Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Дали некој од форумов ќе оди во блиска иднина за Софија во сопствена режија или групно (со кола или сл.)? Барам поевтина варијанта за превоз Скопје-Софија-Скопје, редовната како што знаеме е неразумно скапа, дури и после поевтинувањето на горивата. Пишете ми приватна порака ако ве има такви, подобро е да ги поделиме трошоците.
Ako ne ti se brza mnogu na 12ti mart sabota ke bide raboten den. Se odrabotuva praznikot od 3ti. Imas so biser prom za 500 den i so skobul okolu 700. Toa se turi za shopping ama te ostavaat kaj sakas da odis

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Jedna preporuka,na osnovu licnog iskustva.Ja sam iz 2013.,na dop. proveri sam od februara 2015,bez ikakve promene statusa,bez obzira sto su papiri odneti(a jedan od roditelja je bug.nacionalnosti).
Otisla sam tamo,opet,ponevsi sa sobom opet iste te papire,za svaki slucaj,da vidim sta se desava jer previse vremena je vec proslo.I hvala Bogu da sam otisla.Rekli su mi da mojih papira za dopunu nema u mojim dokumentima(zagubljeni ili ko zna sta),I da mi je otkucano resenje da me odbiju,ali nije potpisano.I tu sam imala srece.Imala sam srecu da "naletim" na ljubazne sluzbenike,pomogli mi I vratili me u proceduru.Tako da nije na odmet,ukoliko je bilo ko od vas u mogucnosti,otici licno tamo,da vam se ne bi desilo isto.
Pozzzz
A koj broj si odprilike

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ako ne ti se brza mnogu na 12ti mart sabota ke bide raboten den. Se odrabotuva praznikot od 3ti. Imas so biser prom za 500 den i so skobul okolu 700. Toa se turi za shopping ama te ostavaat kaj sakas da odis
Хм, знам за тие тури. Само уште да проверам дали и ДАБЧ ќе работат. А сигурна си дека ќе има шопинг тура баш на тој ден?

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Хм, знам за тие тури. Само уште да проверам дали и ДАБЧ ќе работат. А сигурна си дека ќе има шопинг тура баш на тој ден?
Sekoja sabota ima. Biser prom ovaa sabota ne pravat poradi ponudite za 8mi mart sto se odat vikendot vo Bugarija, a skobul vidov sega se 750den. Biser prom ke imaat za slednata, tie odat sekogas so po niska cena

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Има некој на што поднел изводи преку адвокат од бугарија за вадење на документи за потекло? Слушнав некоја таква информација ама не сум сигурен колку е веродостојна...

Член од
22 јануари 2016
Мислења
12
Поени од реакции
20
A koj broj si odprilike
14xxx/2013[DOUBLEPOST=1456844251][/DOUBLEPOST]
E od ova se plasam najveke, kje im odneses original za oni da go izgubat, i fino lepo posle si naebal, si ostanal na mrazot.
Si im odnela dopolnitelni dokumenti uste vednas, a tie bogznae kaj gi zabutale i gi zagubile.
Ne bi trebalo da se desi opet isto,ali sa njima se nikad ne zna.Kad sam im predala papire zadnji put,dali su mi opet onaj karton sa istim brojevima,ali I sa pecatom I datumom da su primili.

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
14xxx/2013[DOUBLEPOST=1456844251][/DOUBLEPOST]
Ne bi trebalo da se desi opet isto,ali sa njima se nikad ne zna.Kad sam im predala papire zadnji put,dali su mi opet onaj karton sa istim brojevima,ali I sa pecatom I datumom da su primili.
I sega kakov ti e statusot? Vo zadolzitelna si ,tie na salter imaat li pristap do prepiskite kolku luge bile do toj salter i ne dobile nikakva imformacija osven cekaj

Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
Дали може да ни кажеш како имаше контакт со него? Дали првиот пат му прати документи и пари преку негов клиент што ќе му ги однесе на него твојте документи?
Prviot pat mu pustiv dokumeti vo kombe so patnici od ohrid za sofija na doverba i dokumnentite i parite i do den denes ne me izneveril

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
E od ova se plasam najveke, kje im odneses original za oni da go izgubat, i fino lepo posle si naebal, si ostanal na mrazot.
Si im odnela dopolnitelni dokumenti uste vednas, a tie bogznae kaj gi zabutale i gi zagubile.
Jas odnesov original pred 8 meseci pa se mi bese vo red so dok nemase nieden dok izgubano I ne zalam so go odnesov zosto ako ne go odnesov mozebi ke bev sega na dopolnitelna taka da koj kako si misli taka neka praj moe mislenje :) Slusaj go srceto i dusata sto ti zboruvat samo taka ke go izberes vistinskiot pat a ne ovoj taka ti kazal toj taka zborot mi e Slusajte gi sovetite od drugite no na kraj sepak napravi kako sto ti veli tvoeto jas vo tebe sto mislis deka ke e ispravno a sto ne za tebe :)

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Jas odnesov original pred 8 meseci pa se mi bese vo red so dok nemase nieden dok izgubano I ne zalam so go odnesov zosto ako ne go odnesov mozebi ke bev sega na dopolnitelna taka da koj kako si misli taka neka praj moe mislenje :) Slusaj go srceto i dusata sto ti zboruvat samo taka ke go izberes vistinskiot pat a ne ovoj taka ti kazal toj taka zborot mi e Slusajte gi sovetite od drugite no na kraj sepak napravi kako sto ti veli tvoeto jas vo tebe sto mislis deka ke e ispravno a sto ne za tebe :)
Така е не би требало да ги изгубат документите или затурат. Јас што дознав од Борис Вангелов минатата година во Битола дека министерството освен што пишува на происходот како е добиен, за да биде све чисто има непречен увид во дабч така да знаат веднаш што документи си однел. Ова важи за происход добиен од 01.12.2014 па наваму. Јас му го покажав оригиналот и ми рече дека пошто бев преку амбасада во ДАБЧ стои како копија верна на оригинал. И не само министерството туку и мвр има увид во документите. Затоа стои статусот согласност со заинтересирани институции или така некако беше.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
VAKA MALA POMOS ZNAM DEKA E PISANO PREDHODNO AMA KE MI TREBA DVA DENA DA BARAM MALA POMOS AKO MOZE DRUGAR SAKA DA IDE PREKU AMBASADA MU DALE BROJ 058..... ZA DA ZAKAZE ZA PROISHOT DALI E TAKA PROCEDURATA ZA ZAKAZUVANJE

Член од
25 октомври 2015
Мислења
41
Поени од реакции
33
Dali nekoj ima informacija koga pristignuva dip.posta vo Bitola?denes se javiv vo dabc i neznaea da mi kazat.mi rekoa deka ke treba da cekam koga sum pteku ambasada.a tuka mi vikaat javi se naredniot mesec.i dali dok.za ambasada vazat samo 6 meseci?neka pisi ako nekoj nesto znae.fala.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom