Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Две недели помина и нема потпис од подпретседателот,но имаше овде некој кој рече дека му потпишале за 3/4 дена?
Колку се чека најчесто?
Зависи кога си поминал во таа фаза. Пример потписот изгледа се прави еднаш месечно и сега ти си да речеме во првата недела тогаш ќе чекаш уште три а тој што го потпишале за три четири дена го одобриле во последната недела. Сега не ме фаќај здраво за готово со временскиот период али така одат отприлика работите.

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
ЖИТИ СЕ АМАН,кој збор од тие што ги напишав во постот е КРАЈНО НАВРЕДЛИВ ЗА ТЕБЕ,,луди ли сте????е доста беше не помагам веке НННИИККООММУУУ,сакате се на готово вие само да голтнете,,ТЕ МРЗИ 2-3 страни наназад да вратиш САМО 2-3 НЕСЕ 20,да беа 20 ке ти ги пишев...какво време дојде никој мотика несака сакате се дома од ФОТЕЛА/КРЕВЕТ друг да ви направи намачетесе малку
да те прашаше нешто што треба да објаснуваш ќе те сфатев ама да ти е проблем да напишеш 5 цифри? Никој не е должен да ти го памети бројот, ако сакаш кажи го на членот ако сакаш не. мојот број како и броевите на некои други членови се вртат скоро на секоја 4та страна па никому ништо.

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Зависи кога си поминал во таа фаза. Пример потписот изгледа се прави еднаш месечно и сега ти си да речеме во првата недела тогаш ќе чекаш уште три а тој што го потпишале за три четири дена го одобриле во последната недела. Сега не ме фаќај здраво за готово со временскиот период али така одат отприлика работите.
Епа тогаш сум во првата и ќе чекам уште три,може и плус.
Посигурно од ова не може,си ја знам среќата моја каква ми е :)
...фала ти!

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Дадов документи на 20.01.2016. Иначе одев со посредник преку клубот во струмица. Имав оригинална воена книшка од прадедо по прва линија кадешто си пишува националност бугарин и со изводи поврзав до мене. Иначе ако одобрат што значи тоа? Уште колку процедури ќе има до пасош?
Ehee do pasos ima uste mnogu. A i za ova ke si pocekas. Jas sum od 18.12.2015 pa uste cekam poteklo od dabc

Член од
28 ноември 2009
Мислења
16
Поени од реакции
57
Dali znae nekoj od kaj treba da se izvadi za ne osuduvan i lekarsko
се вади и од судот (и од мвр (мислам дека треба,ако не смениле,порано беше само од суд,па после почнаа да бараат и од мвр) дека во моментот не се води кривична постапка против тебе,иначе и да си бил во минатото осуден,ако ги избришеш од евиденција тие стари дела,можеш да поминеш.[DOUBLEPOST=1456524834][/DOUBLEPOST]
се вади и од судот (и од мвр (мислам дека треба,ако не смениле,порано беше само од суд,па после почнаа да бараат и од мвр) дека во моментот не се води кривична постапка против тебе,иначе и да си бил во минатото осуден,ако ги избришеш од евиденција тие стари дела,можеш да поминеш.
и да,треба да кажеш дека ти е за БГ државјанство потврдата за "неосудуваност",а лекарското го признаваа јас кога вадев само ако има печат од македонска лекарска комора.

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
Da da bese vcera primitiv ne rabotese stranata na ministerstvoto I posle ovie broevi bea odobreni do 10691 nagore koga proveruvav I'm pisese finalen status :) spored mene do tuka nekade. Se stignati od prilika so nesto + brojcina ama do krajot na mesecov ke stignat moze I do 11 iladi a moze I nekade na pocetokot na mart da stignat do 11 iladi I taman za do kraj na april da ja zavrsat cela 2014
Да ли се малку забави разгледување на 2014.год ? Од 12.12 до сега само около 700 бројчиња разгледани.Пре беше побрзо.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
друже 2978/2015.да не ја имаш погрешно напишано годината оти ако ја напишиш годината погрешно така пиши.[DOUBLEPOST=1456527562][/DOUBLEPOST]Има некој документи подадено што има потелко по мајка-татко кои се родени таму можи досадувам со ова ама ме интересира??? има преднос некоја

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Да ли се малку забави разгледување на 2014.год ? Од 12.12 до сега само около 700 бројчиња разгледани.Пре беше побрзо.
Malku da ja imat zabaveno mozebi e taka zosto I 2013 ako zapocnaa da ja razgleduvat intenzivno zaedno so 2014 a mozebi I ne e toa neznam I jas so e no e podzabaveno malce za razlika od pred nova god :)

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
да те прашаше нешто што треба да објаснуваш ќе те сфатев ама да ти е проблем да напишеш 5 цифри? Никој не е должен да ти го памети бројот, ако сакаш кажи го на членот ако сакаш не. мојот број како и броевите на некои други членови се вртат скоро на секоја 4та страна па никому ништо.
што се мешаш,,уште ти фалиш,,,досадно ти????еден совет--него прај ова надвор од ТВОЈОТ свет тука си безбеден но надвор од тој ТВОЈ свет КЕ НАЛЕТАШ НА НЕКОЈ БУДАЛА па ке ти свирне една у глава,,,,,не го свакај ова погрешно,не се лути биди благодарен ТИ ГО СПАСУВАМ ЖИВОТОТ.....[DOUBLEPOST=1456536846][/DOUBLEPOST]
Од суд се вади и треба да пишува дека треба да послужи за бугарско државјанство!
луге пазете на тоа,,незнам како е правилно па затоа прашувам и јас,прават проблем,,БУГАРСКО ГРАЖДАНСТВО или БУГАРСКО ДРЖАВЈАНСТВО,БУГАРСКИ ПАСОШ,ДВОЈНО ДРЖАВЈАНСТВО..кој подал има искуство го молам нека сподели!!

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
што се мешаш,,уште ти фалиш,,,досадно ти????еден совет--него прај ова надвор од ТВОЈОТ свет тука си безбеден но надвор од тој ТВОЈ свет КЕ НАЛЕТАШ НА НЕКОЈ БУДАЛА па ке ти свирне една у глава,,,,,не го свакај ова погрешно,не се лути биди благодарен ТИ ГО СПАСУВАМ ЖИВОТОТ.....[DOUBLEPOST=1456536846][/DOUBLEPOST]
луге пазете на тоа,,незнам како е правилно па затоа прашувам и јас,прават проблем,,БУГАРСКО ГРАЖДАНСТВО или БУГАРСКО ДРЖАВЈАНСТВО,БУГАРСКИ ПАСОШ,ДВОЈНО ДРЖАВЈАНСТВО..кој подал има искуство го молам нека сподели!!
Jas koga vadev takov I'm rekov za bugarsko drzavjanstvo I taka pisese :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom