Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ти се зезаш или озбилно овој линк го постави дека некој пешки ја преминал антартика?

About Antarctica

Map is showing the Antarctic circle and the continent of Antarctica with a land area of 14 million km² (280,000 km² ice-free, 13.72 million km² ice-covered), so Antarctica is almost twice the size of Australia (7,617,930 km²), it is the world's fifth-largest continent in area, after Asia, Africa, North America, and South America

http://www.nationsonline.org/oneworld/map/antarctica_map.htm

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Ти се зезаш или озбилно овој линк го постави дека некој пешки ја преминал антартика?

About Antarctica

Map is showing the Antarctic circle and the continent of Antarctica with a land area of 14 million km² (280,000 km² ice-free, 13.72 million km² ice-covered), so Antarctica is almost twice the size of Australia (7,617,930 km²), it is the world's fifth-largest continent in area, after Asia, Africa, North America, and South America

не ја изшетал цела антарктика, 14 милиони км квадратни, само поминал од едниот до другиот крај. 1864 милји.

Т

Триптико

Гостин

About Antarctica

Па нели не е можно да се "прошета човек" од едниот на другиот крај? Ѕидот каде е? :D

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
I ovoj deckovo so pominal e na payroll na NASA za da laze narod.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
Zote moze da si plati i da se uveri.Istoto vazi i za degenericite sto gi cita na forumi tamu. Samo eden problem ima, ke im bide dosadno posle... vaka se osekjaat kao mnogu pametni i se osekjaat kao del od nesto po golemo od niv.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.604
Зоте дај бе некоја друга теорија за друга земја оваа здосади ебате, само се повторуваш ебаго

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@ZOTE oвие oд здружениевo рaмнa земјa, тврдaт декa Еверест не пoстoи, декa сите шo се кaчиле или се убиени, или се плaтени дa мoлчaт.

Кoa се кaчувaле, демек не идaт нa врвoт, туку нa месечинaтa, пa зaтoa НАСА исценирaлa слетуење нa месец.

Штo викaш ти зa oвa?

Ете пoбaрaј јa книгaтa oд Din Bernet, сo нaзив "Идиoтски мoзoк".

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Иди и помини од еден крај на друг крај на антартик и ќе правиме муабет, и кажи ми кој го тоа направил и кој поминал преку него и излегол на другата страна од таканаречениот континет.
Oд сите страни сликани од авијони од хелихоптери од ролибуси со камери со фото апарати со еден куп мегапиксели, бродови, чуној, патници, морнари пилоти се лета и плови наоколу и преку антартик нигде на повидок ни зид ни стражи ни бункери, слобода зоте слобода, нема граници нема страв, излези надвор, масоните си ојдоа!!
ib1.jpg ib2.jpg ib3.jpg ib4.jpg ib5.jpg ib6.jpg ib8.jpg ib10.jpg ib11.jpg ib12.jpg ib13.jpg ib14.jpg ib9.jpg [DOUBLEPOST=1457446263][/DOUBLEPOST]
Иди и помини од еден крај на друг крај на антартик и ќе правиме муабет, и кажи ми кој го тоа направил и кој поминал преку него и излегол на другата страна од таканаречениот континет.
The 1955–58 Commonwealth Trans-Antarctic Expedition (CTAE) was a Commonwealth-sponsored expedition that successfully completed the first overland crossing of Antarctica, via the South Pole. It was the first expedition to reach the South Pole overland for 46 years, preceded only by Amundsen's and Scott's respective parties in 1911 and 1912.

Нема зотке фирмвер, нема зидој, нема госпот, слава му на Перун!!
конечно се урна целата теорија за некаква рамна земја. Се видоа докази, слики клипови, се направија експедиции, секој може да се увери дека земјата е сферична планета.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Zotka dodeka nekoj od clenovite ne go projde antartikot peski ili ja slika zemjta od vselenata ne se predavaj...!

Slava mu na Eru Ilúvatar!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
не ја изшетал цела антарктика, 14 милиони км квадратни, само поминал од едниот до другиот крај. 1864 милји.
Кажи ми ти мене, и сите други, дали овој ја поминал антартика преку јужниот пол?

Би било убаво некој да покаже докази дека некој го преминал антартик од едниот до другиот крај преку јужниот пол. Можеш да најдеш таков доказ?

Најдете ми докази каде луѓето тврдат дека го поминале антартикот преминувајќи директно преку јужниот пол.

Сето она што ќе го најдете е за луѓе кои го поминале антартикот се од експедиции кои патувале по краток пат од еден брег до друг, а не го поминале јужниот пол. Ова може да се објавсни со монополорана карта.[DOUBLEPOST=1457447729][/DOUBLEPOST]
Па нели не е можно да се "прошета човек" од едниот на другиот крај? Ѕидот каде е? :D
Ѕидот е почетокот, не крајот како што ти си го замислуваш.

12814291_981235011953160_1067230442082845907_n.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom