Рамна Земја?

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Поврзано е све, и затоа се поклопува едно со друго. Еве интересно истражување кое тврди дека светлото не може да патува.

Така да повеќе логично објаснување е дека сонцетот е многи поблсику отколку денешните тврдења дека е далеку сто милиони км и дека светлината патува.
Зоте бе, имај милост. Како си тргнал, секоја наука ќе ја преебеш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Поврзано е све, и затоа се поклопува едно со друго. Еве интересно истражување кое тврди дека светлото не може да патува.

Така да повеќе логично објаснување е дека сонцетот е многи поблсику отколку денешните тврдења дека е далеку сто милиони км и дека светлината патува.
И колку може да патува светлото? ете не може 100 милиони километри, колку може? 200 300 километри дали може да дооди??

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
@ZOTE
А да не е сето ова само виртуелна реалност? Да не живееме во виртуелен свет како во Matrix?

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
Еве му на зоте и компанија мое логично видување зошто земјата не може да биде рамна.

Дали некој од вас поминал извесно време на некоја рамница, на пример на Панонска во Војводина? Јас таму по цели лета сум минувала. Дедо ми има висок амбар од каде што се гледа целиот хоризонт на сите страни. И на море сум имала можност да гледам како изгрева и како заоѓа сонцето... изгрева и заоѓа од под хоризонтот.
Ако теоријата за рамна земја вели дека сонцето всушност оди кон другиот дел од земјата, тогаш зошто сонцето тоне под хоризонтот?
Нели земјата е рамна? Во тој случај, како што се оддалечува сонцето така треба да биде се помало и побледо над хоризонтот, никако под хоризонтот.

Еве ви слика, каде јасно се сонцето како заоѓа позади хоризонтот. На рамна земја ова е теоретски невозможно, а не пак практично.
А кај рамната земја сонцето треба да се гледа над хоризонтот и да биде се побледо и помало додека не настапи мрак.
Според долнава слика сонцето е цело време на исто место и кружи со циклус од 24 часа.
Ако вашата теорија беше точна, јас треба наутро да го гледам сонцето како се појавува од некоја точка над хоризонтот, и како заоѓа повторно на некоја точка над хоризонтот.

Ајде сега чекам нова фотомонтажа која ќе го негира моето размислување.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
Еве му на зоте и компанија мое логично видување зошто земјата не може да биде рамна.

Дали некој од вас поминал извесно време на некоја рамница, на пример на Панонска во Војводина? Јас таму по цели лета сум минувала. Дедо ми има висок амбар од каде што се гледа целиот хоризонт на сите страни. И на море сум имала можност да гледам како изгрева и како заоѓа сонцето... изгрева и заоѓа од под хоризонтот.
Ако теоријата за рамна земја вели дека сонцето всушност оди кон другиот дел од земјата, тогаш зошто сонцето тоне под хоризонтот?
Нели земјата е рамна? Во тој случај, како што се оддалечува сонцето така треба да биде се помало и побледо над хоризонтот, никако под хоризонтот.

Еве ви слика, каде јасно се сонцето како заоѓа позади хоризонтот. На рамна земја ова е теоретски невозможно, а не пак практично.
А кај рамната земја сонцето треба да се гледа над хоризонтот и да биде се побледо и помало додека не настапи мрак.
Според долнава слика сонцето е цело време на исто место и кружи со циклус од 24 часа.
Ако вашата теорија беше точна, јас треба наутро да го гледам сонцето како се појавува од некоја точка над хоризонтот, и како заоѓа повторно на некоја точка над хоризонтот.

Dzabe se objasnuvas, si ima posveteni institucii sto lecat od vakvi bolesti. Samo nieden so psihicki problemi ne e svesen deka ustvari ima psihicki problemi.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И колку може да патува светлото? ете не може 100 милиони километри, колку може? 200 300 километри дали може да дооди??
Сијалица колку далеку свети? Батерија? Светилник? Така и Сонцето кое има обем 50 километри и израчунајте сега колку може да осветлува од одалеченост 5 илјади км.[DOUBLEPOST=1456341774][/DOUBLEPOST]

Еве ти две слики исто така природно сликани, на кои се гледа облаци позади сонцето. Како е тоа можно ако е толку далеку?

bandicam 2016-02-10 11-44-37-647.jpg
bandicam 2016-02-10 11-44-49-184.jpg
А тоа што ти се чини дека заоѓа

The sun remains the same size as it recedes into the distance due to a known magnification effect caused by the intense rays of light passing through the strata of the atmosphere.

целиот текст овде

http://www.theflatearthsociety.org/tiki/tiki-index.php?page=Magnification+of+the+Sun+at+Sunset

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.497
Поени од реакции
9.179
@ZOTE, јас надолго и нашироко ти објаснував кога сите ти се потсмеваа и си играа дрн-дупка со тебе. Зарем не заслужувам да ми одговориш на овие прашања:

1. Човек од Нов Зеланд, Аргентина и Чиле кога ќе погледне на ноќното небо дали гледа дека ѕвездите привидно ротираат околу ѕвездата Северница или не?
2. Имаат ли планетите фази како Месечината?
3. Дали ако помешам црвена и зелена боја можам да добијам жолта?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Eве ти уште едно добро објаснување кое можеш да го испробаш дома со паричка која ќе ја одалечуваш од погледот на хоризонтот.

bandicam 2016-02-24 20-42-16-268.jpg
bandicam 2016-02-24 20-42-26-416.jpg
bandicam 2016-02-24 20-42-28-312.jpg

The Sun never sets or rises, it stays the same distance over the Earth throughout it’s daily/annual journeys around. The appearance of rising and setting is all based on the law of perspective on plane surfaces. The Sun and Moon spotlights are perpetually hovering over and parallel to the surface of the Earth.

From our vantage point, due to the Law of Perspective, the day/night luminaries appear to rise up the Eastern horizon, curve peaking high overhead, and then sink below the Western horizon. They do not escape to the underside of the Flat-Earth as one might imagine, but rather rotate concentric clockwise circles around the circumference from tropic to tropic.

еве ти и видеото ако сакаш да го гледаш

Law of Perspective

http://aplanetruth.info/17-if-a-flat-earth-why-does-the-sun-go-down/

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Сијалица колку далеку свети? Батерија? Светилник? Така и Сонцето кое има обем 50 километри и израчунајте сега колку може да осветлува од одалеченост 5 илјади км.
еми дај формула за далечина на светење[DOUBLEPOST=1456343539][/DOUBLEPOST]
Сијалица колку далеку свети? Батерија? Светилник? Така и Сонцето кое има обем 50 километри и израчунајте сега колку може да осветлува од одалеченост 5 илјади км.
Зотка, имам јас приател у Аустралија и сега со помош на технологијата на СКАЈП му се јавив и и тој рече дека кај него е сонце а овде е ноќ
Како је то можно да јас не го гледам сонцето како другар ми у Аустралија ако земјата е рамна??
Додуше тој ми е сумњив дека е можеби масон пошо има еден голем прстен на лева рака со црн камен али не сум сигурен....

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.497
Поени од реакции
9.179
еми дај формула за далечина на светење
Немој така оти ќе го збуниш. Прецизирај му помеѓу Qv, Φv, Iv , Lv ,Ev, Mv и Hv .

Mу најдов и сликички:

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
дека има некоја виша сила, има. во каков облик е и каков ефект има врз нашите животи незнам.
дека стар човек со долга брада е создател на се и управувач на нашите животи тоа е бесмислено.
во библијата има добри пораки и поуки, но поголемиот дел е безсмислица.
Е така де си го замислиле,демек староста носи мудрост.Со самото тврдење дека Бог е Старец,го сместуваат во ограниченото и распадливото.Ниту Бог е Старец,ниту е Електричар кои ги вклучува каблите како тука што ЗОТЕ го претставува.Бог е Единствен,Вечен,Тој нема ниту син ниту придружник.Тој не е ниту сила,бидејќи сета сила е во Него,тој е Неосознајното,Безграничното,Вечното.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Eве ти уште едно добро објаснување кое можеш да го испробаш дома со паричка која ќе ја одалечуваш од погледот на хоризонтот.

Прегледај го приврзокот 139879
Прегледај го приврзокот 139880
Прегледај го приврзокот 139881

The Sun never sets or rises, it stays the same distance over the Earth throughout it’s daily/annual journeys around. The appearance of rising and setting is all based on the law of perspective on plane surfaces. The Sun and Moon spotlights are perpetually hovering over and parallel to the surface of the Earth.

From our vantage point, due to the Law of Perspective, the day/night luminaries appear to rise up the Eastern horizon, curve peaking high overhead, and then sink below the Western horizon. They do not escape to the underside of the Flat-Earth as one might imagine, but rather rotate concentric clockwise circles around the circumference from tropic to tropic.

Law of Perspective

тоа со парата нема врска. сонцето не стои на маса или ако масата ја претставува земјата тогаш треба да сликаш од исто ниво со површината на масата.
па оддалечувај се од парата колку сакаш. таа ќе се гледа.

вака која перспектива ја прикажува со експериментот, излегува ти од под море сликаш.

Не-го-знам

svetac ivan iscelitel
Член од
3 мај 2015
Мислења
609
Поени од реакции
448
Не може тебе да те убеди никој, ниту имам намера да те убедувам. Да сте вие сите сигурни во вашите тврдења не би толку многу расправале овде на оваа тема.
Море тебе никој немојш да те убеди. Гла тиква.

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43

Прегледај го приврзокот 139879
Прегледај го приврзокот 139880
Прегледај го приврзокот 139881

Law of Perspective

Зоте, ајде озбилно, ти се шегуваш со мене или...?
Какви перспективи какви бакрачи, па од авион се гледа дека хоризонтот на масата не е сликан под прав агол туку камерата е малку под тој хоризонт и затоа се создава "илузија" дека паричката го имитира заоѓањето на сонцето, односно како што се оддалечува така создава илузија дека тоне зад хоризонтот.
Еве ти и сликовито нацртано во пејнт, гледано од страна.

Сега имам прашање за тебе, дали сфати дека ова е само илузија, трик, и дека е всушност лажен доказ за нешто што не постои?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зоте, ајде озбилно, ти се шегуваш со мене или...?
Какви перспективи какви бакрачи, па од авион се гледа дека хоризонтот на масата не е сликан под прав агол туку камерата е малку под тој хоризонт и затоа се создава "илузија" дека паричката го имитира заоѓањето на сонцето, односно како што се оддалечува така создава илузија дека тоне зад хоризонтот.
Еве ти и сликовито нацртано во пејнт, гледано од страна.

Сега имам прашање за тебе, дали сфати дека ова е само илузија, трик, и дека е всушност лажен доказ за нешто што не постои?
А облаците позади сонцето? Ајде тоа со паричката викаш дека е трик, ама облаците позади сонцето е факт.

Kajgana Shop

На врв Bottom