Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Дали има некои добри бесплатни курсеви за IELTS по интернет?
Планирам да започнам забрзано да го подготвувам англискиот, но не сум многу при пари за да плаќам, некоја метода да предложите за брзо учење јазик (можам да одвојувам по 1-2 часа секојдневно).
Тоа што го читам го разбирам солидно, стручните текстови, филмови гледам со англиски превод, но комуникацијата ми е послаба страна исто и граматиката.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zdravo na site! Bi sakala da prasam nesto okolu edna viza i gi molam tie sto se upateni vo toa da mi odgovorat.Zaiteresirani sme za 457 temporary viza zatoa da objasnam:Soprugot ima 45 godini i ima struka elektricar i momentalno e vo Avstralija so turisticka viza kaj rodnini koja za eden mesec mu istekuva.Toj vo Au najde i sponzor sto ke go vikne za rabota so taa viza.Sakav da prasam dali mora da polaga ielts i dokolku go polozi kolkava e sigurnosta da se odobri vizata.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Zdravo na site! Bi sakala da prasam nesto okolu edna viza i gi molam tie sto se upateni vo toa da mi odgovorat.Zaiteresirani sme za 457 temporary viza zatoa da objasnam:Soprugot ima 45 godini i ima struka elektricar i momentalno e vo Avstralija so turisticka viza kaj rodnini koja za eden mesec mu istekuva.Toj vo Au najde i sponzor sto ke go vikne za rabota so taa viza.Sakav da prasam dali mora da polaga ielts i dokolku go polozi kolkava e sigurnosta da se odobri vizata.
Ako e takva rabotata vo aus ke najde agent gi ima na sekoj cekor i neka rabotat na slucajot. Agent vi e najdobra sansa ke gi znae procedurite i ke moze da gi sobere potrebnite dokumenti

Член од
23 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Dali znaete kolku naplakaat avstraliskite agenti za da vi sredat okolu vizata,a sekako deka ke pobarame agent.

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Dali znaete kolku naplakaat avstraliskite agenti za da vi sredat okolu vizata,a sekako deka ke pobarame agent.
Mnogu zavisi od toa koj vid na viza i dali ke ja stavi cela familija odnosno zena i maloletni deca vo nea. Samo trosok za drzavata za viza 457 za maz, zena i dve deca e $3000 a agentot obicno zemaat nagrada za rabota pa moja predpostavka e sve ke ve fati $5000 do $7000 vo zavisnost od agent do agent.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Mnogu zavisi od toa koj vid na viza i dali ke ja stavi cela familija odnosno zena i maloletni deca vo nea. Samo trosok za drzavata za viza 457 za maz, zena i dve deca e $3000 a agentot obicno zemaat nagrada za rabota pa moja predpostavka e sve ke ve fati $5000 do $7000 vo zavisnost od agent do agent.
A dali znaete vie kako poupaten dali diplomata za elektricar se priznava koga se raboti za ovaa viza 457 ili treba da se prati nekade za prepoznavanje.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
A dali znaete vie kako poupaten dali diplomata za elektricar se priznava koga se raboti za ovaa viza 457 ili treba da se prati nekade za prepoznavanje.
не се признава, ама ако има луге со кој може да работи т.е да му дадат работа може да работи, само што не ќе може сам да работи како лицинциран електричар.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
не се признава, ама ако има луге со кој може да работи т.е да му дадат работа може да работи, само што не ќе може сам да работи како лицинциран електричар.
Znaci nego ke go sponzorira firma koja mora da go pobara kako elektricar bidejki toa mu e struka.e sega dali ke dobie viza na osnova na toa.

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Znaci nego ke go sponzorira firma koja mora da go pobara kako elektricar bidejki toa mu e struka.e sega dali ke dobie viza na osnova na toa.
Toa prasanje moze samo da ti go odgovori nekoj agent. Moe mislenje i da naznacam mislenje ne znaejki gi detajlite na vasiot slucaj.

Mnogu zavisi od kako ke mu ja priznaat diplomata, ako ima zavrseno elektro skolo kako i koj stepen ke mu ja priznaat diplomata za emigracija. Vtoro dali rabotodavecot ke saka da dokaze deka ne nasol elektricar na pazarot za rabotna sila.

Ako ima sreka i dobie viza so toa ne e krajot bidejki so priznavanje na diplomata toj ne dobiva licenca za rabota kako elektricar. Za licenca za rabota ke mora da bide cirak vo nekoja firma i da polaga ispiti vo AU.

Ako veke ima rabotna ponuda ne si go gubete vremeto, najdete agent pod hitno bidejki procedurata moze da bide dolga a ako mu istece turistickata viza togas ke mora da si odi doma vo MK a toa moze da bide kraj na aplikacijata.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo na site nov sum na forumov i sakam da prasam.zapoznav preku prijateli devojka od avstralija se slusame na tel skype i planirame da se zememe.dali nekoj moze da mi kaze kako da napravime,sto dokumenti mi trebaat?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Zdravo na site nov sum na forumov i sakam da prasam.zapoznav preku prijateli devojka od avstralija se slusame na tel skype i planirame da se zememe.dali nekoj moze da mi kaze kako da napravime,sto dokumenti mi trebaat?
1. Cuvaj gi site dokazi deka kontaktirate i deka dolgo vreme se znaete. Telefonski smetki, emaili, cestitki itn.

2. Ke treba da dojde vo MKD da se zapoznaete ako veke ne ste. Slikajte se na sto e mozno poveke mesta so razlicni frizuri, obliki. Slikajte se so familii. Napravete eden dobar album koj isto treba da bide uste eden dokaz na vasta vrska.

3. Vo makedonija samo napravete veridba, ne svadba. Da se gleda proslava na sliki itn.

4. Posle toa apliciraj za verencika viza. Procedurata e relativno lesno, ako devojkata ima kliker ke moze se sama da zbrka. Treba da se poplnat formulari i da se napise "vasata prikazna" i normalno da se plati (poima nemam kolku e toa sega).

5. Aplicirajte od Avstralija. Znaci ona da bide vratena a ti vo MKD.

6. Zavisi od kolku rabota imaat vo imigracii vo AUS ke fati od 2 nedeli do 3 meseci pred da te viknat na intrvju vo beograd. Ako go pomines posle toa faka nedela dve za vizata da ti ja stavat vo pasos.

7. Imas mislam 3 meseci potoa da seltas vo AUS i 9 meseci da se zemete vo AUS.

Srekno

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Со оглед на тоа шо од ден на ден се менуваат закони сакам да прашам и некој поупатен во ова се ако можи нека одговори.

Значи сестрата на мојата девојка стапи во брак со човек кој е роден во аус но живее тука (има пасош австралиски) меѓутоа решија да го продолжат животот во аус, аплицираа за виза , им кажаа дека од 9 до 12 месеци е процедура, некаде за околу 10 месеци визата и стигна , значи да напоменам беа преку агент и воопшто не ги викнаа во амбасада, испратија лекарско , ги исконтактира агентот и им кажа дека визата ја одобриле и дека од прилика за 3 месеци мораат да ја напуштат мк. Ме интересира какви се шансите да не повлечат нас таму? Има некакви шанси ? Значи шо се однесува до брак , регистрација нема никаков проблем пошто сме во доста сериозна врска,

Благодарам за секој одговор

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom