Ти се зезаш или озбилно овој линк го постави дека некој пешки ја преминал антартика?
не ја изшетал цела антарктика, 14 милиони км квадратни, само поминал од едниот до другиот крај. 1864 милји.Ти се зезаш или озбилно овој линк го постави дека некој пешки ја преминал антартика?
About Antarctica
Map is showing the Antarctic circle and the continent of Antarctica with a land area of 14 million km² (280,000 km² ice-free, 13.72 million km² ice-covered), so Antarctica is almost twice the size of Australia (7,617,930 km²), it is the world's fifth-largest continent in area, after Asia, Africa, North America, and South America
http://www.nationsonline.org/oneworld/map/antarctica_map.htm
Па нели не е можно да се "прошета човек" од едниот на другиот крај? Ѕидот каде е?Ти се зезаш или озбилно овој линк го постави дека некој пешки ја преминал антартика?
About Antarctica
Map is showing the Antarctic circle and the continent of Antarctica with a land area of 14 million km² (280,000 km² ice-free, 13.72 million km² ice-covered), so Antarctica is almost twice the size of Australia (7,617,930 km²), it is the world's fifth-largest continent in area, after Asia, Africa, North America, and South America
http://www.nationsonline.org/oneworld/map/antarctica_map.htm
Следно "шетање", Зоте ќе го врземе за санка и ќе лизга по мразот. За да го осети секој мм и да не галами повеќеI ovoj deckovo so pominal e na payroll na NASA za da laze narod.
Oд сите страни сликани од авијони од хелихоптери од ролибуси со камери со фото апарати со еден куп мегапиксели, бродови, чуној, патници, морнари пилоти се лета и плови наоколу и преку антартик нигде на повидок ни зид ни стражи ни бункери, слобода зоте слобода, нема граници нема страв, излези надвор, масоните си ојдоа!!Иди и помини од еден крај на друг крај на антартик и ќе правиме муабет, и кажи ми кој го тоа направил и кој поминал преку него и излегол на другата страна од таканаречениот континет.
The 1955–58 Commonwealth Trans-Antarctic Expedition (CTAE) was a Commonwealth-sponsored expedition that successfully completed the first overland crossing of Antarctica, via the South Pole. It was the first expedition to reach the South Pole overland for 46 years, preceded only by Amundsen's and Scott's respective parties in 1911 and 1912.Иди и помини од еден крај на друг крај на антартик и ќе правиме муабет, и кажи ми кој го тоа направил и кој поминал преку него и излегол на другата страна од таканаречениот континет.
Кажи ми ти мене, и сите други, дали овој ја поминал антартика преку јужниот пол?не ја изшетал цела антарктика, 14 милиони км квадратни, само поминал од едниот до другиот крај. 1864 милји.
Ѕидот е почетокот, не крајот како што ти си го замислуваш.Па нели не е можно да се "прошета човек" од едниот на другиот крај? Ѕидот каде е?