Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Џеко во склоп на програмата Roma cares посетил основно училиште во Рим:
12813919_850495108429318_5822169760960667083_n.jpg

12799460_850495151762647_2003659726266946995_n.jpg
12799174_850495195095976_2673411970677599271_n.jpg
12743487_850495331762629_5300769212337170391_n.jpg
12804827_850494895096006_6478189346033762142_n.jpg

Што бе шведскиот Меси си го турил??

Што бе шведскиот Меси си го турил??

Зошто да не. Убо дете беше. Убаво почна, ама пустото изгоре во желбата да се докажи. Случајно налетав на негова слика и го ставив. :)

Патем можна постава за вечер. Што би промениле?
10473074_850744265071069_882723495969846531_n.jpg

Вилхемсон кога дојде сите фудбалери на Рома се шекнаа по неговата женска:D[DOUBLEPOST=1457123247][/DOUBLEPOST]Гази бее газии :cool:

Последно уредено:
Фараонска ноќ!!!
Си газат Египќаниве бре :)
2 гола на Салах 1 на Ел Шарави и 1на Пероти..
Цел тим заслужуваат високи оценки.. Секој изигра тоа што Спалети им побарал..
Одлично анализирана Фиорентина и нема кај да бегаат 3-те бода..
Вреди да се спомне влегувањето на Тоти наместо Ел Шарави во 76 мин и оној убаво изведен слободен удар од Франче кој заврши во статива..
Табелата :
Јувентус 61
Наполи 58
Рома 56 (натпревар повеќе)
Ф'тина 53
Полека работите се средуваат сега одиме на 8/8 кај Удинезе..

Успут на 8-ми во вторник гостуваме кај Реал.. Лично јас имам надеж и верба само штета што баш сега не се играше првиот натпревар,жалосно иначе сигурно Спалети ќе ги средеше подобро работите и немаше да загубиме али за волку кратко време ја сум задоволен..

Абе штета што Спалети не го поставија уште кога отпаднаа од Специја на чело со она ѓубрето..

Btw, мора барем 2-ро да завршиме и да обезбедиме директен пласман во ЛШ

Абе штета што Спалети не го поставија уште кога отпаднаа од Специја на чело со она ѓубрето..

Btw, мора барем 2-ро да завршиме и да обезбедиме директен пласман во ЛШ

Требаше да дојде веднаш после бламажата со БАТЕ на Олимпико и оние срамни 0-0. Ќе се консолидираше екипата, можевме уште најмалку 5 бода плус да собереме. Што би значело борба за највисок пласман.
Вака мора да се игра со посебен пристап на секој меч одделно. Спалети си ја знае работата.
Немаме тежок распоред според мене. Сега и ростерот ни е поширок и може да се комбинира. Еве вчера пробавме и со четворица средњаци. Кеита, Раџа, Пјаниќ и Ванкер. На клупа ги имаш + Учан и Стротман, кој сметам дека за месец потполно ќе се врати. (вчера потајно се надевав дека ќе е трета измена).
Со Реал треба да се изигра без притисок.

Искрено, не ги сакав ни Пероти ни Шарави, ама ме демантираа, уживајте во головите на Фараонот :cool:

[DOUBLEPOST=1457341860][/DOUBLEPOST]Рудигер изоставен, ќе го нема на терен две недели, проблем со мускулот, Де Роси исто не се оправи, Зуканович или Кастан у пм:facepalm:

Последно уредено:
2500 наши ултраси во Мадрид.Можеби ќе имат и поддршка од FA ( Farente Atletico) кои на последното гостување во Рим против Лацио, вадеа знаме на Рома.Се знае причината за овие односи е братството на Лацио и Реал, т.е. на Irriducibili и Ultras Sur.

И Наинголан нема да игра у пм :facepalm:[DOUBLEPOST=1457469435][/DOUBLEPOST]Кога се промашуваат вакви две шанси, нема што да се бара во оваа утакмица

Последно уредено:
Џеко, што игра тој ? Тоти иако е стар и спор,поарно ќе изиграше.

Тоа е тоа луѓе..изигравме машки...
Пофалби за Спалети кој точно знаеше што сака во овој натпревар и одлично ја постави играта..
Но што да прави кога Салах и Џеко незнаат да ја крунисаат оваа убава игра..
Штета а можевме повеќе но здравје сега потполно ќе се фокусираме во првенството и напад на 2-то место кое води директно во ЛШ..
ФОРЦА РОМА

@RomanistaRIM и @UNISTUVAC кога веќе плукате по Џеко зошто Салах го заобиколувте, неговите две шанси беа уште подобри, а во еден наврат можеше и да асистира до Пероти кој ќе имаше само празен гол да погоди, а во двата наврати доби асистенции од Џеко. Значи не го бранам, ама нема потреба и Салах да се штеди, јас повеќе на него сум бесен, Џеко ќе го продадеме летово, а со овој ќе градиме тим вп иднина, неможе вака тој да се понаша и промашува на вакви утакмици, истото му се случи и првата утакмица со Реал[DOUBLEPOST=1457482476][/DOUBLEPOST]Конечно добивме тренер каков што доликува да имаме, повторувам, овој Спалети неможам да препознаам, за разлика од човекот кој дојде од Удине да ја тренира Рома, секоја чест, ни се врати созреан да води голем клуб!!
Прочитајте го неговото интервју и се ќе ви стане јасно ;)

SPALETI BESAN!

"Moramo da se suočimo sa realnošću. Izgubili smo sa 0:2 u prvoj, pa 0:2 u drugoj utakmici. Real zasluženo ide dalje. I možemo sada da kažemo da jesmo zaslužili komplimente večeras, ali realnost je da moramo da rastemo, da promenimo mentalitet, da budemo ubeđeni da možemo i odlučni da hoćemo. Slabi smo. Nejaki na prvi znak poteškoća. Odmah prestajemo da budemo tim kakav treba da budemo. Nije baš da je Real sada igra neki veličanstven fudbal i da se protiv njega ne može. Nervira me to što smo opušteni, pa i zadovoljni posle dva poraza. Zamislite samo koliko smo nismo pali kada smo zadovoljni posle dva poraza od 0:2? Hajde da više ne pričamo bajke, inače će naš put postati još teži. Ovo nije dovoljno, moramo bolje. Momci dobro rade i kreću se u pravom smeru, ali mi treba da skačemo napred, a ne da idemo koracima beba. Imamo igrače koji to mogu, ali boli me kada vidim zadovoljstvo u svlačionici posle meča, jer znaju da će ih hvaliti zbog igre. Ne mogu sa tim da se pomirim. Glava je od fundametalnog značaja u fudbalu. Moraš da znaš da si deo kluba kakav je Roma, da ti to bude bitno kao što ti je bitno to što si deo sopstvene porodice. A večeras se ne bih iznenadio da smo posle ona dva gola primili još pet. Dešavalo mi se to ranije, a slutio sam da će se ponoviti večeras. To znači da nismo napredovali. Posle poraza treba da si ljut, da budeš svestan kakve si šanse prokockao u ovim utakmicama. Ovo su utakmice koje mogu da uđu u istoriju fudbala, da predstavljaju prečicu do globalne slave, da svima pokažu koliko možeš. I ne treba da se kaješ ako si izgubio, ali treba ako nisi ostavio poslednju kap znoja na terenu. Moramo to da shvatimo ili ćemo da nastavimo da se samopovređujemo

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom