X Factor Adria 2 сезона

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
До сега неколку пати имам гледано Х Фактор од оваа сезона (читај од две епизоди само 10 минути) и можам да кажам дека нешто подосадно од поодамна немам гледано. Во однос на лани оваа сезона е ништо, го нема оној интерес за шоуво кај народот:)

Ako si po turbofolkot kako da ne ti bide dosadno
Не е заради тоа каква музика слушам, туку едноставно оваа година организацијата му е лоша..........., досадно жири, кандидати кои немаат нешто посебно за да ти го задржат вниманието, а и лани шоуво беше интересна новост на телевизија, а сега се навикнавме и нормално е интересот да е помал:)

Не е заради тоа каква музика слушам, туку едноставно оваа година организацијата му е лоша..........., досадно жири, кандидати кои немаат нешто посебно за да ти го задржат вниманието, а и лани шоуво беше интересна новост на телевизија, а сега се навикнавме и нормално е интересот да е помал:)
Добро бе се на се 10 минути си гледал и ги знаеш сите овие работи...како??

Жирито е составена по основа на тоа да после се работи со кандидатите, лани шо дека беше перспективно со цицките на Емина, кога она не е тој тип на уметник шо има шо да му понуди на еден кандидат, шо не е случај со Тончи и Масимо, Александра ми е најтапа само

Лани беше едно музичко шоу и се појави по неколку години пауза на такви шоуа на телевизија и затоа привлече толку внимание. Оваа година имаме неколку, така да ова станува помалку актуелно од лани. До тоа е, не е до жирито.

Јоксимовиќ има убедливо најлоши кандидати и глуми лудило. Од друга страна, кандидатите на Масимо се најдобри, ама не знам колку им е местото на ова шоу со оглед на тоа што имаат огромно искуство и се веќе оформени пеачи, со 10-годишни (и повеќе) кариери зад нив.
И веројатно популарноста е намалена поради тоа што ништо не направија за минатогодишните финалисти, а посебно победникот... ниту сними CD, едвај му дадоа 10.000 еур и кола, згора на тоа ги избришаа сите клипови од Youtube каналот. Кога не можеш да помогнеш, барем не отежнувај.

Шуќур испаднаа овие триве, не можев да ги смислам. @naumdb Не би се сложил со тебе, бар за таа Магдалена. Девојката пее екстра, кине буквално со секоја песна што ја изведува, слично како и Боби од Охрид. :D Вокално, они двајца се најдобри, според мене. И овој Давид има добар вокал, не го спорам тоа, но пеењето на Боби ми се свиѓа повеќе + Давид ми е некако многу лигав. Од другиве, и таа Јелена е исто така многу добра, како и Амел, но ок, они имаат по 30 години, музичко искуство зад нив. (за волја на вистината и Боби има, но е нешто помлад) Другите солисти се неконстантни и од настап до настап, но и во тек на самата песна.
За бендовите ништо не кажав, Аднан и Тарик ми се ок, така, интересно звучи со бит-боксот. Тие 4цата се исто ок, но онака, јас не сум многу по таков тип на бенд. Тие 3цата Црногорци се скалило под претходниве и ги типувам како следни за излегување.

Него, кој им кур бизнис со тоа што секоја емисија некој влегува, па излегуваат двајца...Боље од старт да почнеа со по 4ца од секој ментор, вака глупирање е само.

Нема толкава еуфорија ко лани за шоуво, се слагам, меѓутоа далеку од тоа дека кандидатите не се квалитетни. Отпрво не ми се бендисваше жирито ама се навикнав и сите баш ми се супер. Организацијата им е на доста ниско ниво. Не знаат ни сами што прават со исфрлањата/враќањата на кандидати. Само тоа ми пречи сега засега. Милан, Антонио, Ива -> фаворити!

И првата и вторава сезона им ги избришаа видеава од јутјуб после извесен период откако заврши шоуво :facepalm: Изгледа сакаат целосно да се заборави на шоуво, а по се изгледа сакаат и учесниците да заборават на шоуво и да немаат видео за да се присетат на нивното учество.:facepalm::busi:

Многу безобразни играчи... ако не можеш да им помогнеш, барем не им одмагај.

И првата и вторава сезона им ги избришаа видеава од јутјуб после извесен период откако заврши шоуво :facepalm: Изгледа сакаат целосно да се заборави на шоуво, а по се изгледа сакаат и учесниците да заборават на шоуво и да немаат видео за да се присетат на нивното учество.:facepalm::busi:
Ни јас не сфаќам која им е логиката со тоа што ги бришат видеата. Но колку што знам натпреварувачите можат на време да ги ископираат видеата и да ги прикачат на нивните Јутуб канали.

Ни јас не сфаќам која им е логиката со тоа што ги бришат видеата. Но колку што знам натпреварувачите можат на време да ги ископираат видеата и да ги прикачат на нивните Јутуб канали.
Како да ги ископираат кога ги нема на јутјуб веќе ?

На фејсбук страната има видеа ама тоа е само од аудициите а оние главните од настапите во живо се избришани.

Едноставно ако некој од натпреварувачите не ги контактира продукцијата па да им дадат на USB или DVD се топтан со нив. Ама не верувам најверојатно и самата продукција отишла под стечај т.е ја затвориле.

Како да ги ископираат кога ги нема на јутјуб веќе ?
Затоа и пишав дека можат тоа да го направат додека е време. Пример додека трае натпреварувањето можат да ги копираат видеата и да ги прикачуваат на нивниот Јутуб канал. Под некои видеа пишува дека е забрането копирање, но кога него го има на тоа видео не гледам зошто не би го направил тоа.

Затоа и пишав дека можат тоа да го направат додека е време. Пример додека трае натпреварувањето можат да ги копираат видеата и да ги прикачуваат на нивниот Јутуб канал. Под некои видеа пишува дека е забрането копирање, но кога него го има на тоа видео не гледам зошто не би го направил тоа.
Епа од каде знаеле натпреварувачите дека ќе им ги избришат видеата за да ги симнат и да си ги прикачат на нивниот јутјуб канал.

Сепак лошо од страна на продукцијата што го направила ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom