Фан клуб: МЗТ Скопје

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Аууу момци искинавте вчера,секоја чест !!!

Слики,клипови кога ке има ??
Браво,браво момци навивање цела утакмица без престан,на моменти грмеше цела сала.
Честито заслужената победа.

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
Daj be dosta so tvoite filozofiranja kako site se necija bleda kopija a samo vie ste "orginalnite".....sve sto bese vrv na pesni na balkanskive grupi vie im gi ukradovte rimtovite....i cpb krade ama si kuti ne diga galama a vie so se ispokradeno glumite originalni.....sea znam sto ke mi kazes toa se ritmovi ne se kradeni zborovite....PA DECKO RITAMOT E NAJBITEN,AKO IMAS DOBAR RITAM ZBOROVI KE SMISLIS ZA 30 MINTUI....kaj dale cavese bar zborovi ne vi trebaa,tamu dobro pominavte :tapp:
Za kvalitetot na parolite nema nesto sto da se objasnuvam so tebe.....do vcera ckrtavte na carsavi so sprej,bar bidi malce iskren koga vo se drugo eve neka ste podobri ama za znaminja,paroli...tesko vi ide toj del.....a i da ne zaboravam....vikas "toj" go utupel so edni isti paroli....a da te prasam sega... A VIE ???!! bog znae kolku derbinja po red vie go tupite za brojkata !! ama dobro toa ste vie...zaboraviv...site go tupat a vie ne....za sodrzinata na parolive koj,sto,kako ne me zanima,sekoj na razlicen nacin gi uvidel,cpb da izvadat i nesto spektakularno ti tuka ke palamudese deka ne e ko sto treba...neka odlucat drugite...
Eve i neka gi kopira Cpb beogradski sindikat kako sto vikas ti....pa vaka veke koga biram kogo bi kopiral i bi zimal zborovi podobro Beograski sindikat ne go li TRAJCE MANEV !!! Ama dobro toa ste vie,kaj vas se e dozvoleno i opravadno a kaj site drugi SRAM !! :tapp:

ps.znam deka ne vi e seedno sto pobeda zgasna kako klub ama bez nervozi se suska deka se praelo nov klub......vo sabota site vo kumanovo na naivanje....nisto cudno i vo prilep koga igraa rabotnicki so ultimejt da imalo fa.....kaj se peele isti pesni sto gi pee FA kaj trend stana ova so kradenje na zastavi...i togas i vcera...premnogu zaednicki raboti za da bide slucajno.....:tv:
pps. Toa sto imase od tolku mnogu naselbi vcera kaj cpb samo pokazuva deka osven aerodrom,lisice site drugi se na vasa zal se za Rabotnicki...bar nisto drugo vi padna vo voda onaa vasa parola od gradski park "Ako Raboticki e srceto na skopje......infarkt"
а видиш па ние кога више зимаме зборови повише би сакале да нешто наше. Луѓето објаснија 5 пати дека додатокот од кореографијата го искинаа џандарите ти пак едно те исто. Можда ти е малце криво дека кај вас и покрај тоа што не го искинаа и покрај тоа што ви ги пуштија воџите да се качат и да водат навивање пак не успеавте да ја комплетирате кореографијата. А пошто вие се сметате за група која има креативност уште од времето кога ние сме шкртале на чаршави па барем смислете некоја нова парола во врска со тоа што ние крадеме песни и дека е аеродром село

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Daj be dosta so tvoite filozofiranja kako site se necija bleda kopija a samo vie ste "orginalnite".....sve sto bese vrv na pesni na balkanskive grupi vie im gi ukradovte rimtovite....i cpb krade ama si kuti ne diga galama a vie so se ispokradeno glumite originalni.....sea znam sto ke mi kazes toa se ritmovi ne se kradeni zborovite....PA DECKO RITAMOT E NAJBITEN,AKO IMAS DOBAR RITAM ZBOROVI KE SMISLIS ZA 30 MINTUI....kaj dale cavese bar zborovi ne vi trebaa,tamu dobro pominavte :tapp:
Па дека стварите се мењаат полека затоа кај нас се вадат у последно време оригинални ритмови ... ``Одам јас со тебе``, ``До сите порака...``, ``Ти си се во мојот живот`` ... А вашата ќелава пејачка го глуми Шавија со довикување, потоа лордовите смислуваат текстови на ритам од ``Демоооократе`` итн.
Za kvalitetot na parolite nema nesto sto da se objasnuvam so tebe.....do vcera ckrtavte na carsavi so sprej,bar bidi malce iskren koga vo se drugo eve neka ste podobri ama za znaminja,paroli...tesko vi ide toj del.....a i da ne zaboravam....vikas "toj" go utupel so edni isti paroli....a da te prasam sega... A VIE ???!! bog znae kolku derbinja po red vie go tupite za brojkata !! ama dobro toa ste vie...zaboraviv...site go tupat a vie ne....za sodrzinata na parolive koj,sto,kako ne me zanima,sekoj na razlicen nacin gi uvidel,cpb da izvadat i nesto spektakularno ti tuka ke palamudese deka ne e ko sto treba...neka odlucat drugite...
Се виде квалитетниот спреј на најлон ;) Што е нејасно за бројката?
Eve i neka gi kopira Cpb beogradski sindikat kako sto vikas ti....pa vaka veke koga biram kogo bi kopiral i bi zimal zborovi podobro Beograski sindikat ne go li TRAJCE MANEV !!! Ama dobro toa ste vie,kaj vas se e dozvoleno i opravadno a kaj site drugi SRAM !! :tapp:
Ако ти викаш така, така нека е ...
ps.znam deka ne vi e seedno sto pobeda zgasna kako klub ama bez nervozi se suska deka se praelo nov klub......vo sabota site vo kumanovo na naivanje....nisto cudno i vo prilep koga igraa rabotnicki so ultimejt da imalo fa.....kaj se peele isti pesni sto gi pee FA kaj trend stana ova so kradenje na zastavi...i togas i vcera...premnogu zaednicki raboti za da bide slucajno.....:tv:
pps. Toa sto imase od tolku mnogu naselbi vcera kaj cpb samo pokazuva deka osven aerodrom,lisice site drugi se na vasa zal se za Rabotnicki...bar nisto drugo vi padna vo voda onaa vasa parola od gradski park "Ako Raboticki e srceto na skopje......infarkt"
Не ме интересира мене прилепска победа, тоа е ваш реон. А не знам кои населби ми ги споменуваш? Хром?Влае? Или па Кисела Вода која еве не знае дали навива за Работнички или па за Вардар? Исто го глеаме срцето на Скопје секој викенд како ја пуни салата градски парк, а како Јане Сандански е празен.

Не ми реплицирај, нема да ти вратам ... моето го кажав, беше што беше ... чекајте наредно дерби па спремете се подобро и играчи и навијачки. Имате 3 месеци, доволно ви е ваљда.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
ултра вк!
Комити Кисела Вода јасно е дека навиваат за Вардар а 2-3ца се за работнички...И да Хром влае не ги мешај тоа знаме еднаш беше извадено не знам од кај никна али вчера беа убаво пречекани и знамето за нечија среќа а и нечија жал не постој!Влае си е за Вардар и претежно сите идат со укб...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Докажи му го тоа на овој неутралниов, мене јасно ми е све ... и дека имаше исто така од К3 Калабрија ... а тоа ако на 2-3ца им дозволуваат да извадат застава браво за нив!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
За Калабрија знам јасно е Карпош за кој навива..А тоа како на 2-3ца им дозволуваат не те сватив дали се однесуваше на дечките од Кисела Вода или за нас ?Ако е за нас нити знаевме дека постојат такви фанови али после натпреварот кажав што се случи и тоа е минато...А ако е за Кисела Вода не знам не ме ни занима...

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
Значи дечкото од ФА(ја лично не го знам, помлад е) учи во гимназијата Орце Николов, значи во реон кај што се голем дел од ЦПБ. Нормално се знае кој е од која страна и во вакви денови како вчера свашта може да се деси. Епа сеа, пошто подмладокот на ЦПБ е многу ``храбар`` па згора на се и дрзок да напаѓаат кога се бројчано надмоќни нема друг излез. Ножот го носел за превентива. Го нападнале 3,4 зад грб а он во самоодбрана инстинктивно реагирал. Да се најдете у таква ситуација сигурно дека нема многу да му ја мислите него ќе гледате да си ја зачувате сопствената глава.
Е сеа тоа што се десило ја не го оправдувам, ама треба да се знае дека за кавга се потребни две страни ... а нашата немала потреба да напаѓа затоа што знае дека е во место каде што е малцинство!
Аха, си испланирал дечкото и си земал нож, ама го земал само за во случај некој да го нападне?!?! Види го ти него бубачка, злато од дете. И видиш каква интуиција имало детето, таман кога си го земал ножот, лошите од Сити Парк Бојс баш него го нападнале. Башка татко му инспектор бил, незнам зашто не земал и пиштол, онака за во самоодбрана нели.
А да не знаеш случајно каде се десила тепачката? Дали било пред Орце Николов или пред Никола Карев или на трето место?

ПС: Ова го пишувам зашто пред 3-4 години имаше сличен случај, тогаш еден мој пријател( кој не е ни навивач на Работнички) беше избоден во Дебар Маало со штрафцигер од толпа навивачи на МЗТ. Па се прашувам и ова вчерашново бодење да не било во самоодбрана како тоа тогаш со штрафцигерот.

Член од
8 февруари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
28
Аха, си испланирал дечкото и си земал нож, ама го земал само за во случај некој да го нападне?!?! Види го ти него бубачка, злато од дете. И видиш каква интуиција имало детето, таман кога си го земал ножот, лошите од Сити Парк Бојс баш него го нападнале. Башка татко му инспектор бил, незнам зашто не земал и пиштол, онака за во самоодбрана нели.
А да не знаеш случајно каде се десила тепачката? Дали било пред Орце Николов или пред Никола Карев или на трето место?
decko ako predviduvas raboti predvidi i toa i dosta zborite za toa tuka... napisano ti e gore so kako...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Тука си грешка другар, тие што дошле не се за Работнички туку се Анти Аеродром. Да биле за Работнички ќе го бодреа секој меч. Факт е дека имало многу од старите фаци кои со години не дошле со ЦПБ, но според бројките од дерби до обична утакмица се гледа дека повеќето се дојдени ради противничката страна, а тогаш се случува колапсот (читај скандирања наместо пеење долги песни)...
Бтв прободеното дете е добро, а и бодачов бил син на генерал. Машала ќе затераат битка генераливе...
И си го повлекувам зборот околу неприсуството на Шверцери :icon_mrgr
Сигурен си дека шверцери навивале со СПБ,ова стварно не ми се верува!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.030
Поени од реакции
74.438
Сигурен си дека шверцери навивале со СПБ,ова стварно не ми се верува!
Си го повлеков зборот, ми ветија дека ќе ми покажат слики од Швецери од вчера ако нема слики и докази, нема ни нивно присуство :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Па дека стварите се мењаат полека затоа кај нас се вадат у последно време оригинални ритмови ... ``Одам јас со тебе``, ``До сите порака...``, ``Ти си се во мојот живот`` ... А вашата ќелава пејачка го глуми Шавија со довикување, потоа лордовите смислуваат текстови на ритам од ``Демоооократе`` итн.

Се виде квалитетниот спреј на најлон ;) Што е нејасно за бројката?

Ако ти викаш така, така нека е ...

Не ме интересира мене прилепска победа, тоа е ваш реон. А не знам кои населби ми ги споменуваш? Хром?Влае? Или па Кисела Вода која еве не знае дали навива за Работнички или па за Вардар? Исто го глеаме срцето на Скопје секој викенд како ја пуни салата градски парк, а како Јане Сандански е празен.

Не ми реплицирај, нема да ти вратам ... моето го кажав, беше што беше ... чекајте наредно дерби па спремете се подобро и играчи и навијачки. Имате 3 месеци, доволно ви е ваљда.
Ne e muabetot koj kolku ima vo sala...poveke e od jasno mi e deka kaj cpb ima mnogu derbi navivaci...muabetot mi e deka ako dojdat novi genreracii koi stvarno od srce bi go sakale rabotnicki taa baza na navivaci bi bila od celo skopje isklucuvajki gi samo aerodrom i licise...toa e razlikata i toa mi bese poentata za koj klub e srceto na skopje...derbi ili ne derbi navivaci zosto ne mu tekne na nekoj od gorce ili od centar ili od hrom ili od vlae ili od karpos da dojde so mzt ili da napravi zname......ne repliciraj,kraj na muabetot !!
ps.Kako SIMPATIZER na Rabotnicki gledam da bidam najveke sto mozam objektiuven vo moite postovi..na forumov tuka opsto se vrega samo cpb pa taka da koga nesto ne se soglasuvam si go pisuvam...na Cpb mozam 100 zabeleski da im najdam ama mozam i bar 50 na Family.....drugo gledam majtap si tera nekoe detiste tuka od aerodrom za toa koj e neutralen a koj ne pa taka da ke mu dadam samo informacija deka koga idev jas na tribina nego go nosele na ekskurzija na polumatura,koga dobivav dresovi od igraci na Mzt kako na primer vojnovik,kurtovic,vrbica,blazevski(90% na forumov nemaat muabet napraveno so niv)on vlagal vo pubertet.......ne mi e celta da se falam tuku samo da se razlikuva mojata tezina na post i na nekoi pubertetlii....

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Да не се мешам јас, само сакам да прашам, ритамот на песната "До сите порака" да не е од спрската песна "Хајде да лудујемо ове ночи"? Иначе таа песна ми се највеќе допаѓа на Фемили :)

Член од
8 февруари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
28
Да не се мешам јас, само сакам да прашам, ритамот на песната "До сите порака" да не е од спрската песна "Хајде да лудујемо ове ночи"? Иначе таа песна ми се највеќе допаѓа на Фемили :)
taa e.. hrvatska e samo pesnata :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.136
Поени од реакции
46.157
Па нели оригинал бил ритамот ? :)

Нејсе, не навлегувам во вашите ултрас преписки, секоја чест и за двете групи од вчера со '' мала '' забелешка до CPB, да одржуваат ваква константност на други мечеви, и дел од нив да ги научат песните . :D
Инаку како и да ја вртите, потребно е и на Фемили да имаат ваква конкуренција од спротивниот табор и обратно, незнам само како и Кумани се држат во моментов, инаку повеќе од очигледно е кои се носители на тифо сцената у баскетов во моментов.

1. Фемили, најмногу поради константноста која ја покажуваат и поради фактот што се добро организирани во аспектот на пеење на песните, ако се 1000 души, 1000 пеат.
2. ЦПБ, поради тоа што заостануваат во двата сегмента кои се набројани под точка еден, кои во иднина се надевам дека ке ги оправат, вчера извадија бајаги народ, али имаа проблеми со одредени фаци кои песните не им ги знаеа добро, оној понов материјал, а грмеа на старите песни ...

Ајт, спортски поздрав, фалеше ова ебаго, мнооогу долго време.

п.с. И честито за триумфот.

Kajgana Shop

На врв Bottom