Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
И мене ова ме интересира. Дали постои некој правен механизам кој би помогнал да се укине овој данок?
Тагирајте некои правници или да го поставиме ние прашањето на некоја таква тема.

Да ви помогнам малце ,од мене денес

Лестер - ВБА 2 ( 5.50 )
Лестер - ВБА Х2 (2.14)

Bury - Peterborough GG1 ( 4.50 )

Поз

@Ставрогин ,препиши,не барај правници...

edit-
Сега ги проверив само последните две утакмици на Лестер и ВБА ,двата пати завршиле со резултат 2-3 во корист на Лестер,и двата пати утакмицата била 1 во 2.
Сега веќе се мислам за првиот тип.

E Babos,Babos.:popce:

R.Paulding (Oldenburg)11,5+ i Kikanovic (Alba)13,5+.:kafence:

И мене ова ме интересира. Дали постои некој правен механизам кој би помогнал да се укине овој данок?
Spasot e kaj Vmro [emoji13] .
So nasite glasovi,ke dobijat uste eden mandat .
Biva ?
Salzburg 5.5+
Boston 1
Lester 1
Atl.Madrid 1
Ayr 1&3+
Koef.18+ uplata 280den.

K.Thompson 23.5+
Wade 19.5+
Porzingis 16.5-
D.Green 14.5-
Millsap 17.5-

НБА пoзнaвaчи, нaјверoјaтнo декa Атлaнтa-Гoлден Стејт ќе имa преку 220кoшеви, не знaм кoлку е грaницaтa.
У Кoпaчкa зa трoјцa кoшaркaри нa Атлaнтa, Хoрфoрд, Тиг и Милсaп мислaм декa беa, грaницaтa беше 17,5. Дaли имa шaнси сите трoјцa дa oтидaт у плус, бидејќи јaс oчекувaм декa ГС ќе дaде oкoлу 115-120 кoшеви, a Атлaнтa 105-110.

Би сaкaл дa прoчитaм мислење oд друг.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

НБА пoзнaвaчи, нaјверoјaтнo декa Атлaнтa-Гoлден Стејт ќе имa преку 220кoшеви, не знaм кoлку е грaницaтa.
У Кoпaчкa зa трoјцa кoшaркaри нa Атлaнтa, Хoрфoрд, Тиг и Милсaп мислaм декa беa, грaницaтa беше 17,5. Дaли имa шaнси сите трoјцa дa oтидaт у плус, бидејќи јaс oчекувaм декa ГС ќе дaде oкoлу 115-120 кoшеви, a Атлaнтa 105-110.

Би сaкaл дa прoчитaм мислење oд друг.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Со оглед на тоа дека Кари и не е некој дефанзивец, Тиг може +17,5 да отиде (16,5 во спортлајф) и Хорфорд +17,5 би можел, дал 23 претходната, а Милсап јас може -17,5 (11 дал претходната против ГСВ) зошто со Грин ќе се чува, еден од најдобрите дефанзивци.

So dovolen broj potpisi moze da se dostavi predlog zakon do sobranieto. Kako i da svrtis, drug odluciva dali ke se ukine ili ne.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

Ете го правникот бе,зошто не ме барате?:pos:шо мислите само за ракомети ме бива..:icon_mrgr:
Значи,како граѓани кои сме засегнати од одлука на државен орган(односно Владата преку собранието одлучи да прави џандар-збира)имаме некое "право"на некоја "заштита"...
Во случајот иницијатива,односно предлог за измена на законот за оданочување на добивките од игри на среќа...
Сепак да бидеме реални,НИЈЕ ТИ ОВО АМЕРИКА,овде правата се само едно помочано слово хартија,напишана(односно препишана)од некое далеку посовремено правно општество..
Но таму една е реалноста,овде владеат други закони...
Овде извршната власт,преку својата кукла собранието си прај шо сака,а граѓаните како и обично си свиркаат и аминуваат...:popce:
Власта си има право да менува даночна политика,тој механизам е во некзина непосредна контрола, можат да ги менуваат стапките на даноците по нивна волја...
Кој ќе ги застане?НАРОДОТ,одамна овај народ престана ДА РАЗМИСЛУВА...:гик:(со своја глава):tapp:
Јебига,прост народ силна држава...
Иначе,стрикно за прашањето,имаме право како граѓани да покренеме ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА,во случајот за преиспитување и измена на законот за оданочување на приходите на граѓаните...
Подетално за формата,условите и постапката околу ГРАЃАНСКАТА ИНИЦИЈАТИВА НА ДРЖАВНО НИВО погледнете го законот подолу,од член 66-74 е делот за ова правно средство......

. http://eudo-citizenship.eu/National...dno_odlucuv_na_graganite__81_05_340410196.pdf

