Која е најдобра лига според вас?

Што мислете која е Најдобра Лига од наведнативе?

• Премиер Лига

Гласови: 229 48,2%
  • Примера Дивизија

Гласови: 88 18,5%
  • Сериа А

Гласови: 109 22,9%
  • Бундес Лига

Гласови: 33 6,9%
  • Некоја друга што не е на Анкетава

Гласови: 16 3,4%

• Вкупно гласачи
    475
Da ne go podrecam ama Bundesligata solidno zbira bodovi vo Evropa. Izgleda ne bila tolku tapa ko sto vikam vo sporedba so drugite golemi ligi. No sepak bi rekol, deka Spanskata liga momentalno e najsilna od mnogu aspekti.

Според мене моментално најдобра лига е Англиската. Ништо не се знае, кој кого ќе победи, многу голови, квалитетен фудбал, играње до последен здив, многу пресврти, неизвесност.......
На пример без навреда ама Шпанската лига за мене беше егзотична лига пред некоја година додека не заиграа како што треба Атлетико, па би ги додал од позадина и Виљареал, Севиља па и Валенсија која потфрли оваа сезона, но ако би прашале некој човек дали би гледал неко рандом натпревар од англиска лига или шпанска, во 90 посто од случаевите би избрале англиска лига.
Ако се додаде на тоа и дека на пример во Англија има само фудбал, за разлика од Шпанија и Германија кои имат големи успеси и во многу други спортови, каде што медиите се со 100 посто посветеност кон фудбалот, рчките на пресовите пред натпреварите, атмосферата на стадионите,лутото ривалството меѓу клубовите.... Пак ќе повторам значи за моментално најдобра лига ја сметам англиската.

Англисконо е најјако бабаааа ауф!

Според мене моментално најдобра лига е Англиската. Ништо не се знае, кој кого ќе победи, многу голови, квалитетен фудбал, играње до последен здив, многу пресврти, неизвесност.......
На пример без навреда ама Шпанската лига за мене беше егзотична лига пред некоја година додека не заиграа како што треба Атлетико, па би ги додал од позадина и Виљареал, Севиља па и Валенсија која потфрли оваа сезона, но ако би прашале некој човек дали би гледал неко рандом натпревар од англиска лига или шпанска, во 90 посто од случаевите би избрале англиска лига.
Ако се додаде на тоа и дека на пример во Англија има само фудбал, за разлика од Шпанија и Германија кои имат големи успеси и во многу други спортови, каде што медиите се со 100 посто посветеност кон фудбалот, рчките на пресовите пред натпреварите, атмосферата на стадионите,лутото ривалството меѓу клубовите.... Пак ќе повторам значи за моментално најдобра лига ја сметам англиската.

Ова се разбира е потврдено со константните успеси на англиските клубови во Европа, и со фактот дека кога играат против Барселона во Англија коефициентот на Барса никогаш не е преку 1.8.

Da ne go podrecam ama Bundesligata solidno zbira bodovi vo Evropa. Izgleda ne bila tolku tapa ko sto vikam vo sporedba so drugite golemi ligi. No sepak bi rekol, deka Spanskata liga momentalno e najsilna od mnogu aspekti.

Тука се збори за која лига е најдобра, а не за европско натпреварување кој колку бода собрал.

Тука се збори за која лига е најдобра, а не за европско натпреварување кој колку бода собрал.

И по едното и по другото Шпанската лига моментално е нон плус ултра. Англиската моментално е гледам над Бундеслигата ама не толку колку што многу мислат. Иначе УЕФА-листата е барем една листа која може да служи за ориентација но на крај не можеме 100% да мериме која сега навистина е најјака.

Каде играат тимови од различни европски лиги еден против друг, кај тебе в маало? Во поглед на јачина на тимови Шпанската моментално е класа сама за себе и тие бодови само го отсликуваат тоа. Во поглед на маркетинг, гледаност и финансии Англиската е километри напред пред сите и ТВ договорите и популарноста тоа го отсликуваат. Во поглед на посетеност на стадиони мислам дека Бундеслигата е прва. Во поглед на неизвесност ќе видиш колку различни екипи биле шампиони во даден временски период и ќе добиеш која е најизвесна на подолг рок, или види табела и види која е најнеизвесна во моментов. Секоја лига си има свои позитивни и негативни страни. Еве гледам Калчото има најмногу голови по натпревар, арно ама јас нема шанси да ја гледам пошто нејќам да гледам 50 души на стадион и да ми пука тапанчето на ушите секогаш кога шутираат, има ехо до купатило од што нема никој на стадион освен фамилиите на фудбалерите и семкарите. Навивам за Барса и само Барса ја гледам во Примера, колку и да се квалитетни Билбао, Виљареал не ми се гледаат. Англиската ми е најинтересна но тоа си е мој вкус и не значи дека истата е најдобра лига на свет.

