Pa ne bi se slozil bas zosto ocigledno ne gi znaete bas mnogu mnogu rabotite i vo fa i vo cpb....za fa ne komentiram ima tuka kompetetni za toa ama za cpb bar znam deka vo nivnata grupa ima smena na generacii vo izminatvie 4/5 godini i ogromen broj koj idat da navivaat za Rabotnicki se pomladi i ni bile nekogas na zapad ni znaat koga Vardar bil sampion ni pa imaat nekoja povrzanost so komiti....za postarite a voedno i vodstvoto na CPB se bivsi komiti ama za ostanatite ne bi rekol bas zosto ocigledno ne gi znaeete lugeto licno tuku samo generalizirate za cela grupa...
Да бе друже, така е, не идат на запд, само кога ќе дојде некоја ваква утакмица
е тогаш сите се Комити ! И тоа ВЕРНИ Комити !
Иначе кога игра Вардар со Турново, Тиквеш, Брегалница, знам дека тогаш не идат на запад, тогаш се ЦПБ, ама кога ќе дојде време за некоја поважна утакмица, или излез во европа е тогаш се Комити !!!
И ти ајде кажи искрено, ама ИСКРЕНО, за кого навиваш во фудбал во Македонското првенство, и дали не си бил никогаш на запад ?
Тоа е затоа што вардар е слаб и не игра во лига европа или лига шампиони како што игра партизан, динамо и хајдук. бидејќи се работи за друг спорт фудбал како што кажа
Patriot_Mkd вардар може да го обедини Скопје.
Тоа е тоа пријателе, што би требало да го разбере секој со просечна интелигенција ако размисли малку логично.
Дербито Работнички-Мзт го ПОДЕЛУВА Скопје.
Вардар и Комити - го ОБЕДИНУВААТ Скопје
А во вакво време на проблем од сите страни, Албанци насекаде низ градот, проблеми со државата, со НАЦИОНАЛНАТА ЧЕСТ, негирање на нашиот идентитет, лоши закони во спортот, лоши закони за навивачите... секој треба да размисли, дали треба Македонците во Скопје да бидат ПОДЕЛЕНИ или ОБЕДИНЕТИ
Скопје е веќе скоро милионски град... да речеме еден Сплит е дупло помал од Скопје, но групата што е од таму - Торцида е неспоредлива за било која друга група од кај нас. Што мислите зошто е тоа така ? Освен поради тоа што квалитетот на фудбалот реално е поголем но и која е другата причина ?
Одговор е очигледен, затоа што таму нема МААЛСКУ ГРУПИ, како кај нас Пирати и Лавови, нема групи од секоја населба нема 15 групи од градот со бројка од 50 членови, туку една група која е СИЛНА и не и може никој ништо, ниту полиција, ниту никој. А градот е дупло помал од нашиот.
Ама знаете што, како викаат, ах Македонче..
синдром на самоуништување !!!
Зоте, Вардар можеби може да те обедини тебе, али немој да збориш во името на цело ФА. Помладите од кај нас да ти кажам искрено баш ги заболе за Вардар затоа што немаат допирна точка со тој клуб, за разлика од постарата генерација (зборам за онаа +30) каде што поголемиот дел идел на Запад. Јас не викам дека не треба да си симпатизер на Вардар, на крај краева кога веќе сакаш да гледаш фудбалски клуб од Скопје сигурно тоа нема да биде Работнички, Македонија, Цементарница итн. Али сетоа тоа е во рамките на симпатизерството, со што пак ќе кажам во овој момент, а и во иднина нема никакви шанси новиве генерации да ја повторат грешката на предходните кога иделе заеднички на Вардар, а потоа биле лути ривали на кошарка.
Те следам се умешуваш веднаш кога ќе се спомнат Комити, и објаснуваш детски муабети а до вчера и ти си бил редовен на запад.
Ај да не почнувам сега на оваа тема пошто ќе отиде во друга насока, али те молам немој мене да ми кажуваш како тоа никој нема да доаѓа на Вардар.
Еден стих од една песна на Комти, е многу вистинит и реален, а се однесува за цело Скопје.. СИТЕ СТЕ ЗА ВАРДАР АМЕ
НЕ ПРИЗНАВАТЕ !!!
Понатаму немам намера да дискутирам, а реплицирајте и негирајте колку сакате, ама тоа е
НЕ ПРИЗНАВАТЕ :wink:
Не е темата за Вардар и за обединување.
Точно така, и затоа да не навлегуваме многу во тие муабети, кажете за вечер има ли карти во продажба и дали ќе има Албанци во сала ? За Швецери знам сигурно дека немам да има, него од управата на Лирија ваљда ќе има па да знам на која трибина да седам :wink: