Фан Клуб: Интер

Бем Ти Вечерњак -

не го пуши курот.

За Интер збориме копиле - не може да има Сасуоло 20 и кусур милиони годишно а ние со 9 да се радуваме као мали деца ....

Него гарант на некоја карта на "пријателство" се играло :) Јер Интер и се е можно.
Па спонзорот на Сасуоло е газда на клубот бе мамљак. Ко Етихад и Сити имбецил еден. :D

Кај кур глеаш дека ја го оправдувам ова мртво спонзорство, ја највише ги мразам тие копилиња Пирели, што се понашаат као да се кујзне кој фактор у клубот, кажуваат правила а 20 евра даваат спонзорство им ебам матер.

Вие што го критикувате Тохир изгледа не сте свесни што значи да бидиш сопственик на фудбалски клуб па посебно гигант како Интер каде се вртат тешки милионски суми на пари..па ова не е менаџер бе па туку така ќе фрлиш пари и ќе купиш играчи...

Кој ќе ти дојди првин ?..Интер игра ЛШ?..ако немаш стратегија џабе ти се парите,ене ги Манчестер Јунајтед имаат неограничен буџет за трансфери па гледаме какви трансфери прават..кој од кој просеци...

Па Тохир иди во клуб кој е во голем долг од над 100 милиони евра,во ситуација каде клубот нема прилив на пари од ЛШ,каде клубот е раштиман оркестар од играчи до тренер и смена на генерации....односно тоталка сервис..

И сега ако очекувате дека Тохир туку така со магично стапче ќе го реши проблемот тогаш тоа е ваш проблем

Врв на глупоста ти беше магичново стапче.
Фалкао во Монако можи со магично стапче го донесоа. И ред други играчи...

Кој беше ПСЖ пред приливот на пари и купувањето на голем број на ѕвезди, Сити исто така...

Не треси бе Џони аман, обично се слагам со твоите ставови, али ова ти беше испад од светски размери.
Па колку сезони еве е на чело на клубот а сеуште не донесе асолен фудбалер, сеуште не фрли асолна сума и конечно да го крени на нозе клубот.

Немој да ми речиш дека те удоволува со трансфери од типот на Броз, Едер, Бијабијани и Перишич!
Ако ова за тебе се вистински трансфери соодветни за клуб од типот на Интер, тогаш јас не знам што да ти речам стварно...

И аман до кога ќе ве лажат со тие цифри на долгови?!

#ForzaPelister
#ThohirOut

Последно уредено:
Па спонзорот на Сасуоло е газда на клубот бе мамљак. Ко Етихад и Сити имбецил еден. :D

Кај кур глеаш дека ја го оправдувам ова мртво спонзорство, ја највише ги мразам тие копилиња Пирели, што се понашаат као да се кујзне кој фактор у клубот, кажуваат правила а 20 евра даваат спонзорство им ебам матер.

Абе ќутлив,

Па што го спречуе Тохир да напраи параван-компанија со која што ќе го спонзорира Интер ?

Ионака сегде така се праи ....куровмиленчеиФФПправила...

Него маме му ебам, на колгејт ги троши парите.

erick-thohir-001.jpg

Види го бе каков е... лелле бе како би му врзал 3 шамара!!!!!! :mad::mad:

А вие сте фанови кои ваљда уживате во фудбал во кој се вади максимум од просечни фудбалери, очај!

Добро мислете си вие дека така е тоа, плукни залепи. Скоро 2 години е у клубов, го купи заглавен до максимум и што очекувате вие пари од негов џеб да троши ко Морати, како да не. Не го споредувајте со шеици, не е шеик човекот, бизнисмен е и сеа за сеа е сосема океј, што се однесува на нови директори и скроз нова постава горе во управа. Собрани се маркетинг директори, луѓе што направија бренд од Манчестер Јунајтед и Ејпл.

Еве глеам и Јувентус со новата постава директори уште првата сезона почнаа да купуваат мега ѕвезди. Дури 5 години им требаа да застанат на нозе од кога се вратија од втора лига. Рачунајте дека и ние сме како дојдени од втора лига последниве 3 години, е до толку сме дно и заглавени.

Како да троши Тохир пари коа нема грам прилив, мора да се обезбеди ЛШ прво и основно, после е друго.
Ама што кур па ја се трудам да објаснувам не знам.

Да бе Џонтра - океј е.

Само што Јуве кога дојде од Втора лига прво што направи е стадион а ние од ТОГАШ па до СЕГА зборуваме за истото за на крај идиотиве од нашиов клуб да чекаат Милан да каже прво дал ќе прави или не за ако не прави да сме го МОДЕРНИЗИРАЛЕ овој за помали трошкови или god knows what.

Give me a fucking break.

Толку пати има ФЕЈЛНАТО управава наша во последниве години(да, и под водство на Тохир) што више ми е мука да пишувам за истото.

Може Тохир е платеник од Јувентус или Милан (или од Јувентус и Милан заедно) да го купи Интер и да го уништи како клуб. Може е собран бос од некоја улица во Манила на Филипините и пратен во Италија како некој бизнисмен... :shok2:

Дечко, као може Јувентус да изгради стадион бе ?

Да е 1/2/5 години стар муабетов, не е - Уште пред 2010 е начнат - само шо очигледно му доаѓа нешто као "од утре ќе седнам да учам" коа се нашиве во прашање ....

И не играм ФМ, џабе ми стои ...

Баш ме заинтересиравте со муабетиве па нешто читнав по нетов. Колку шо разбрав за 2 години Тохир го намалил долгот од 450М€ на 230М€, и се ова на папиру само со префрлање од една во друга компанија со поголема вредност. Сега е прашање како на ова ќе гледа УЕФА и дали ќе прифати вака штелован финансиски извештај.
Ако сте повеќе упатени дај објаснете дали добро сум разбрал.

Дечко, као може Јувентус да изгради стадион бе ?

Да е 1/2/5 години стар муабетов, не е - Уште пред 2010 е начнат - само шо очигледно му доаѓа нешто као "од утре ќе седнам да учам" коа се нашиве во прашање ....

И не играм ФМ, џабе ми стои ...
Кога го презема Интер имаше огромен финансиски долг кој е намален драстично но кој сеуште постои. Друго, треба градот да ти одобри да градиш стадион, треба земјиште да се најде, требаат ПАРИ за тој стадион да се изгради. Не знам Јуве како изградил, ти зборам зошто Интер не може да изгради моментално. Ти што мислиш Тохир ги штампа парите дома па ајде се живо наеднаш ќе направи.

Ајде сеа вака...
Некој ("многу паметен"), да одвои малку време и да ми ги раздроби овие 450 милиони од долгови. Да ги прецизира во детали сите долгови кои наводно тимот успеа некако да ги стекне.
Но паралелно на тоа и сите добивки од трансфери, намалување на плати, триплета, продажбата на најдобрите фудбалери, спонзорства и ред други работи. А после тоа... СУМА СУМАРУМ!

Пошо не само да трпате глупости и да пишувате цифри кои сте ги виделе на секакви сајтови, а притоа појма немате во нивната точност.

Еве јас ќе признаам дека не знам и не можам да тврдам колку и колкави долгови имаше клубот, дали се покриени и колку и кој го направи тоа.

Бујрум со веродостојни факти некој поупатен... А после тоа јас зачепувам засекогаш и нема да спомнувам долгови.

Дај престанете да лупате глупости и копи-паст на цифри од интернет за кои појма немате дали се точни.
Не го спорам тоа дека постоеја долгови, но тие цифри ми се ноу сенс!

А вашиот Тохир доколку го откупи тимот со цел да го оживее фудбалот во него требаше досега да направи нешто повпечатливо, а не трансфери од типот на Броз и Перишич. Туку Ди Марија, Агуеро, Левандовски, Ројс, Азар, Мата...
А сигурен сум дека доколку сакаше и беше спремен да плати ќе добиеше најмалку еден од нив. Па оти бе да не се радувам на некоја мега ѕвезда и јас како фан?! Кур ме боли за долговите!
И преку кур ми е од вашиве оправдувања со долговите, што фанови сте вие бе? Лацио сме ние бре?

Имам големо право да барам многу подобри фудбалери од овие кои ги имаме, пошо сметам дека Интер како клуб е заслужен за поголем квалитет. И никој нема право да вели дека претерувам со желбите, пошо јас не навивам за екип4е, навивам за ИНТЕР!
Позз!

Интересно е што некој не си ја врши работата во клубот како што треба еве да се почне од официјалната Фејсбук страна на Интер има едвај 6м фанови, уште не ни стигнала до 6м а на Фејсбук Интер има публика од над 40м до кои многу лесно може да се допре, Фејсбук страната пишуваше до пред некое време исклучиво само на Италијански а Интер има повеќе фанови надвор од Италија него во самата Италија, пример други фан клубови пишуваат на три јазици меѓу кои и Англиски, за да може цел свет да ги разбере.

Преку Фејсбук може најлесно да се пристапи до фановите од цел свет и да им се продаде некоја приказна. Не може една Рома да има повеќе од нас фанови на официјалната страна а да има повеќе од дупло помалку односно 19м заинтересирани корисници на Фејсбук за Рома.

Имаме можност за поглема фан база од Јувентус на пример но они имаат 21м а ние едвај 6м на официјалната страна. Милан има најголема страна од Италијнаските клубови 24м.

Не знам дали некој од вас ја знае моќта на Фејсбук, верувам дека повеќето сте дупиња и мислите дека нема никаква моќ, но преку Фејсбук само може да се прават милиони. А со многу мал односно смешен буџет Интер може да игра со потенцијална бројка од 30-40м фанови, што после уште полесно може да се манипулира и да ја зголемува својата база на навивачи.

Интересно е што некој не си ја врши работата во клубот како што треба еве да се почне од официјалната Фејсбук страна на Интер има едвај 6м фанови, уште не ни стигнала до 6м а на Фејсбук Интер има публика од над 40м до кои многу лесно може да се допре, Фејсбук страната пишуваше до пред некое време исклучиво само на Италијански а Интер има повеќе фанови надвор од Италија него во самата Италија, пример други фан клубови пишуваат на три јазици меѓу кои и Англиски, за да може цел свет да ги разбере.

Преку Фејсбук може најлесно да се пристапи до фановите од цел свет и да им се продаде некоја приказна. Не може една Рома да има повеќе од нас фанови на официјалната страна а да има повеќе од дупло помалку односно 19м заинтересирани корисници на Фејсбук за Рома.

Имаме можност за поглема фан база од Јувентус на пример но они имаат 21м а ние едвај 6м на официјалната страна. Милан има најголема страна од Италијнаските клубови 24м.

Не знам дали некој од вас ја знае моќта на Фејсбук, верувам дека повеќето сте дупиња и мислите дека нема никаква моќ, но преку Фејсбук само може да се прават милиони. А со многу мал односно смешен буџет Интер може да игра со потенцијална бројка од 30-40м фанови, што после уште полесно може да се манипулира и да ја зголемува својата база на навивачи.
Јувентус за година дена доби 12-3 милиони лајкови на Фб, ако вашите се уозбилат лесно ќе дојдат на бројка од 12тина милиони за година.
Ама треба многу маркетинг и рекламирање, да не објаснувам се каде Јуве се рекламираше и ја ставаше таа Фб страна во прв ред, од Тајм Сквер до Сиднеј.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Па баш последнава година со маркетингот и социјалните мрежи работат ко никад до сега.
До пред 2 години Фејсбук профилот беше ко на Панче Малдини сајтовите, Твитер не ни имаа.
Последнава година скоро сите информации ги пласираат на Твитер а и Фејсбук профилот одлично работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom