Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
PricelessВиди, не знам кој е сатана, тој што ја брани креацијата на Господ, или тој што ја негира?
Едноставно не сте спремни да ја прифатите вистината.
PricelessВиди, не знам кој е сатана, тој што ја брани креацијата на Господ, или тој што ја негира?
Едноставно не сте спремни да ја прифатите вистината.
Вистината не можеш да ја прифатиш па затоа и следат навреди. Едноставно е тоа. Бројките не лажат. Единствено математиката е прецизана.@ZOTE
лажеш како политичар
Kaj се долните делови од облакодерите?Види, не знам кој е сатана, тој што ја брани креацијата на Господ, или тој што ја негира? Ова лажно клеветење уствари тебе те открива кој си и кого браниш.
А за сликата нема што повеќе да се коментира. Јасно е кажано
-Buildings approximately 20 feet above lake
-Image taken from approximately 20 feet above lake
-40 feet should reduce the amount of line of sight blocking curvature roughly 8 miles for a total of 37.5, equaling 8-900 feet according to ENaG's chart.
-Refraction
Ви поставив и од друг што сликал од плажата. Исто се гледа тоа што не треба да се гледа ако земјата е округла. Едноставно не сте спремни да ја прифатите вистината.
Така е Зотка, ти барем добро знаеш како е да си во заблуда и какво е чувството кога не си спремен да ја прифатиш вистината:Ви поставив и од друг што сликал од плажата. Исто се гледа тоа што не треба да се гледа ако земјата е округла. Едноставно не сте спремни да ја прифатите вистината.
Јас за ова со рана земја дознав пред недела дена. Тоа што сум го истражувал тоа паѓа во вода. Тоа е лага со која не лажат за марс и другите планети. Слава на Господ исус Хрисотс што ми ги отвори очите. Јас ги барав одговрите и конечно ми се покажаа. Целата теорија за рамна земја се поклопува со вистината за нашето постоење. Конечно ја видов лагата и сега многу подобра перцепција имам за земјата и за креаторот, Господ.
Дали сваќаш дека не треба ниту една зграда да се гледа ако земјата е округла и има закривување? Математиката така кажува.[DOUBLEPOST=1455799009][/DOUBLEPOST]Kaj се долните делови од облакодерите?
Слава на Господ Исус Христос што ми ги отвори очите. Што правите вие после толку аргументи пак очите ви се помрачени?Така е Зотка, ти барем добро знаеш како е да си во заблуда и какво е чувството кога не си спремен да ја прифатиш вистината:
Koja математика бре Зоте? Дај да ги видиме формулите и пресметките. Си видел ли ти некогаш во животот теодолит, алидад или секстант? Знаеш ли да ги избаждариш, знаеш ли кои величини се мерат со нив, знаеш ли воопшто да ракуваш со нив, знаеш ли барем една величина да измериш со нив, знаеш ли да ги очиташ добиените вредности, треба ли за очитаните вредности корекциони табели или не треба?Дали сваќаш дека не треба ниту една зграда да се гледа ако земјата е округла и има закривување? Математиката така кажува.
Значи уште еднаш од таму каде што е сликано ак оземјата е округал нема да се види ништо. ниту една зграда на таа раздалечина. Џабе ти сега нешто покушаваш да извртиш теројата за округла земја. математички е кажано после колку километри се гледа закривувањето. Овде тоа го нема, го нема ниту на видеото со бродот во море.[DOUBLEPOST=1455799434][/DOUBLEPOST]Планиметриска пресметка:
https://sylva.org.uk/oneoak/tree_facts.php
- D is the distance between you and the tree
- a is the angle to the top of the tree
- b is the angle to the bottom of the tree (if you do it from the ground, you don't need to bother with measuring b)
Нели гледаш дека се гледа цело дрво, а не само врвот на крошната? Батали copy-paste, вклучи го мозокот и кажи зошто на Чикаго skyline ти недостасуваат долните 2/3 од највисоките згради?
Јас не се правам струњак. Има кои се учени струњаци. Јас само логички ги споредувам аргуемнтите. Вашите аргументи не се поклопуваат со вашата теорија. Затоа само со логика се доаѓа до вистината. Логиката вика дека не можат да се видат зградите ако земјата е округла. Знач исе гледаат, значи логички е дека нема закривување.Koja математика бре Зоте? Дај да ги видиме формулите и пресметките. Си видел ли ти некогаш во животот теодолит, алидад или секстант? Знаеш ли да ги избаждариш, знаеш ли кои величини се мерат со нив, знаеш ли воопшто да ракуваш со нив, знаеш ли барем една величина да измериш со нив, знаеш ли да ги очиташ добиените вредности, треба ли за очитаните вредности корекциони табели или не треба?
Ништо од овие најосновни работи не знаеш, а се плеткаш во материја која не ја познаваш ни најмалку.
Слично како што ти беа помрачени и тебе, се надеваме дека Бог и нам ќе ни дарува светлина еден ден.Слава на Господ Исус Христос што ми ги отвори очите. Што правите вие после толку аргументи пак очите ви се помрачени?
Не само едне аргумент, еден доказ. Затоа тероијата ваша е недокажана не стои на цврсти основи.Слично како што ти беа помрачени и тебе, се надеваме дека Бог и нам ќе ни дарува светлина еден ден.
Туку од кај да знаеме дека утре - другиден нема да се премислиш и за рамната земја како што претходно си се премислил за нешто друго. Ти си несериозен сведок и поротата не можа да се потпре врз твоите сведочења.
Ова само ја докажува логиката дека ви смета вистината која ја споделувам овде. Иначе логички да не е ова виситна што го споделувам не биле толку вознемирени, ниту би се толку многу коментирало, значи не би се дигнала прашина ако оваа теорија за рамна земја нема аргументи.@ZOTE
направи ти доказ дека земјата не е кружна. остави ти што викаат другите на интернет, ти направи твој доказ ако е толку лесно да се оспори дека земјата е кружна.
а и компјутери и интернетот се ѓаволска работа. ти како голем верник треба да знаеш дека не смееш да ги користиш. затоа направи ни на сите нас, а и себеси, услуга и се и исклучи го компјутерот.
ајдеее, сега и ние сме дел од заговорот?Ова само ја докажува логиката дека ви смета вистината која ја споделувам овде. Иначе логички да не е ова виситна што го споделувам не биле толку вознемирени, ниту би се толку многу коментирало, значи не би се дигнала прашина ако оваа теорија за рамна земја нема аргументи.