- Член од
- 19 април 2013
- Мислења
- 2.004
- Поени од реакции
- 2.100
https://www.metabunk.org/explained-why-clouds-appear-behind-the-sun-and-moon.t7084/А облаците позади сонцето? Ајде тоа со паричката викаш дека е трик, ама облаците позади сонцето е факт.
https://www.metabunk.org/explained-why-clouds-appear-behind-the-sun-and-moon.t7084/А облаците позади сонцето? Ајде тоа со паричката викаш дека е трик, ама облаците позади сонцето е факт.
Остај видеото, земи паричката, пробај сам.Eве ти уште едно добро објаснување кое можеш да го испробаш дома со паричка која ќе ја одалечуваш од погледот на хоризонтот.
Прегледај го приврзокот 139879
Прегледај го приврзокот 139880
Прегледај го приврзокот 139881
The Sun never sets or rises, it stays the same distance over the Earth throughout it’s daily/annual journeys around. The appearance of rising and setting is all based on the law of perspective on plane surfaces. The Sun and Moon spotlights are perpetually hovering over and parallel to the surface of the Earth.
From our vantage point, due to the Law of Perspective, the day/night luminaries appear to rise up the Eastern horizon, curve peaking high overhead, and then sink below the Western horizon. They do not escape to the underside of the Flat-Earth as one might imagine, but rather rotate concentric clockwise circles around the circumference from tropic to tropic.
еве ти и видеото ако сакаш да го гледаш
Law of Perspective
http://aplanetruth.info/17-if-a-flat-earth-why-does-the-sun-go-down/
A месечината позади облаци? Во овој случај хемитреалс позади.Basically the sun is really really bright. So bright that in most photos and videos it just appears as something at the maximum brightness the camera can handle, so just appears as flat white. If there's something in front of it that's transparent enough to let though a lot of the sunlight, then that bit will be less bright, but still higher than the maximum brightness the camera can handle. So the camera will still see it as the same as the rest of the sun, bright white. This creates the illusion that partially transparent objects go behind the sun.
Edit: Eте @marambo ме претрка...
Тоа е исто така илузија што ја создава камерата бидејќи е парче несовршена технологија направена од несовршени суштества...
Што сакаш сега да кажеш, дека авионите можат да летаат над месечината?A месечината позади облаци? Во овој случај хемитреалс позади.
Прегледај го приврзокот 139888
Прегледај го приврзокот 139889
еве и видео како е снимано.
они пари немат салам фотоапарат или камера да си купат, салам слика или видео немаат поставено. како со компир да сликаат.Што сакаш сега да кажеш, дека авионите можат да летаат над месечината?
Како тоа има толку приврзаници на рамната земја, сигурно се нашол некој да одвои 300-400$ за авионски билет и притоа да ја слика темната страна на месечиината?
Како тоа не постои ниту една слика од темната страна на месечината сликана од авион?
Не ти стaнa јaснo дo сегa, декa немa дa ти oдгoвoри?Господине Зотевски, кога ќе ги добијам одговорите на моите прашања?
1. Човек од Нов Зеланд, Аргентина и Чиле кога ќе погледне на ноќното небо дали гледа дека ѕвездите привидно ротираат околу ѕвездата Северница или не?
2. Имаат ли планетите фази како Месечината?
3. Дали ако помешам црвена и зелена боја можам да добијам жолта?
Сакаш да кажеш дека НЕ ГИ ЗНАЕ одговорите на овие прашања?Не ти стaнa јaснo дo сегa, декa немa дa ти oдгoвoри?
Тaa свoетo гo нaпрaви. Ги предoчи фaктите зa рaмнa земјa и електрицетoт.
И сеa кулирa и си чекa вoзнесение.
Зотка кај е сонцето??А облаците позади сонцето? Ајде тоа со паричката викаш дека е трик, ама облаците позади сонцето е факт.
Мислaм декa ги сметa зa излишни, кoгa веќе е јaснo декa Земјaтa е рaмнa.Сакаш да кажеш дека НЕ ГИ ЗНАЕ одговорите на овие прашања?
Eве гледај и друго видеоШто сакаш сега да кажеш, дека авионите можат да летаат над месечината?
Како тоа има толку приврзаници на рамната земја, сигурно се нашол некој да одвои 300-400$ за авионски билет и притоа да ја слика темната страна на месечиината?
Како тоа не постои ниту една слика од темната страна на месечината сликана од авион?
Кому?Мислaм декa ги сметa зa излишни, кoгa веќе е јaснo декa Земјaтa е рaмнa.
Облаците се напред, сонцето и месечината секогаш се позади. Ти очигледно не знаеш како функционира еден дигитален фотоапарат или видео камера. Да не навлегувам сега во детали со cmos сензори, леќи, бленди, експозиции и чуда, треба да си знаеш дека не постои ништо совршено направено од човечка рака.Eве гледај и друго видео
Облаци позади месечина. Земјата е рамна.