Иначе од искуство,а и од општа пракса во Македонија досега ниедна власт не променила некоја своја одлука само затоа што граѓаните реагирале на нејзините последици...
Со оглед на тоа дека цел Балкан ти е ДИВ ЗАПАД,и секаде го има овај данок,и искуствата се на нивна страна...
Едноставно користат ситуација,зошто сиромашната раја како едно од главните примарни средства за егзистенција ги користи игрите на среќа па удрија на оваа огромна маса на луѓе..
На времето постоеше финта и некое олеснување,секоја добивка под 9999 денари не подлежеше на данок,па некако се изигруваше системот..
Ама сега боксерот притиснат од потребата за полнење на буџетот на било кој начин реши да удри на сите добивки..
А подобро од ова изворче нема,во сиромашна држава се знае каде се кријат и се вртат парите извадени од под перница-ПО КЛАДИЛНИЦИ,КАЗИНА,приватни илегални куќи за покер и слични игри каде се вртат големи пари...
Е сега не е ова Америка,па да се замараат да ги бараат илегалните коцкарници,ама од тие легалните можат и тоа како да ги омрсат ненаситните раце..:zloo:
Значи од кладилниците лапаат на име на -РЕГИСТРИРАЊЕ ДЕЈНОСТ,ЛИЦЕНЦИ ЗА РАБОТА,ОТВОРАЊЕ НОВИ УПЛАТНИ МЕСТА итн еден куп пари...
Од day 1 беше вака,откако отвори првата кладилница,некаде 97 ма,од година во година бетер и бетер се давачкаите,арно ама во секое зло има и нешто добро(од аспект на газдите на кладилниците)..
И тие искористија,на почеток се кладеше мала маса на луѓе,сега на прсти се бројат луѓето шо не се кладат,цела Македонија е удрена на кладење...
И покрај тие давачки и повторно отвораат нови и нови уплатни места,и лупат милиони...и се еден од најголемите бизниси на државно ниво...ЗНАЧИ КОЈА Е МАТЕМАТИКАТА,КОГА И ПОКРАЈ ТОЛКАВИ ДАВАЧКИ СЕУШТЕ СЕ ОГРОМЕН ЌАР ГАЗДИТЕ....:pos:
А нека пишат порталчињата на нет како некој со некоја добивка од 50 К ја "затворил" кладилницата..:pos:
Идам до играчите,сите овие години до 2014.обичниот смртник беше поштеден од дополнителни загуби(ќе си ја разделеа уплатата на тикети до 9999 добивка и системот беше заебан)освен на тие индијански тикети со мала уплата кои префлаа 10 К исплата,ама кој се замараше за некој си данок ако фатиш со 50 денари 100К...:kuracc:
Е сега боксерот реши да удри каде што ги боли најмногу сите....
Баш пред некој ден си размислував кога одев по добивката од Златна Копачка(ситни 60ина евра негде),нема врска,КОЛКУ ПАРИ ИМАМ ДАДЕНО НА ИМЕ НА ДАНОК ОВИЕ ДВЕ ГОДИНИ?,и тоа јас,шп сум сега просечен кладионичар,и овие две години фаќам некои прод 1000-4000 денари во просек на тикет....
Сигурно барем регистрацијата на колата и даноците и други давачки ќе можев да ги покривам...
Ама СО ДРЖАВА КОМАР НЕ СЕ ИГРА,стара народна поговорка...не биле будали старите,се на место е кажано...:bravobe:
Не само тоа,бетер ќе биди другари и другарки..
За брзо ќе имаме ситуација како во Србија,каде што има данок на приход на име на продажба на кола,стан и слично..
Кај нас засега овие работи се амнестирани од данок на приход,ама не за долго...
Тие шо играат на поголеми пари си играат онлајн во странски кладилници,останата раја му го полниме џепот на боксерот,фактични сме индиректни акционери на мадињата на Букефал,барокниот балкон во Опера,некои си барокни скали,скулптури од гипс и останатиот асортиман од колекцијата СКОПЈЕ 2014...:icon_mrgr:
Не вреди бе...:ban:

Последно уредено:
Bogdanovic vucevic lopez carmelo plus... rose milsap minus.. nesto od ovie da se sklopi , predlog nekoj ima?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Bogdanovic vucevic lopez carmelo plus... rose milsap minus.. nesto od ovie da se sklopi , predlog nekoj ima?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Rose - .ne e 100% fit .takva izjava ima od trenerot .
Bogdanovic na granica od 11.5 go izigrav +,do nekade 13.5 treba da ide plus,isto i Lopez protiv HIBBERT PLUSS !!
Moze i Vucko,neznam samo za Milsap i za CarmelA,George P.koj isto taka forsira,protiv Aminu Al FarouG,ostana na samo 11poena,Anthony ima slab % u posledno vreme,bi go izbegnal .
Curry ne pominal na shootaround,al uste ne e 100% sigurno,no moze Klay na 23/24.5+ .
Mozes da probas nekoj od Lakers,Kobe ne igra,Clarkson ili L.Williams + .
Kemba 22.5-,Charlotte kompletni,Walker e na 20.5ppg,ovie brojki gi napumpa dodeka 3 od prva petorka bea otsutni,vecer treba da imaat lesen zadatak,i nema potreba da forsira,isto ko vcera Wall protiv mrtvite Phila [emoji1]

Последно уредено:
Spasot e kaj Vmro [emoji13] .
So nasite glasovi,ke dobijat uste eden mandat .
Biva ?
Salzburg 5.5+
Boston 1
Lester 1
Atl.Madrid 1
Ayr 1&3+
Koef.18+ uplata 280den.
Ayr win
Atl.Madrid i Lester vodat,neka izdrzat,i dva gola kaj Salzburg,pa od 1saat Boston 1 ..
Ajde Lester do pobeda !
Sto se promasija !![emoji35] [emoji35]
Kajgana magijo [emoji1]

Последно уредено:
Ajde be Lukaku davaj gol .. Kaj mi tekna da go igram nego,ama gi imav na drugite tiketi Everton 2-ka i tim 2 2+,aj rekov nekoj miks da napravam.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom