Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Пред недела дена го извадив скутерот од гаража(50цц Хамачи) и потрошувачкава приметив е зголемена речиси дупло.

Пред тоа ми трошеше 4л сега 7-8л. Што може да е проблемот?

дечки ми треба малку помош.. сакам да се подновам со половен 50сс скутер :D
на располоагање имам 350 евра.. во тој регион на реклама5 гледам Baotian, Hamachi, Generic.. 2007-2008... Па ме интересира кое е вашето мислење? Што се смета за многу поминати километри за ваков скутер? 10.000? 20.000 ? Што по овие? Колку чини да се врати еден ваков скутер во првобитна состојба?

Izvini vaka, ama ne bi dal 800 evra za bilo koe od ovie, pa neznam sto da bide... Za tie pari ke kupam Aprilia SR50 so Minareli masina ( iako e 12 godini stara ) pa ke ja ubijam od vizenje 3 pati poveke od kolku ova... Plus koj prostor za tjuniranje go ima taa Aprilia, pfffff...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Izvini vaka, ama ne bi dal 800 evra za bilo koe od ovie, pa neznam sto da bide... Za tie pari ke kupam Aprilia SR50 so Minareli masina ( iako e 12 godini stara ) pa ke ja ubijam od vizenje 3 pati poveke od kolku ova... Plus koj prostor za tjuniranje go ima taa Aprilia, pfffff...

Да али 2600 евра е таква, а друга за 900 евра најдов 2008 година произведено. Иначе немам А, затоа барам до 50cc

дечки имам Hamachi intraxx 50cc 4T, па сакам нешто да му сменам да го појачам малце па се мислам дали да ставам малоси ламела или варијатор
ама па ако ставам ламела малоси ке треба и каишница да мењам(пошто е кинеска) или пак не?
иначе буџетот ми е до 3000-4000 највеке

Последно уредено:
Да али 2600 евра е таква, а друга за 900 евра најдов 2008 година произведено. Иначе немам А, затоа барам до 50cc
Polovna mislev jas i toa od starot model, onoj so okrugli stop svetla, toj e so Minareli masina, a novive modeli site se so Piaggio... A i taa od 2008-ma ako e standard i za 900 evra e podobar izbor od site ovie novi sto si gi nabrojal...

Polovna mislev jas i toa od starot model, onoj so okrugli stop svetla, toj e so Minareli masina, a novive modeli site se so Piaggio... A i taa od 2008-ma ako e standard i za 900 evra e podobar izbor od site ovie novi sto si gi nabrojal...

Не се сите со минарели машина. Јас имав таква пред некоја недела ја продадов со пијаџо машина иста како на новите априлии што има. Инаку се жалат од тие со минарели машина.

Не се сите со минарели машина. Јас имав таква пред некоја недела ја продадов со пијаџо машина иста како на новите априлии што има. Инаку се жалат од тие со минарели машина.
Tocno ne se site, poslednite pred da izleze noviot model se so Piaggio masina... Inaku Minareli-to imase bajagi prostor za tjuning i u auspuh gi stavase drugive 50-ki toa vreme... Zborot mi e za deckovo pogore sto mu kazav ako e stara 12-13 god, taa Aprilia ke gi nadzivee sive ovie bezimeni kinezi... Eve ti kako covek so iskustvo od prva raka kazi dali sum vo pravo ili ne...

дечки имам Hamachi intraxx 50cc 4T, па сакам нешто да му сменам да го појачам малце па се мислам дали да ставам малоси ламела или варијатор
ама па ако ставам ламела малоси ке треба и каишница да мењам(пошто е кинеска) или пак не?
иначе буџетот ми е до 3000-4000 највеке
4T 50-ka - ja ti vikam deka dzabe ke frlas pari, nisto osetno ne dobivas, a i baska budzetot ti e mal...

4T 50-ka - ja ti vikam deka dzabe ke frlas pari, nisto osetno ne dobivas, a i baska budzetot ti e mal...

ех викаш нема да има голема разлика?[DOUBLEPOST=1457388405][/DOUBLEPOST]

ех викаш нема да има голема разлика? не барам многу арем 5-10 да појаче или ако не тоа барем да влече повеке на успуни и кога е со двајца
Варијатор или ламела?

ех викаш нема да има голема разлика?[DOUBLEPOST=1457388405][/DOUBLEPOST]
ех викаш нема да има голема разлика? не барам многу арем 5-10 да појаче или ако не тоа барем да влече повеке на успуни и кога е со двајца
Варијатор или ламела?
Nema druze, 4T 50-ka e, nema moment samiot motor... Ako sakas rezultati samo kit 70-80cc, nov karburator, cel sportski prenos i svekicka i ke ima efekt... Zatoa ti rekov mal ti e budzetot, a tie delumni prepravki ne se isplakaat... Vaka eksperimentiraj so evtini raboti kako rolni, federcinja i slicno... A ako sakas da vlece poubavo na usponi i so dvajca smeni mu go soodnosot na zapcanicite, ama togas gubi od krajnata...

Имам Keeway Matrix 50 и на успони слабо влече што е најдобро да му сменам?Ако сменам ауспух ке се подобри ли?

Ауспух, варијатор. :D Со соодветно штелување - ќе се препороди ! . :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom