- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.698
- Поени од реакции
- 7.585
Toj sto ja sklapal brzal da ispuni norma i baska znae i da gi spleska malce , nema da se primeti dur nekoj ne ja kupiSamo sto gi izvadiv filtrite odma na oko mi padna toa. Predtoa sum gi cistel ama ne sum primetil.

Nemaj gajle toa se percata od aluminium zakaceni za bakarniot izmenuvac, nema klima sto ima idealen raspored na tie perca, sekade se malce nakrivo, ke ti ja slikam utre mojata da te uveram vo istoto. A so filtrive neznam dali me svati, pri neiscisteni filtri doolgo vreme, toplinata vo vnatresnata edinica namesto da izleze nadvor slobodno (so cisti filtri) so jako prljavi filtri mozda pola od toplinata ostanuva vo vnatresnata i kacuva nerealna T na senzorot na izmenuvacot, a tokmu taa nerealna i visoka T na senzorot ti ja javuva greskata. Baska sto za gjabe ti arcela struja sto toplinata slabo ti iskacala od vnatresnata. Toa e isto kako da stavis eden sifonjer pred vnatresnata, nema kaj da ide toplinata i samo ke kacuva T na senzorite, bilo toj na izduv ili toj na izmenuvacot.
Ili porazbirlivo, so dodatniov filter (sostaven od debel sloj prasina) koj go sopira izduvot, namesto 800m3 si imal primer 700m3 u 4ta brzina, vo 3ta brzina namesto 650 si imal 500m3, itn itn. Logicno deka i prostorot posporo si go greel, zatoa spomnav arcenje struja u prazno.
Последно уредено: