Го праевме истиот муабет пред некој ден за нашиот капацитет сами да управуваме со држава а да не дојде до целосна злоупотреба на власт и граѓанска војна. И самите носат вина зошто дојде до тоа.
Тоа е твое мислење и имаш право на тоа. Мислам на твое мислење, а не дека си во право. Ете јас не го делам твоето мислење дека не сме способни. Само имаме многу продаени души кои ете наместо да се изретчат како во цел нормален свет што се справува со петтоколонашите ние ги оставиме.
Туку друго сакав да те прашам. Како ти учествуваше во изборот на администрацијата на САД. Гласаше таму, имаш нивно државјанство па се радуваш дека ете твојот амбасадор ги застапува твоите интереси тука или ? Тоа сакам да ми објасниш.
И после што ако излези друг амбасадор на пример рускиот или кинескиот и рече кој ги еба овие СЈО.
Исто така радосен ке бидиш или тие не се важат пошто ти не учествуваше во нивното назначување како твоите амбасадори од САД и ЕУ.[DOUBLEPOST=1455478968][/DOUBLEPOST]
Taka e народот бира, народот менува. Сакам чист список, бтв не дека и порано не беше чист, барем јас бев дел од едно избирачко место, дури повеќемина гласачи прашаа вика ако може да видеш дали ја пише мајка му татко му кои умреле пред година две три четири, и од тие пет шест луѓе шо прашаа иако иам право да не им одговорам, проверив и само едно лице беше на список а умрето, но бидејќи беше умрено 2 месеца пред избори не стигнало да се избрише.
сакам чист список за тој што ке победи, да не му ја оспорува никој победата и предлог закон да нема предвремени избори минимум 36 месеци од почетокот на мандатот, оти не отечија од политики на тв.
Па нема да има предвремени избори кога ке победат тие што имаат родено право да владеат. Што е битно народот што ке речи, нив битно им е амбасадата што ке речи. Во нивно време немаше предвремени избори. Во парламентот ни трага од опозиција, мува не ги лази. Море петиција за предвремени, потписи се збираја. Не бре брате си го истераја мандатот до крај и око не им трепна.
Е тие се истите тие што кукаат дека нема демократија и дека ако нема опозиција во парламентот неговото работење е нелегално. Како не се сетија тогаш на тоа?
Само штета што тука повеќето се дечиња или чупиња кои прва менструација добиле пред неколку години, отишле во големиот град пред пред една и наеднаш го добиле целото животно искуство на свет. Само никој не им кажа дека сексуална активност и животно искуство не е те едно те исто.