Рамна Земја?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А дa еднoстaвнo сите и пружите рaкa нa @ZOTE и признaете декa дoкaзите штo ги изнесувa се еднoстaвнo несoбoрливи.

Пред фaктите и бoгoвите мoлчaт.

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
Basically the sun is really really bright. So bright that in most photos and videos it just appears as something at the maximum brightness the camera can handle, so just appears as flat white. If there's something in front of it that's transparent enough to let though a lot of the sunlight, then that bit will be less bright, but still higher than the maximum brightness the camera can handle. So the camera will still see it as the same as the rest of the sun, bright white. This creates the illusion that partially transparent objects go behind the sun.

Edit: Eте @marambo ме претрка...
Тоа е исто така илузија што ја создава камерата бидејќи е парче несовршена технологија направена од несовршени суштества...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Eве ти уште едно добро објаснување кое можеш да го испробаш дома со паричка која ќе ја одалечуваш од погледот на хоризонтот.

Прегледај го приврзокот 139879
Прегледај го приврзокот 139880
Прегледај го приврзокот 139881

The Sun never sets or rises, it stays the same distance over the Earth throughout it’s daily/annual journeys around. The appearance of rising and setting is all based on the law of perspective on plane surfaces. The Sun and Moon spotlights are perpetually hovering over and parallel to the surface of the Earth.

From our vantage point, due to the Law of Perspective, the day/night luminaries appear to rise up the Eastern horizon, curve peaking high overhead, and then sink below the Western horizon. They do not escape to the underside of the Flat-Earth as one might imagine, but rather rotate concentric clockwise circles around the circumference from tropic to tropic.

еве ти и видеото ако сакаш да го гледаш

Law of Perspective

http://aplanetruth.info/17-if-a-flat-earth-why-does-the-sun-go-down/
Остај видеото, земи паричката, пробај сам.
Барем за ова не ти требаат евра. :rolleyes:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Basically the sun is really really bright. So bright that in most photos and videos it just appears as something at the maximum brightness the camera can handle, so just appears as flat white. If there's something in front of it that's transparent enough to let though a lot of the sunlight, then that bit will be less bright, but still higher than the maximum brightness the camera can handle. So the camera will still see it as the same as the rest of the sun, bright white. This creates the illusion that partially transparent objects go behind the sun.

Edit: Eте @marambo ме претрка...
Тоа е исто така илузија што ја создава камерата бидејќи е парче несовршена технологија направена од несовршени суштества...
A месечината позади облаци? Во овој случај хемитреалс позади.

12734020_10154650156908636_4768095195235911809_n.jpg
12743835_10154650156808636_4836306940856621679_n.jpg
еве и видео како е снимано.

[DOUBLEPOST=1456347366][/DOUBLEPOST]
11215735_1158018577556791_2116395702985164825_n.jpg

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
A месечината позади облаци? Во овој случај хемитреалс позади.

Прегледај го приврзокот 139888
Прегледај го приврзокот 139889
еве и видео како е снимано.

Што сакаш сега да кажеш, дека авионите можат да летаат над месечината?
Како тоа има толку приврзаници на рамната земја, сигурно се нашол некој да одвои 300-400$ за авионски билет и притоа да ја слика темната страна на месечиината?
Како тоа не постои ниту една слика од темната страна на месечината сликана од авион?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Како тоа има толку приврзаници на рамната земја, сигурно се нашол некој да одвои 300-400$ за авионски билет и притоа да ја слика темната страна на месечиината?
Како тоа не постои ниту една слика од темната страна на месечината сликана од авион?
они пари немат салам фотоапарат или камера да си купат, салам слика или видео немаат поставено. како со компир да сликаат.

@ZOTE

абе една слика направена од тебе да видевме. се копираш од некои сајтови.
земи ти следи ги сонцето и месечината секој ден гледај облак дали ќе има позади нив.
направи некој експеримент.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.496
Поени од реакции
9.179
Господине Зотевски, кога ќе ги добијам одговорите на моите прашања?

1. Човек од Нов Зеланд, Аргентина и Чиле кога ќе погледне на ноќното небо дали гледа дека ѕвездите привидно ротираат околу ѕвездата Северница или не?
2. Имаат ли планетите фази како Месечината?
3. Дали ако помешам црвена и зелена боја можам да добијам жолта?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Господине Зотевски, кога ќе ги добијам одговорите на моите прашања?

1. Човек од Нов Зеланд, Аргентина и Чиле кога ќе погледне на ноќното небо дали гледа дека ѕвездите привидно ротираат околу ѕвездата Северница или не?
2. Имаат ли планетите фази како Месечината?
3. Дали ако помешам црвена и зелена боја можам да добијам жолта?
Не ти стaнa јaснo дo сегa, декa немa дa ти oдгoвoри?

Тaa свoетo гo нaпрaви. Ги предoчи фaктите зa рaмнa земјa и електрицетoт.

И сеa кулирa и си чекa вoзнесение.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.496
Поени од реакции
9.179
Не ти стaнa јaснo дo сегa, декa немa дa ти oдгoвoри?

Тaa свoетo гo нaпрaви. Ги предoчи фaктите зa рaмнa земјa и електрицетoт.

И сеa кулирa и си чекa вoзнесение.
Сакаш да кажеш дека НЕ ГИ ЗНАЕ одговорите на овие прашања?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А облаците позади сонцето? Ајде тоа со паричката викаш дека е трик, ама облаците позади сонцето е факт.
Зотка кај е сонцето??
Другар ми у Аустралија вели дека блешти таму, оти не можам јас од тука да го видам??
почнува да ме фаќа страф дека земјата не е рамна плоча!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Eве гледај и друго видео

Облаци позади месечина. Земјата е рамна.

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
Eве гледај и друго видео

Облаци позади месечина. Земјата е рамна.
Облаците се напред, сонцето и месечината секогаш се позади. Ти очигледно не знаеш како функционира еден дигитален фотоапарат или видео камера. Да не навлегувам сега во детали со cmos сензори, леќи, бленди, експозиции и чуда, треба да си знаеш дека не постои ништо совршено направено од човечка рака.

Kajgana Shop

На врв Bottom