ShakaZulu
" Тој Сум Бре "
- Член од
- 29 јули 2008
- Мислења
- 3.307
- Поени од реакции
- 3.696
Колку години имаше кога се случи тетовско кале? Јас мислам си немал повеќе од 10... Што тоа имаш доживеано и сфатено за тоа сценарио тогаш а не од пишаната историјата која ја пишуваат победниците (исто така поговорка зошто гледам дека ги љубиш) а ние „Македонија“ не бевме тоа... Дојде странецот ги собра терористите зошто не знаевме да ги средиме сами? Дојде и ни намести пишан рамковен па кој и да беше мораше да потпише? Зошто нема попис со години, за да не излезе дека тие 25% не треба да важат повеќе ете затоа, оти ќе треба анекс на рамковен со 20 или 15% за да остане бадентер во собрание или општините... Дојде и намести избори за да учк влезе во влада без разлика кој од македонски блок ќе има повеќе? Еве како просфетлен следач на денешнинава кажи зошто вчера после групнњакот со странците, албанските партии останале на нова средба со нив без македонци... А тоа што ема еден што името прво не знаете да му го кажите точно а го прогласувате за странец и непожелен. Е па тој наши мили гласачи ќе каже два збора и Македонија нема ни да ја има ако тие за кои работи одлучат така... намелете со фантазиите додека не биде доцна...Историјата е учителка за животот. Историјата се повторува. Ова се многу поучни латински изреки.
За жал Диво Насеље ме потсети на сценариото од Тетовско кале 2001 г.