И по едното и по другото Шпанската лига моментално е нон плус ултра. Англиската моментално е гледам над Бундеслигата ама не толку колку што многу мислат. Иначе УЕФА-листата е барем една листа која може да служи за ориентација но на крај не можеме 100% да мериме која сега навистина е најјака.

Primera ima najdobar uefa-koeficient sto znaci deka klubovite od taa liga imaat najdobri rezultati vo uefa natprevarite vo poslednite pet godini.

Nadvor od toa ne znam koe bi bilo objektivno vrednuvanje i dali takvo postoi, za mene e najdobra onaa koja ja sledam a toa e Premier League bidejki od onie ligi koi se na tv pazarot PL mi e najdobra za gledanje i Uefa koeficientot ne mi pravi nikakva razlika, dali PL bila prva (a bese edno vreme) ili desetta i dali United zagubil od danska ekipa, sosema seedno.
Kako i sekoj proizvod, a fudbalskite ligi se bas toa - gledam da go koristam ona sto e najdobro na pazarot vo odnos na ponudena cena.
Pre bi gledal mec od FA Cup ili duri League Cup otkolku spanska liga. Tuka se vo igra i vkusovi a ne mi se dopagja pristapot i nacinot vo Primera so mnogu diving & cheating.

Od druga strana Primera e Real & Barcelona i apsolutno nisto poveke, bez tie dva kluba imas liga za koja tv prava bi kostale kolku cinija kikiriki a PL i bez bilo koi dva kluba, utre da gi snema teoretski Manchester United i Chelsea ili bilo koi po izbor povtorno ke bide najgledana.

Ова се разбира е потврдено со константните успеси на англиските клубови во Европа, и со фактот дека кога играат против Барселона во Англија коефициентот на Барса никогаш не е преку 1.8.
Друже, значи овака. Ова е форум. Ова е тема кој а е најдобра лига според вас? Мене куро не ме боли дали ќе ми контраш на секое мислење. Јас си го кажав своето мислење која спопред мене е најдобра лига во моментов. Значи темата не се вика ' Кои се најдобри клубови од која држава во Европските такмичења" туку која е најдобра лига според вас. Ако имаш конра аргумент повели, ако немаш скри се некаде. Писс офф.

И ако сегаде ја спомнуваш Уефалона навивај за нив...............:tapp:

Друже, значи овака. Ова е форум. Ова е тема кој а е најдобра лига според вас? Мене куро не ме боли дали ќе ми контраш на секое мислење. Јас си го кажав своето мислење која спопред мене е најдобра лига во моментов. Значи темата не се вика ' Кои се најдобри клубови од која држава во Европските такмичења" туку која е најдобра лига според вас. Ако имаш конра аргумент повели, ако немаш скри се некаде. Писс офф.

И ако сегаде ја спомнуваш Уефалона навивај за нив...............:tapp:

Друже, значи вака. Ова е форум. Мене курот ме боли дали тебе курот те боли ако ти контрам мислење.

Друже, значи вака. Ова е форум. Мене курот ме боли дали тебе курот те боли ако ти контрам мислење.
Значи овака. Сигорно са ти кажале, ама не те бива за никој кур. Да те биваше ќе напишеше некој контра аргумент, ама не те бива. Факт. :cool:

Рака на срце, шпанската лига.

До пред некоја година беше ПЛ, белким че дојдат убај времиња пак.

Рака на срце, шпанската лига.

До пред некоја година беше ПЛ, белким че дојдат убај времиња пак.

Ќе дојдат кога ќе се научат да играат фудбал како што треба..а со вакво темпо како што фудбалски се развиваат клубовите од Германија и Шпанија верувај никогаш нема да бидат најдобри екипите од ПЛ...не е се до парите..порано ПЛ беше најдобра бидејќи другите екипи од другите лиги беа послаби(Италјаните ги зафатија секакви кризи)..сега сите се научија да играат фудбал и знаат како се работи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom