Рамна Земја?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Zote...daj stavi nekoj slika od zidot visok 50 metra napraven od led so ne se topi. I ako moze od vojnicinjata so go cuvaat.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
@ZOTE
имаш основано некое друштво/секта? каде и кои денови се собирате? може и ние да се зачлениме?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
а бе крај на свето немаш нигде на фотографиите сегде клаваш слики каде погледот оди до хоризонтот каде се закривува земјата
Каде виде ти закривување на тие слики мене тоа не ми е јасно? Значи нема закривување, значи земјата не е топка. Толку ли не можете тоа да го видите?

Сликата што ја виде - The top photo shows a horizon ("curve") that's hundreds of miles away. The bottom photo shows a "curve" that's 3 miles away. That's weird...

Значи гледаш и пак не признаваш тоа што го гледаш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Каде виде ти закривување на тие слики мене тоа не ми е јасно? Значи нема закривување, значи земјата не е топка. Толку ли не можете тоа да го видите?

Сликата што ја виде - The top photo shows a horizon ("curve") that's hundreds of miles away. The bottom photo shows a "curve" that's 3 miles away. That's weird...

Значи гледаш и пак не признаваш тоа што го гледаш.
A бе секаде на фотки шо ги ставаш поглед оди до хоризонт каде земјата е закривена, нигде немаш фотографија каде опоглед оди до крајот на светот и да се види тоа јасно

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
http://m.imdb.com/title/tt1553656/

@ZOTE дa не си јa гледaл серијaвa и ти?:P
Не сум ја гледал. Го гледав пред некој ден дарк сити токму поради оваа тема.[DOUBLEPOST=1455734238][/DOUBLEPOST]
@ZOTE
имаш основано некое друштво/секта? каде и кои денови се собирате? може и ние да се зачлениме?
Значи ти пишав и погоре пак ќе повторам има друштво флат еарт социети кое трае повеќе од 100 години. Сите нивни изстражување и аргументи имаат логика. Тоа значи вистината е на нивна страна.[DOUBLEPOST=1455734325][/DOUBLEPOST]
A бе секаде на фотки шо ги ставаш поглед оди до хоризонт каде земјата е закривена, нигде немаш фотографија каде опоглед оди до крајот на светот и да се види тоа јасно
Ти читаш ли или не? Првата слика е 100 миљи далеку, втората 3 илјади миљи, каде е закривувањето? Што ти кажува ова? Ако имаш телескоп од милион миљи ќе видиш до крајот на земјата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти читаш ли или не? Првата слика е 100 миљи далеку, втората 3 илјади миљи, каде е закривувањето? Што ти кажува ова? Ако имаш телескоп од милион миљи ќе видиш до крајот на земјата.
па на сите фотографии и милијарда миљи да е, погллед оди само до хоризонт не се гледа крај на светот, тоа е ради то шо е земјата топка и поглед ти оди до линија на хоризонтот, друго е ако имаш фотографија каде на пример на 10.000 миљи се гледа јасно крајот на светот и одма после црниот свемир таму со звезди планети, е тогаш веќе можеш да тврдиш дека земјата е рамна, до сега такво нешто немаш покажано.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
It amazes me how ppl can look at pics like this ^ and concider it proof of a finite earth... Only the blindness created by the observer's eye level...[DOUBLEPOST=1455725767][/DOUBLEPOST]

Проблемот е кај тебе што се правиш слеп при очи.

Прегледај го приврзокот 139345
тој бродот маглата го голтна. наеднаш исчезнува во далечина? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
земјата не е милион милји. со телескоп мора да се види крајот на светот доколку постои. купи си телескоп оди во јужна африка или друго место блиску до „крајот на светот“ и види што же видиш па кажи.

а наса го оспорува постоењето на господ? дале некоја таква изјава, или си ја гледаат работата и не се занимаваат со религија? а и не е само НАСА има повеќе агенции што го изучуваат универзумот. и они ли лажат, тие телескопи за што ги градат?
да сакале противниците на религијата ќе ја забранеле црквата досега, ќе уништеле се поврзано со религија и нема да требало да лажат дека земјата е рамна, дека е центар на светот, бла бла бла

тоа флет 'рт соусаити се луѓе што немаат цел во животот, па решиле да им одат контра на сите луѓе и така да се чувствуваат посупериорно. демек они ја знаат ултимативната вистина.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.326
Поени од реакции
21.633
So modern science says that because the Earth is a spinning ball, Antarctica being the continent at the bottom of this spinning ball experiences 24 hour Sun in Summer where the Sun doesnt dip below the horizon. These people who are stationed in Antarctica bases filmed a timelapse or two of this 24 hour sun in Antarctica.

All footage turned out to be fake and trickery. They forged a 24 hour sun where a 24 hour sun does not exist. All 24 hour sun videos have been proved hoaxes . These people work for the elite and do this and lie because they must and because they can so that people dont question the truth - the earth being flat and completely stationary as has been proven by 100s proofs and countless experiments.

Here I have compiled the original footages and also videos of them being proved a lie and a hoax:

---------------------------------

NUMBER 1 - 24 hour sun timelapse in Antarctica (Scott Base):
https://youtu.be/Zc-WlTaG7WY

NUMBER 1 PROVED A LIE - 24 hour sun timelapse in Antarctica (Scott Base): https://youtu.be/FNzKdTsMthM

---------------------------------

NUMBER 2 - 24 hour sun timelapse in Antarctica (McMurdo Station):
https://youtu.be/gRCWjJPUXyE

NUMBER 2 PROVED A LIE - 24 hour sun timelapse in Antarctica (McMurdo Station)
https://youtu.be/8Vzjex7L8-E

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam neque mi, rhoncus vitae augue posuere, scelerisque bibendum sem. Curabitur pellentesque pretium elit, sit amet dignissim nisi tempus vel. Vestibulum non suscipit ipsum, eget ornare tortor. Maecenas leo metus, porta eget enim non, faucibus ultrices elit. Duis finibus facilisis tellus, ac ultrices enim. Quisque et velit iaculis lacus aliquet eleifend. Maecenas vel mi semper, auctor velit a, facilisis ante. Proin elementum lacus arcu, finibus eleifend nisl aliquet vel. Nulla non pharetra nisl, eu mattis lacus. Nullam posuere pulvinar arcu quis sodales. Proin tempor bibendum massa. Sed sapien lorem, suscipit sed tincidunt non, gravida lacinia ligula. Morbi vestibulum et quam sagittis facilisis. Curabitur vitae turpis eget nunc malesuada feugiat. Sed luctus fringilla mi vel pulvinar.

Aliquam neque leo, facilisis ut dolor vitae, fermentum luctus tellus. Etiam rhoncus commodo aliquet. Integer sed velit tortor. Nulla facilisi. Mauris sed semper enim. Ut sed orci diam. Nam vulputate, magna in tempus aliquam, ligula leo aliquet turpis, ac laoreet risus odio eleifend massa. Quisque ultricies, est et volutpat imperdiet, nunc ante vestibulum risus, eu rhoncus turpis lorem in ex. Nunc dolor augue, interdum quis eros et, ultricies posuere diam. Morbi ultrices pulvinar magna hendrerit auctor. In rhoncus libero vitae urna tempus, at ullamcorper eros ultrices. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Praesent at luctus quam, eget feugiat odio. Nullam dapibus porta massa, in ultrices tellus ornare at. Fusce pretium diam ac dui aliquet faucibus. Nulla ut consequat augue.

Praesent id lorem a felis pulvinar feugiat ac et tellus. Pellentesque cursus nec purus quis lacinia. Praesent venenatis, odio non euismod condimentum, dui turpis aliquet est, non lacinia dolor metus sit amet massa. Donec enim sem, vestibulum nec faucibus a, aliquam nec ligula. Cras a risus quis diam imperdiet congue. Donec varius nunc in dolor euismod tincidunt. Duis euismod nunc eget dapibus gravida. Cras eu ipsum pretium, laoreet lectus imperdiet, molestie lectus. Sed feugiat felis ante, nec auctor libero efficitur id.

Maecenas varius suscipit libero vitae vulputate. Suspendisse vel iaculis metus. Curabitur interdum condimentum aliquet. Integer volutpat tortor nec aliquet luctus. Maecenas at erat tellus. Donec blandit dapibus odio. Nam imperdiet dignissim nibh vitae gravida.

Nulla facilisi. Aliquam a nibh ac odio vulputate porttitor. Sed consectetur augue quam, eu gravida lectus consequat ut. Integer convallis ex sed ex interdum, vel tincidunt augue vestibulum. Nam odio ex, vestibulum id tempor eu, varius quis ipsum. Integer ligula tortor, lacinia quis velit ac, tempor consequat enim. Phasellus quis quam lacinia, molestie neque id, consequat lectus. Aliquam tincidunt libero vel leo suscipit accumsan. Fusce aliquam tincidunt elit, quis facilisis massa blandit et. Proin venenatis risus eu ultrices luctus. Donec lobortis leo nec risus volutpat faucibus eget sed neque. Cras non dapibus mi. Nullam metus augue, varius sed purus nec, blandit imperdiet sem. Morbi nibh turpis, rutrum ut mattis nec, lobortis sed nisi.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
па на сите фотографии и милијарда миљи да е, погллед оди само до хоризонт не се гледа крај на светот, тоа е ради то шо е земјата топка и поглед ти оди до линија на хоризонтот, друго е ако имаш фотографија каде на пример на 10.000 миљи се гледа јасно крајот на светот и одма после црниот свемир таму со звезди планети, е тогаш веќе можеш да тврдиш дека земјата е рамна, до сега такво нешто немаш покажано.
ццц ти сега со сила се правиш неписмен? Што кажува официјалната наука? Псоле колку километри, миљи треба да се види закриввуањето? Каде е тоа закривување ако земјата е округла на овие слики?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
тој бродот маглата го голтна. наеднаш исчезнува во далечина? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
земјата не е милион милји. со телескоп мора да се види крајот на светот доколку постои. купи си телескоп оди во јужна африка или друго место блиску до „крајот на светот“ и види што же видиш па кажи.

а наса го оспорува постоењето на господ? дале некоја таква изјава, или си ја гледаат работата и не се занимаваат со религија? а и не е само НАСА има повеќе агенции што го изучуваат универзумот. и они ли лажат, тие телескопи за што ги градат?
да сакале противниците на религијата ќе ја забранеле црквата досега, ќе уништеле се поврзано со религија и нема да требало да лажат дека земјата е рамна, дека е центар на светот, бла бла бла

тоа флет 'рт соусаити се луѓе што немаат цел во животот, па решиле да им одат контра на сите луѓе и така да се чувствуваат посупериорно. демек они ја знаат ултимативната вистина.
Најново видео

Ти не можеш да ги негираш нелогичностите. Што сакаш мисли си. Јас ви кажав што изјавил Гебелс, што поголема лага поелсно ќе веруваат во нејзе.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
ццц ти сега со сила се правиш неписмен? Што кажува официјалната наука? Псоле колку километри, миљи треба да се види закриввуањето? Каде е тоа закривување ако земјата е округла на овие слики?
Emi ako e taka be zote zs nemozime da go vidime ledniot zidot koj ti tvdrdis deka posoti na krajot od tepsijata? Zosto ne se gleda na niedna slika ili video?

Најново видео

Ти не можеш да ги негираш нелогичностите. Што сакаш мисли си. Јас ви кажав што изјавил Гебелс, што поголема лага поелсно ќе веруваат во нејзе.
Super e videovo zote...pesnickata pogodena,faktite ...plus slikickite od bebinjata se gleda deka e praveno od profesionlaci.Epten ubedlivo.Lajk!

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
@ZOTE

колку плаќате за да се зачлени некој во вашата секта? ако давате добри пари, јас би прифанал дека земјата е рамна.

едит:
ако имате женски членови и редовно организирате оргии не треба пари, одма се зачленувам

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Emi ako e taka be zote zs nemozime da go vidime ledniot zidot koj ti tvdrdis deka posoti na krajot od tepsijata? Zosto ne se gleda na niedna slika ili video?
Кој отишол слободно до таму да слика? Почетокот на ѕидот има слики. Ви ги поставив. Еве ви ги пак.

bandicam 2016-02-03 10-40-52-858.jpg

bandicam 2016-02-02 22-33-44-167.jpg

ends-of-the-earth.jpg

Адмиралот бирд го нашол крајот на ѕидот, го нашол фирмаментот, и затоа се формира антартик системот за заштита и не се дава да се оди таму другите да го видат тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom