Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а бе крај на свето немаш нигде на фотографиите сегде клаваш слики каде погледот оди до хоризонтот каде се закривува земјата
A бе секаде на фотки шо ги ставаш поглед оди до хоризонт каде земјата е закривена, нигде немаш фотографија каде опоглед оди до крајот на светот и да се види тоа јасноКаде виде ти закривување на тие слики мене тоа не ми е јасно? Значи нема закривување, значи земјата не е топка. Толку ли не можете тоа да го видите?
Сликата што ја виде - The top photo shows a horizon ("curve") that's hundreds of miles away. The bottom photo shows a "curve" that's 3 miles away. That's weird...
Значи гледаш и пак не признаваш тоа што го гледаш.
@ZOTE
имаш основано некое друштво/секта? каде и кои денови се собирате? може и ние да се зачлениме?
A бе секаде на фотки шо ги ставаш поглед оди до хоризонт каде земјата е закривена, нигде немаш фотографија каде опоглед оди до крајот на светот и да се види тоа јасно
па на сите фотографии и милијарда миљи да е, погллед оди само до хоризонт не се гледа крај на светот, тоа е ради то шо е земјата топка и поглед ти оди до линија на хоризонтот, друго е ако имаш фотографија каде на пример на 10.000 миљи се гледа јасно крајот на светот и одма после црниот свемир таму со звезди планети, е тогаш веќе можеш да тврдиш дека земјата е рамна, до сега такво нешто немаш покажано.Ти читаш ли или не? Првата слика е 100 миљи далеку, втората 3 илјади миљи, каде е закривувањето? Што ти кажува ова? Ако имаш телескоп од милион миљи ќе видиш до крајот на земјата.
тој бродот маглата го голтна. наеднаш исчезнува во далечина?It amazes me how ppl can look at pics like this ^ and concider it proof of a finite earth... Only the blindness created by the observer's eye level...[DOUBLEPOST=1455725767][/DOUBLEPOST]
Проблемот е кај тебе што се правиш слеп при очи.
Прегледај го приврзокот 139345
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam neque mi, rhoncus vitae augue posuere, scelerisque bibendum sem. Curabitur pellentesque pretium elit, sit amet dignissim nisi tempus vel. Vestibulum non suscipit ipsum, eget ornare tortor. Maecenas leo metus, porta eget enim non, faucibus ultrices elit. Duis finibus facilisis tellus, ac ultrices enim. Quisque et velit iaculis lacus aliquet eleifend. Maecenas vel mi semper, auctor velit a, facilisis ante. Proin elementum lacus arcu, finibus eleifend nisl aliquet vel. Nulla non pharetra nisl, eu mattis lacus. Nullam posuere pulvinar arcu quis sodales. Proin tempor bibendum massa. Sed sapien lorem, suscipit sed tincidunt non, gravida lacinia ligula. Morbi vestibulum et quam sagittis facilisis. Curabitur vitae turpis eget nunc malesuada feugiat. Sed luctus fringilla mi vel pulvinar.So modern science says that because the Earth is a spinning ball, Antarctica being the continent at the bottom of this spinning ball experiences 24 hour Sun in Summer where the Sun doesnt dip below the horizon. These people who are stationed in Antarctica bases filmed a timelapse or two of this 24 hour sun in Antarctica.
All footage turned out to be fake and trickery. They forged a 24 hour sun where a 24 hour sun does not exist. All 24 hour sun videos have been proved hoaxes . These people work for the elite and do this and lie because they must and because they can so that people dont question the truth - the earth being flat and completely stationary as has been proven by 100s proofs and countless experiments.
Here I have compiled the original footages and also videos of them being proved a lie and a hoax:
---------------------------------
NUMBER 1 - 24 hour sun timelapse in Antarctica (Scott Base):
https://youtu.be/Zc-WlTaG7WY
NUMBER 1 PROVED A LIE - 24 hour sun timelapse in Antarctica (Scott Base): https://youtu.be/FNzKdTsMthM
---------------------------------
NUMBER 2 - 24 hour sun timelapse in Antarctica (McMurdo Station):
https://youtu.be/gRCWjJPUXyE
NUMBER 2 PROVED A LIE - 24 hour sun timelapse in Antarctica (McMurdo Station)
https://youtu.be/8Vzjex7L8-E
па на сите фотографии и милијарда миљи да е, погллед оди само до хоризонт не се гледа крај на светот, тоа е ради то шо е земјата топка и поглед ти оди до линија на хоризонтот, друго е ако имаш фотографија каде на пример на 10.000 миљи се гледа јасно крајот на светот и одма после црниот свемир таму со звезди планети, е тогаш веќе можеш да тврдиш дека земјата е рамна, до сега такво нешто немаш покажано.
тој бродот маглата го голтна. наеднаш исчезнува во далечина?
земјата не е милион милји. со телескоп мора да се види крајот на светот доколку постои. купи си телескоп оди во јужна африка или друго место блиску до „крајот на светот“ и види што же видиш па кажи.
а наса го оспорува постоењето на господ? дале некоја таква изјава, или си ја гледаат работата и не се занимаваат со религија? а и не е само НАСА има повеќе агенции што го изучуваат универзумот. и они ли лажат, тие телескопи за што ги градат?
да сакале противниците на религијата ќе ја забранеле црквата досега, ќе уништеле се поврзано со религија и нема да требало да лажат дека земјата е рамна, дека е центар на светот, бла бла бла
тоа флет 'рт соусаити се луѓе што немаат цел во животот, па решиле да им одат контра на сите луѓе и така да се чувствуваат посупериорно. демек они ја знаат ултимативната вистина.
Emi ako e taka be zote zs nemozime da go vidime ledniot zidot koj ti tvdrdis deka posoti na krajot od tepsijata? Zosto ne se gleda na niedna slika ili video?ццц ти сега со сила се правиш неписмен? Што кажува официјалната наука? Псоле колку километри, миљи треба да се види закриввуањето? Каде е тоа закривување ако земјата е округла на овие слики?
Super e videovo zote...pesnickata pogodena,faktite ...plus slikickite od bebinjata se gleda deka e praveno od profesionlaci.Epten ubedlivo.Lajk!Најново видео
Ти не можеш да ги негираш нелогичностите. Што сакаш мисли си. Јас ви кажав што изјавил Гебелс, што поголема лага поелсно ќе веруваат во нејзе.
Emi ako e taka be zote zs nemozime da go vidime ledniot zidot koj ti tvdrdis deka posoti na krajot od tepsijata? Zosto ne se gleda na niedna slika ili video?