Фан клуб: МЗТ Скопје

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156
Igrata 100% se igra u butel :)

Ke se vidime li ? :)
секогаш наоѓате погоден момент ’’ќе се видиме ли“ да нема забрана фемили и 1000 ќе ви идат а вие дали ќе дојдете мене тоа ме буни ???? х))))

--- надополнето ---

ахахах прашањево фемили имаат напраено гостување и покрај забрана а вие кажете кај сте биле мангупчиња ??? да нема забрана и 1000 ќе ви дојдат а вие ??

--- надополнето ---

ахахах прашањево фемили имаат напраено гостување и покрај забрана а вие кажете кај сте биле мангупчиња ??? да нема забрана и 1000 ќе ви дојдат а вие ??

--- надополнето ---

Член од
9 јануари 2011
Мислења
82
Поени од реакции
3
abe decko kako ne ti e sram za nas da zboruvas deka ne sme gostuvale nekade ? edinstvenata grupa shto nikogash nemal gosti sme nie.. ednash dojdovte i AAAAA SHTO STE NAPRAILE..

vie na gostuvanja odite za svojot klub ili za protivnicite ?

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
abe decko kako ne ti e sram za nas da zboruvas deka ne sme gostuvale nekade ? edinstvenata grupa shto nikogash nemal gosti sme nie.. ednash dojdovte i AAAAA SHTO STE NAPRAILE..

vie na gostuvanja odite za svojot klub ili za protivnicite ?
Да не го носиме разговорот во погрешни вода, не бидете ко битолчаниве, и сами знаете дека секогаш сме се организирале да дојдеме кај вас и никогаш не не пуштиле

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Да не го носиме разговорот во погрешни вода, не бидете ко битолчаниве, и сами знаете дека секогаш сме се организирале да дојдеме кај вас и никогаш не не пуштиле
Колку за информација, во Битола управата на Пелистер (Чкембари) не ги пуштала Комити во сала, а во Чаир полицијата. Инаку Комити имаат гостувано во Чаир на Слога - Вардар, само не ми текнува која година.

Р.Ѕ. да не се заебе темава со непотребни постови.

Член од
9 јануари 2011
Мислења
82
Поени од реакции
3
Greshka si, protiv Slloga nikogash ne dojdovte..
A deka ste se organizirale, vidovme posledniot mec :)
Mojot post ne beshe provokacija za nikoj, nitu za clenovite na komiti nitu za nikoj, ako se saka da se odi nekade MOZE..

Od upravata ni kazaa deka ke se igra u Butel (nasha teritorija), ama se zboruva demek ke se igra u SARAJ (neznam od kade ovaa informacija kaj nashite), znaci ushte ne se znae tocno kade ke se igra. Pricinata za ova e deka vo butel nema greenje salata, i toa e problem za igracite, ako tie ke mozat da igrat vo takvi uslovi togash vo Butel ke se igra :)

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
c

Greska si decko Family Aerodrom dojdoa na gostuvanje u salata kale taka da ne ti drzi muabetot. Bitno e da ima uslovi za gostovanje da ima zar, da ima interesen navijacki duel, a toa deka nikoj ne vi gostuval na stadion e mn loso poso ne mozete da se razvivate kako grupa, ne mozete da gi pokazete do kraj svoite sposobnosti na domasen teren. Kako i da e se nadevam deka ke bidete aktivni vo kosarkata pa ke imame mn dueli

Член од
9 јануари 2011
Мислења
82
Поени од реакции
3
Ne kazav deka ne dojdoa family, iako togash ne sme navivale cela grupa za lirija (prvo kolo beshe) no za toa nie sme krivi, shto ne gi reshivme muabetite pred da pocne sezonata..
Na 19ti realno ocekuvam pobeda, vo timot od crnite ostana samo Morban (5kata) i se ocekuvaat golemi zasiluvanja, Maci e odlicen trener i mislam deka znae shto pravi (za razlika od enver koj vrska nemashe)..
Na tribini ke gori, mislam deka dobro sme podgotveni za ovoj natprevar (iako ima ushte 10 dena) samo ocekuvame da dojde 19-ti :)
Se nadevam deka ke imame gosti, bi bilo dobro ke imashe i incidenti, ama ne veruvam (zboruvam od muabetot shto go citam tuka )

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.055
Поени од реакции
74.664
Greshka si, protiv Slloga nikogash ne dojdovte..
A deka ste se organizirale, vidovme posledniot mec :)
Mojot post ne beshe provokacija za nikoj, nitu za clenovite na komiti nitu za nikoj, ako se saka da se odi nekade MOZE..

Od upravata ni kazaa deka ke se igra u Butel (nasha teritorija), ama se zboruva demek ke se igra u SARAJ (neznam od kade ovaa informacija kaj nashite), znaci ushte ne se znae tocno kade ke se igra. Pricinata za ova e deka vo butel nema greenje salata, i toa e problem za igracite, ako tie ke mozat da igrat vo takvi uslovi togash vo Butel ke se igra :)
Имаат Комити дојдено како навивачка група при крајот на минатиот милениум, мислам 98-ма или така нешто. Биле 200 души, и полицијата неможела да им обезбеди безбедно да го напуштат стадионот, и овде барај ја причината зошто не се дозоволува гостување во чаир. Како што ми кажувале постарите, на тој меч полицијата ги изнесувала со полициските џипови, така што во еден џип внесувале и по десетина навивачи :)
Ако има некој постар што чита нека ме демантира ако грешам во некој детал :)
На крај извинете за оф топик...

Член од
9 јануари 2011
Мислења
82
Поени од реакции
3
1 slika, 1000 zborovi :)

Cudno mi e kako site vie od komiti mi replicirate, a od FA nikoj, ili nemate shto da kazete ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.055
Поени од реакции
74.664
1 slika, 1000 zborovi :)

Cudno mi e kako site vie od komiti mi replicirate, a od FA nikoj, ili nemate shto da kazete ?
Нема слика што да ти кажам друго :)
Вистина е и дека кога Вардар освои титула 2002 година, кога беше наместена Слога-Вардар 0-2, околу 20-тина Комити во кежуал варијанта беа измешани заедно со вас на трибина, притоа јасно навивајќи за вардар, без придружба на полиција. Вистина е и дека дел од нив беа претепани при постигнувањето на еден од головите, кога претерале со радувањето :)...
Тогаш било друго време, ниту полицијата имаше некаква моќ, па скоро сите мечеви завршуваа со тепачки, а за Чаир и самиот знаеш какво е нивното овластување во овој дел. Слика немам да ти дадам, али нема сигурно да те лажам, особено што дел од моите сонавивачи на трибина, со поголеми муда, изеле ќотек од противничките навивачи. Нема тука што да е срамно, пошто ете јас рака им давам за храброста да седиш и да викаш пред проитвиничките хулигани. Тоа е ситуација како на меч вардар-Слога 20 Шверцери да дојдат и да викаат од западна, ако ме сваќаш што сакам да кажам.
Ете ти и извадок од весник...
ДАМКА ВРЗ ЧЕТВРТАТА ТИТУЛА НА ВАРДАР
Фудбалот н’ шутна на буниште
"Црвено-црните" ја победија Слога Ј. на Чаир со 2-0, во мачен меч со многу прекини, во првенството за кое се тврди дека било најнерегуларно досега
Фудбалското првенство на Македонија, за кое многумина тврдат дека беше најнерегуларно досега, заврши завчера со дожд од камења фрлени врз актерите на натпреварот Слога Југомагнат - Вардар, по кој скопските "црвено-црни" ја освоија својата четврта титула. Фудбалерите на Вардар победија во решавачкиот натпревар против Слога Ј. на Чаир со 2-0. но играчите, судиите и службените лица, па и некои новинари, спасуваа жива глава од гневните навивачи на чаирчани, кои сметаа дека победникот е однапред договорен, за што ја обвинуваа управата на дозавчерашниот шампион. Мечот беше во прекин цели 35 минути, во кои имаше два неуспешни обиди за негово продолжување поради обновената канонада од парчиња малтер, откорнати од единствената трибина на стадионот на Чаир. Откако полицијата и редарската служба ја потиснаа публиката до врвот на трибината, мечот продолжи, но заврши, како и целото првенство, обвиен во самрак.

Откако Вардар преку Дејан Ристевски го постигна вториот гол во 53. минута (истиот играч го даде и водечкиот погодок), навивачите решија да го прекинат мечот, па почнаа да корнат бетонски парчиња од трибината на стадионот и да ги фрлаат на теренот. Вистински јунак беше првиот помошник судија Владимир Шаровиќ, кон кого седум минути летаа стотици каменици, од кои некои и со големина на тупаница.

Дури откако беше погоден во главата, тој му сигнализираше на главниот делител на правдата, Мијалче Михајлов, дека нема услови да внимава на играта. По ова уследи прекинот.

Гостинските навивачи едвај спасија жива глава, рипајќи од работ на трибината кон теренот. Тогаш пред трибината се распоредија силите за брза интервенција на МВР - лавовите, но веднаш се повлекоа и не реагираа воопшто до крајот. Полицијата, но онаа редовната, реагираше само еднаш, кога ја растера навивачката група "шверцери" од средината на трибината за да не продолжи да ги каменува играчите и судиите, при што настана вистинско стампедо во кое настрадаа и некои од камерите на ТВ-екипите.

Вардар го врати шампионскиот трофеј во своите витрини по пауза од седум години. Попуста беше победата на Беласица Герас Цунев над Работнички Кометал со истиот резултат. Струмичани останаа на второто место со 36 бода, еден помалку од Вардар.

Никогаш не била помачна атмосферата на стадионот на Чаир, отколку завчера. Легендите на Вардар, присутни на стадионот во Чаир, не се радуваа на титулата. Дел од навивачите на Вардар што се израдуваа на голот изедоа ќотек од навивачката група од Чаир, т.н. "шверцери". "Напразно радувањето на играчите од Градскиот парк по завршувањето на мечот, кога првенството не го добија тие, туку оние кои ги договараа натпреварите," беа коментарите во публиката.

Откако навивачите на Слога Ј. "намириса дека победникот се знае однапред", почнаа да скандираат погрдно против управата на чаирчани. Иако никогаш порано на тој стадион не бил навредуван сопственикот на екипата, Рафет Муминовиќ, завчера и тој беше на тапет, а навивачите го каменуваа генералниот секретар на клубот, Рамадан Топојани.

- Многу боли што мечот е продаден на Вардар. Зарем тие да слават среде Чаир? Зарем да се радуваат навивачите кои ги тепаа младинците на Слога Ј. кога гостуваа на Градскиот стадион во Скопје? Ако управата решила да го прости тоа, ние нема - велеа резигнирано најзагреаните чаирчани.

Еден од тифозите со солзи во очите не можеше да поверува дека неговите миленици "му пуштаат на Вардар". - Знам дека беа наместени и натпреварите со Беласица ГЦ. Но, тогаш немаше многу публика, па затоа и помина без големи реакции, ама ова...

Член од
9 јануари 2011
Мислења
82
Поени од реакции
3
Tocno e deka bea samo nekolkumina vo toj natprevar, i po postignuvanjeto na golot slavea, i go jadea ! (normalno deka samo nekolku vrz iljadici protivnicki navivaci ne mozat) No deka navivaa, i ti preteruvash sega, samo zoshto slavea na golot bea pretepani, i edvaj spaseni od policijata..
Toa beshe vreme, sega na site naptrevari ima poveke policajci od navivaci, EBR na sekoj natprevar prisutni vo MASOVEN BROJ.. I samo da provocirash ke ti dojdat ke te tepaat, i pak TI ke bidesh toj shto ke pllati paricni kazni, pak TI si vinoven shto ONIE te tepaa, pak NIE SME HULIGANI, i pak MVR JA IZVRSHIJA ZADACATA NA ODLICEN NACIN !

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.055
Поени од реакции
74.664
Tocno e deka bea samo nekolkumina vo toj natprevar, i po postignuvanjeto na golot slavea, i go jadea ! (normalno deka samo nekolku vrz iljadici protivnicki navivaci ne mozat) No deka navivaa, i ti preteruvash sega, samo zoshto slavea na golot bea pretepani, i edvaj spaseni od policijata..
Toa beshe vreme, sega na site naptrevari ima poveke policajci od navivaci, EBR na sekoj natprevar prisutni vo MASOVEN BROJ.. I samo da provocirash ke ti dojdat ke te tepaat, i pak TI ke bidesh toj shto ke pllati paricni kazni, pak TI si vinoven shto ONIE te tepaa, pak NIE SME HULIGANI, i pak MVR JA IZVRSHIJA ZADACATA NA ODLICEN NACIN !
Тоа е тоа, сега е време кога на натпревар во кој има екипи од две различни националсноти (барем на мечевите кои се играат во Скопје), не ти даваат да носиш бајраци, бакљи никако, па те бутаат во станица сто пати пред да се одигра мечот, па кривични ако ПЕЕШ нешто националистичко итн...
Муабетот ми беше дека Комити сепак биле во Чаир мада тоа бил минимален број пати, а и самите знаете дека имало досега обиди кои завршувале на Бит Пазар. Не е некоја бројка на гостувања која е за пофалба, али со оглед на разликата на гостување на маалски стадион со една трибина и на стадион за кој и самите знаете дека нема шанси да биде изведен напад е огромна, и тоа е нешто...
Тоа е исто како Вардар да играше на некој стадион во срецето на некоја населба, како на пример стадионот да беше веднаш до некој парк во Аеродром или во Кисела Вода, и да има само една трибина, тогаш сигурно никој не би ни дошол на гости...

Kajgana Shop

На врв Bottom