Прашање за Христијанството III

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
„Игноранцијата„ ти е идеално покритие за неприфаќањето на се‘ што си добил како одговор, оти у спротивно, ќе треба да признаеш дека си у криво и во најдобар случај, да се покаеш и да тркнеш до првиот маалски поп на исповест за својата самоизмама....
Ако поставиш прашање колку е часот, а добиеш одговор - трактор, тогаш јасно е како ден дека одговорите ги дава или трол или дебил. А сите твои одговори се во стилот - Ај пак, јаа?!, И тако даље, тому слично.

Непостои погрешно прашање, постојат само погрешни одговори. Ти не си тука да дадеш одговор, тука си да тролаш до бесвест и да си бидеш форумски дворски шут, причината поради која ти го тргнаа банот.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако поставиш прашање колку е часот, а добиеш одговор - трактор, тогаш јасно е како ден дека одговорите ги дава или трол или дебил. А сите твои одговори се во стилот - Ај пак, јаа?!, И тако даље, тому слично.

Непостои погрешно прашање, постојат само погрешни одговори. Ти не си тука да дадеш одговор, тука си да тролаш до бесвест и да си бидеш форумски дворски шут, причината поради која ти го тргнаа банот.
Ај сега све од почеток:

1. „...Слободата не е факт...„
2. „...и другите го велат истото...„
3. „...дај одговори ми (на она кое веќе сум прашал)...„.
4. „...Сонцето е створено после травата...„.
4. Додај сам.
5. И така натаму...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ај сега све од почеток:

4. Додај сам.
5. И така натаму...
Па така де, тролање. Тоа е се што може да се види од тебе.
Жално е само што админите на форумов мислат дека сеирот и троловите како тебе ќе ја зголемат популарноста на форумов.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тоа е се што може да се види од тебе.
Тачно...

А видливи се две работи:
1. Мој одговор на секое твое прашање.
2. Твое бесконечно враќање на веќе одговорените прашања, во исчекување на (можеби...) поинакви одговори на истите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тачно...

А видливи се две работи:
1. Мој одговор на секое твое прашање.
2. Твое бесконечно враќање на веќе одговорените прашања, во исчекување на (можеби...) поинакви одговори на истите.
Веќе одговорени?! Како? Со ретардираните реплики - Ај пак, И томе слично, Јаааа! И ред други?
Каде е одговорот на прашањето - Како со верување ќе дознаеш што достигнал некој? Со едно верување ќе демантираш или потврдиш друго?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Веќе одговорени?! Како? Со ретардираните реплики - Ај пак, И томе слично, Јаааа! И ред други?
Каде е одговорот на прашањето - Како со верување ќе дознаеш што достигнал некој? Со едно верување ќе демантираш или потврдиш друго?
Ај сега све од почеток:

4. Додај сам.
5. И така натаму...[DOUBLEPOST=1456830642][/DOUBLEPOST]
Пиши како сакаш да „изгледа„ одговорот на прашањево и ја‘ веднага ќе ти одговорам.

Во меѓувреме, обиди се да го најдеш името од првиот „свет„ методист.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Пиши како сакаш да „изгледа„ одговорот на прашањево и ја‘ веднага ќе ти одговорам.
Логички да изгледа! Објасни ми како со верување ќе дознаеш, ќе потврдиш или отфрлиш друго верување и ќе знаеш дали е погрешно или не?
Во меѓувреме, обиди се да го најдеш името од првиот „свет„ методист.
Ти тврдеше дека немало други светци освен вашите, и сега си се фатил за методистите а ги игнорираш католиците! За тебе светците кај католиците биле "опрелестени" поединци, е арно ама и вашите светци за нив се исто. Се се сведува на вашиот збор против нивниот! Затоа те прашав - како некој од страна ќе разграничи чие толкување е она апсолутно точното? Како некој од страна ќе знае кој е во право, чии светци не се опрелестени а чии се?! Со верување не се дознава! Како може да веруваш дека нешто е вака или онака, и верувањето да биде доказ дека е?! Тоа е подебилно дури и од заблудата на Зоте дека живееме на рамна земја под купола!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Логички да изгледа! Објасни ми како со верување ќе дознаеш, ќе потврдиш или отфрлиш друго верување и ќе знаеш дали е погрешно или не?

Ти тврдеше дека немало други светци освен вашите, и сега си се фатил за методистите а ги игнорираш католиците! За тебе светците кај католиците биле "опрелестени" поединци, е арно ама и вашите светци за нив се исто. Се се сведува на вашиот збор против нивниот! Затоа те прашав - како некој од страна ќе разграничи чие толкување е она апсолутно точното? Како некој од страна ќе знае кој е во право, чии светци не се опрелестени а чии се?! Со верување не се дознава! Како може да веруваш дека нешто е вака или онака, и верувањето да биде доказ дека е?! Тоа е подебилно дури и од заблудата на Зоте дека живееме на рамна земја под купола!
Ипси се е то веќе видена технологија, неонацист ќе ти цитира Ајхман да ти докаже дека е во право, комунист ќе ти посочи литератури од Маркс Енглез и Ленин да видиш дека кај нив е вистината, муслиман ќе ти даи список на исламски теолози а рисјанин ќе се повика на свои луѓе како доказ за исправноста
И на крајот на денот, сите во право, сите исправни, сите убедени.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ипси се е то веќе видена технологија, неонацист ќе ти цитира Ајхман да ти докаже дека е во право, комунист ќе ти посочи литератури од Маркс Енглез и Ленин да видиш дека кај нив е вистината, муслиман ќе ти даи список на исламски теолози а рисјанин ќе се повика на свои луѓе како доказ за исправноста
И на крајот на денот, сите во право, сите исправни, сите убедени.
Се саде вистини и тоа ни мање ни више, туку апсолутни.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве го: „логичен одговор„.

Сега, обиди се да докажеш дека логичниов одговор не е логичен.[DOUBLEPOST=1456835201][/DOUBLEPOST]
Кога ти би ја знаел разликата меѓу Светиите од источната Црква и прелеста од „светиите„ од римската Црква, све би ти станало јасно.

Туку, уште колку да чекам за да ми најдеш име од еден свет методист?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Кога ти би ја знаел разликата меѓу Светиите од источната Црква и прелеста од „светиите„ од римската Црква, све би ти станало јасно.
А шо на пример ако зеам билбија и ја читам сам и го спознавам госпот без плеткање на истог запад север и југ ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А шо на пример ако зеам билбија и ја читам сам и го спознавам госпот без плеткање на истог запад север и југ ?
То ќе ти биди потег на живото а након то, ќе мојш да регистрисаш уше една, кој знај која по ред и име, маалска заедница од поединци кои штотуку откриле топла вода у болјеро (читај: уште една од многуте секти, кои ќе се колнат во Светото Писмо и нивното „екслузивно„ поседување на вистината).[DOUBLEPOST=1456836273][/DOUBLEPOST]
Тоа бе Мики! Разваљуеш! Ово нема ни у београду!
Ево ти „лајк„....:icon_lol:

S

SpaceTraveler

Гостин
Ц, Маркс не е толку паметен...А и одамна е кај негојо бог.[DOUBLEPOST=1456786261][/DOUBLEPOST]

Ај сега све од почеток:

4. Додај сам.
5. И така натаму...[DOUBLEPOST=1456786356][/DOUBLEPOST]

SpaceTraveler,

можеш (слободно!) да ме навредуваш, опериран сум од то‘...:icon_lol:
Не би те навредувал, оти да не ти покажам некоја друга страна? Ти прв ме задеваше мене и моите мислења на форум, затоа сега вака. Немам ништо против твојот избор да веруваш дека Земјата е рамна и дека само православието е вистинска вера за тебе, тоа во твојот ум е така. Кој знае, може и јас имам некој граници во мојот ум само не на поле религија, може во наука или филозофија. А ти ако си научен цело време некој да те навредува твој проблем е што си го дозволил тоа. Не му давај на тој твој теизам да те учи да вртиш образи, човекот за да работи успешно и силно треба на секоја акција да дава реакција. Закон е тоа :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
То ќе ти биди потег на живото а након то, ќе мојш да регистрисаш уше една, кој знај која по ред и име, маалска заедница од поединци кои штотуку откриле топла вода у болјеро (читај: уште една од многуте секти, кои ќе се колнат во Светото Писмо и нивното „екслузивно„ поседување на вистината).
Значи Мики, нема теорија некој правилно да ја разбере Библијата освен ако не му ја протолкува некоја јужна, источна, западна ил северна црква?
Онака остаена сама по себе библијата е бескорисна, безначајна. Станува ефектна само во раце на некој кој знае точно како да протолкува шо е напишано во неа?

Kajgana Shop

На врв Bottom