сум бил единствен што ова го мисли
Пишав еден пост кај што се осврнав на демократијата на пишување на форум ... е ова е класичен пример за она што го зборев. Не треба на секој да му се дозволи да пишува, ама што да се праи ... ова е кајгана форум, се работи на квантитет а не на квалитет. Затоа уживајте си.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
П.С. Само РАД !!!

пс. САМО РАД!

Шала на страна, не си играјте со ова Рад Рад да не слушне од негде Ивица Коневски... :) a ако разбере и затоа дека сте навивале за Срспки јазик порано... :nesvest:

Ќе треба пак да правите МАРШ ЗА СПАС НА МЗТ... а и јас ви бев тогаш на тој марш... еее ич не сте благодарни.

па затоа немој да једеш говна :)
:)))))

Марче, Марче... зошто се обидуваш од пријатели да се ствараш непријатели, јас тоа незнам и неможам да сфатам, но сепак тоа е твое неможам јас да се мешам во твојата индивидуа нели.

Ај ќе го сфатиме ова како у фазон на шала, само нај искрено ти кажувам припази како се обраќаш. А за сретнување можеме да се сретнеме и кај Тобако и било каде, само јас мислам не е дојдена работата до тој степен... што викаш ти ?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Шала на страна, не си играјте со ова Рад Рад да не слушне од негде Ивица Коневски... :) a ако разбере и затоа дека сте навивале за Срспки јазик порано... :nesvest:
А мислиш дека он не е за РАД?

Ај ќе го сфатиме ова како у фазон на шала, само нај искрено ти кажувам припази како се обраќаш. А за сретнување можеме да се сретнеме и кај Тобако и било каде, само јас мислам не е дојдена работата до тој степен... што викаш ти ?
Имаше смајли на крај, не знам дали го сфати озбилно или не али твое си е тоа.
За сретнувањето ја немам што да ти кажам или да ти замерам тебе или на твојата група ... ти овде бараш некои правдини и исправаш криви дрини па ти би бил иницијаторот у овој случај ... така да, јави се ако треба нешто ... лесно достапен ми е бројот, една приватна порака и светот на дланка го имаш.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зоте, Вардар можеби може да те обедини тебе, али немој да збориш во името на цело ФА. Помладите од кај нас да ти кажам искрено баш ги заболе за Вардар затоа што немаат допирна точка со тој клуб, за разлика од постарата генерација (зборам за онаа +30) каде што поголемиот дел идел на Запад. Јас не викам дека не треба да си симпатизер на Вардар, на крај краева кога веќе сакаш да гледаш фудбалски клуб од Скопје сигурно тоа нема да биде Работнички, Македонија, Цементарница итн. Али сетоа тоа е во рамките на симпатизерството, со што пак ќе кажам во овој момент, а и во иднина нема никакви шанси новиве генерации да ја повторат грешката на предходните кога иделе заеднички на Вардар, а потоа биле лути ривали на кошарка.

Не зборам во името на цела група, туку како логичко мое размислување бидејќи се два различни спорта како што реков, и на приемр вардар да игра како што беше со спарта прага ил ицска москва сигурно некој што е во душа навијач ќе дојде да навива за вардар во фудбал. и тука јас не гледам ништо страшно ниту издавање на првата љубов мзт. туку гледам како се дава подршка на македоснки клуб против странски и тоа во фудбал. истот тоа би го направиле и други такви навијачи од другите населби на скопје. и тука логички е да дојде некаво обединување на сите навијачки групи но не мсиалм дека организирано ќе доаѓаат тие одредени навијачи кои покрај кошарка сакаат и фудбал но факт е дека од повеќе наслеби ќе се измешаат за да навиваат а вардар. но како што сите знаат тоа да се случи ќе треба јак вардар да игра ако не во лига шампиони барем во лига европа.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Не зборам во името на цела група, туку како логичко мое размислување бидејќи се два различни спорта како што реков, и на приемр вардар да игра како што беше со спарта прага ил ицска москва сигурно некој што е во душа навијач ќе дојде да навива за вардар во фудбал. и тука јас не гледам ништо страшно ниту издавање на првата љубов мзт. туку гледам како се дава подршка на македоснки клуб против странски и тоа во фудбал. истот тоа би го направиле и други такви навијачи од другите населби на скопје. и тука логички е да дојде некаво обединување на сите навијачки групи но не мсиалм дека организирано ќе доаѓаат тие одредени навијачи кои покрај кошарка сакаат и фудбал но факт е дека од повеќе наслеби ќе се измешаат за да навиваат а вардар. но како што сите знаат тоа да се случи ќе треба јак вардар да игра ако не во лига шампиони барем во лига европа.
Класично симпатизерско размислување!
Ебеш такви навијачи што ќе дојдат само кога клубот е јак!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе зошто бегате оф топик кога ова е фан клуб МЗТ.И што го отварате овој муабет кога веќе е застарен.

Абе кажав јас и се надевам му стана јасно и на Патриотов.Во скоро милионски град неможе и во кошарка,фудбал,ракомет да има една навивачка група,во секој спорт нека има по 2.Ќе има градско ривалство а сите шо се УПАТЕНи во Тифо сцената знаат колку е јако тоа градско ривалство.Но муабетов мислам целеше кон тоа дека ривалството не треба да премине во ОМРАЗА,тепање,колење и слични работи на трибина.Таквите работи да ги оставиме кога ќе се ОБЕДИНИМЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИИ.Ова е вистинскиот одговор.

Значи да го нема тоа што го спомнав погоре и да се обединува заедно за МАКЕДОНИЈА ПРОТИВ НЕПРИЈАТЕЛОТ.За такво обединување зборуваме а неможе секој да го сака Вардар.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Имаше смајли на крај, не знам дали го сфати озбилно или не али твое си е тоа.
За сретнувањето ја немам што да ти кажам или да ти замерам тебе или на твојата група ... ти овде бараш некои правдини и исправаш криви дрини па ти би бил иницијаторот у овој случај ... така да, јави се ако треба нешто ... лесно достапен ми е бројот, една приватна порака и светот на дланка го имаш.
Добро пријателе, нека биде така, поздрав :wink:

Член од
18 ноември 2008
Мислења
92
Поени од реакции
9
На МЗТ - Лирија ќе се плаќа карта за неутрална трибина?

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Па Комити е група што повикува на ОБЕДИНУВАЊЕ на Скопје, Комити е синоним за Скопје, затоа што сите останати од балканот за групи од Скопје а и воопшто од Македонија знаат само за Комити. Тоа што сите останати групи од Скопје се излезени од запад (па дури и членови основачи на Шверцери) е нешто што им одговара прво на џандарите, за да можат полесно да котролираат состојбите. Затоа што од Скопје кога би имало една многубројна група, би била многу моќна и силна, цврста и достоинствена.

И за тоа дерби Работнички-Мзт што толку се палат некои... тоа е дерби што повикува на ПОДЕЛБА на Скопје, поделба на градот на два дела, го разединува, го расколува градот... додека на пример Комити е група што асоцира на ОБЕДИНУВАЊЕ НА СКОПЈЕ, одбрана на ЧЕСТА НА ГРАДОТ, синоним за патриотизам... на пример дербито Вардар-Пелистер ги обединува СИТЕ СКОПЈАНИ, затоа што Комити е група како што се и останатите големи и моќни балкански групи, кои имаат членови од сите краишта на градот, па и државата, а не како некои помали групи што се затворени со членови само од едно место.
Тие што се паметни ќе ја сватат конатацијата на овој пост, немора да има реплики :wink:.
Jas ne sum navivac nitu zapoznaen so navivackata scena vo Makedonija, no citajki ja temava ova mi dojde smesno.
Znaci licnost so nickname Patriot_Mkd, se zalaga za obedinuvanje na Skopje protiv drugite MAKEDONSKI gradovi.
Delenje na Skopje-loso
Delenje na Makedonija-dobro, dostoinstveno... silna navivacka grupa od Skopje.

Ne gledam nekoja logika. Sepak samo moe mislenje i zabeleska. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom