Редовна војска повторно?

Член од
8 април 2012
Мислења
165
Поени од реакции
84
Слушнав нешто пред два месеци дека Министеров за одбрана барал од премиерот подрршка за да се врати регрутна армија.Наводно премиерот се изјаснил дека мозе и треба да се врати воен рок.
Се обидов да се распрашам по луѓе кои работат во ГШ и во МИНИСТЕРСТВО но ништо конкретно но сите рекоа дека се спрема терен за тоа.[DOUBLEPOST=1431090986][/DOUBLEPOST]Има ли некои некоја информација околу ова

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Слушнав нешто пред два месеци дека Министеров за одбрана барал од премиерот подрршка за да се врати регрутна армија.Наводно премиерот се изјаснил дека мозе и треба да се врати воен рок.
Се обидов да се распрашам по луѓе кои работат во ГШ и во МИНИСТЕРСТВО но ништо конкретно но сите рекоа дека се спрема терен за тоа.[DOUBLEPOST=1431090986][/DOUBLEPOST]Има ли некои некоја информација околу ова
тешко тоа,дури невозможно е.Прво затоа што ЕУ ќе им се качи на глава,второ пошто немаат пари за такво нешто,а богами ни објекти,односно има објекти ама треба рестарт да им се удри,а тоа се пари,кои армијата ги нема.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.275
Поени од реакции
5.528
Im dojde jajceto na gz so protestive :D sto ke im e redovna vojska i ona pola mladina si otide u stranstvo

Член од
8 април 2012
Мислења
165
Поени од реакции
84
тешко тоа,дури невозможно е.Прво затоа што ЕУ ќе им се качи на глава,второ пошто немаат пари за такво нешто,а богами ни објекти,односно има објекти ама треба рестарт да им се удри,а тоа се пари,кои армијата ги нема.
Во право си мене тоа ми е јасно но ова го велам зошто ова не го потегнале како до сега што беше само луѓе од ГШ туку сега го бара МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА преку министерот тоа е работата и тоа што и ПРЕМИЕРОТ рекол мозеби и треба да се врати служење војска

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Im dojde jajceto na gz so protestive :D sto ke im e redovna vojska i ona pola mladina si otide u stranstvo
опасни протестиве па кај полицијата не може да се справи,нит армијата,па мораат и регрути да спремаат :aplauz:[DOUBLEPOST=1431091643][/DOUBLEPOST]
Во право си мене тоа ми е јасно но ова го велам зошто ова не го потегнале како до сега што беше само луѓе од ГШ туку сега го бара МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА преку министерот тоа е работата и тоа што и ПРЕМИЕРОТ рекол мозеби и треба да се врати служење војска
каде прочита/слушна тоа ? ако не те мрз ипостирај,да нен е си сфатил добро.

Член од
8 април 2012
Мислења
165
Поени од реакции
84
Зашто сега МО го бара ова незнам

Член од
8 април 2012
Мислења
165
Поени од реакции
84
опасни протестиве па кај полицијата не може да се справи,нит армијата,па мораат и регрути да спремаат :aplauz:[DOUBLEPOST=1431091643][/DOUBLEPOST]
каде прочита/слушна тоа ? ако не те мрз ипостирај,да нен е си сфатил добро.
Човекот кој што ми го кажа ова е советник во кабинетот на ЈОЛЕВСКИ и професор на Факултет за безбеднос на УКИМ. не каза конкретни датуми или дефенитивни одлуки ,ама се разговарало многу сериозно на таа тема неколку пати со премиерот и преседателот.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Човекот кој што ми го кажа ова е советник во кабинетот на ЈОЛЕВСКИ и професор на Факултет за безбеднос на УКИМ. не каза конкретни датуми или дефенитивни одлуки ,ама се разговарало многу сериозно на таа тема неколку пати со премиерот и преседателот.
Сигурно ова е една од оние Ми текна како да ги ангажираме младите да не се оди на протести.
Само колку договори со Нато и ЕУ ќе се прекршат, колку пари ќе се потрошат за ваква небулозна работа ни господ знае.
Но од друга страна, ако се знае тврдоглавоста на груевски и како што пишуваш сериозно се разговара, не ме чуди ваква глупост.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.746
Поени од реакции
12.204
Хрватска ја разгледува идејата за задолжителен воен рок. Прашање е колку пари се потребни за тоа.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
многу.Доколку би сакале обука како во ЈНА.Подобро тие пари да се искористат за подобри услови и опрема,или плати за веќе постоечките војници.Мада од друга страна да пукне војна,дупло пари ќе се фрлат на тие обуки за цивилниот кадар,а да не збориме и што увек ќе се најдат хоштаплери и ратни профитери кои ќе крадат пари од набавки и слично...коа ќе видиш,меч со две оштрици

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.275
Поени од реакции
5.528
Да одам во војска за да кога ке пукне, ако пукне, оние што се кренале против државата министри да ги прават ? Или пак да ме наместат како во Диво Насеље што беше да губиш живот за некој да направи отргање на вниманието на луѓето во државава од други активности ? Можеби друг пат во друго време некое во ова време не.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Да одам во војска за да кога ке пукне, ако пукне, оние што се кренале против државата министри да ги прават ? Или пак да ме наместат како во Диво Насеље што беше да губиш живот за некој да направи отргање на вниманието на луѓето во државава од други активности ? Можеби друг пат во друго време некое во ова време не.

ццц колку мал коефицент на IQ треба да имаш за да мислиш дека биле наместени,и ако биле,поради ОТРГАЊЕ НА ВНИМАНИЕ ?! дали си ти нормален ? пола младина вечерта беше на журка,за проклета жал,пошто имаме мочка младина ама јбг тоа е,продужи да мислиш така.

а за министрите,кога би бил малку по информиран би сфатил што било и како било,ама за жал не си.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.276
Поени од реакции
6.994

актуелна е состојбата со мигрантите(најверојатно уште години нема да изостане проблемов),па еве да те прашам ве напаѓаат мигранти , вие сте со друштво на девојки и не знаете како да се одбраните,ве тепаат вас,ги силуваат пријателките,гледате во немоќ,дали би сакале да имате посетено воена обука или не ?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

Дали има сеа задолжителен воен рок или не, уопште не е битно од аспектот на кој ти збориш.
Утре ако има војна и покрај тоа што немаш служено воен рок, пак ќе те викнат како резервиста, само што тогаш и некоја убрзана обука ќе ти напраат, си имаат планови у АРМ што и како треба да се прави у таков случај.
Должноста да се брани државата ти е и обврска, и како таква стои и во Уставот.

Задолжителниот воен рок го сакам зошто ќе се добие прво ред и дисциплина, а второ ќе знаеш да ракуваш со оружје, што е голема предност според мене зошто не знаеш во каква ситуација можеш да се најдеш во живтот и кога може да ти притреба тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom