Мигрантите низ Македонија

S

silmarillion

Гостин
Уф малце незгодно со оглед на евро и нато скептицизмот кај електоратот на моменталната владејачка партија. Место сега да удрат контра и да се врземе со Русите они вака.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
@Inglourious Basterd деновиве дојдоа министрите за надворешни работи на Холандија и Австрија. На јужната граница пристигнува голема помош, се постави двојна жица, камери, пунктови, логистика, дојдоа војници и редари од Унгарија, а се најавиува дека летово ќе пристигнат и од Австрија. Ќе доаѓа помош и од други земји периодов. Најверојатно кога ќе започне бранот бегалци, (за брзо време ќе биде) Македонија добро ќе си ја одработи задачата. Сега прашањето ми е, по целиов циркуз, кој ќе бидe нашиот реален бенефит од сето ова? Да не биде само тапкање по рамо... ако биде тоа, мислам дека ќе треба да почнеме точаци и честитки да им делиме на граница.
бенефит,ќе ни ебат матер повратнициве од сирија ирак авганистан кои се наелектризирани,со бомбашки напади,терористички напади и мали герилски групи.Е тоа ќе бидде бенефитот.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
се разбира дека има џихадисти. сите го знаеме тоа. тие треба да се најдат и да се затворат или уништат. ама тоа нема никаква врска со третманот на мигрантите, особено од страна на обичниот народ. тепање и малтретирање на мигрантите или затворање на границите за секој муслиман со темна боја на кожа нема да направи ништо во поглед на џихадистите. дури поверојатно е дека уште повеќе ќе го влоши проблемот.
Затварање на границите, и одбивање правење на секакви далавери, како на пример поставување кампови, за одредено или неодредено време, додека на мама Европа и текне дека со ова направи, пропаст викање на ова племе да дојде тука. И така ќе се сопре доаѓање на оние, вака незнаеш кој се нели, со тоа секој е можно да е нели, а се прави демек бегалец, кога 99% се машки способни да направат како што беше во Франција.

Ако си албанче, знам зошто си ги браниш брањата, ако не си, епа си имаш проблем

Член од
9 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
18
@Inglourious Basterd деновиве дојдоа министрите за надворешни работи на Холандија и Австрија. На јужната граница пристигнува голема помош, се постави двојна жица, камери, пунктови, логистика, дојдоа војници и редари од Унгарија, а се најавиува дека летово ќе пристигнат и од Австрија. Ќе доаѓа помош и од други земји периодов. Најверојатно кога ќе започне бранот бегалци, (за брзо време ќе биде) Македонија добро ќе си ја одработи задачата. Сега прашањето ми е, по целиов циркуз, кој ќе бидe нашиот реален бенефит од сето ова? Да не биде само тапкање по рамо... ако биде тоа, мислам дека ќе треба да почнеме точаци и честитки да им делиме на граница.
Vojnici i redari od Ungarija nema, ima nekolku policajci i toa granicni, ima i Srbi i Slovenci no ne poveke od 20 vkupno.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.370
Поени од реакции
8.947
Vojnici i redari od Ungarija nema, ima nekolku policajci i toa granicni, ima i Srbi i Slovenci no ne poveke od 20 vkupno.
Да, така е, сега проверив. Мислам дека имаше некои написи по медиумиве наши летово, па затоа војска напишав. Меѓудругото, има информации дека и Словачка и Чешка ќе испраќаат полиција и војска на македонско-грчката граница за дополнителна сигурност.

Ќе биде весело ако ја пробијат македонската граница. Имаат многу можности за дисперзија нагоре, плус локалните вахабистички „добротворни и хуманитарни“ организации...

Член од
9 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
18
Да, така е, сега проверив. Мислам дека имаше некои написи по медиумиве наши летово, па затоа војска напишав. Меѓудругото, има информации дека и Словачка и Чешка ќе испраќаат полиција и војска на македонско-грчката граница за дополнителна сигурност.

Ќе биде весело ако ја пробијат македонската граница. Имаат многу можности за дисперзија нагоре, плус локалните вахабистички „добротворни и хуманитарни“ организации...
Nema da ima stranska vojska, ke ima samo policija, nasive ne prifakaat druga armija na granica zatoa sto nasava imala kapacitet.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Затварање на границите, и одбивање правење на секакви далавери, како на пример поставување кампови, за одредено или неодредено време, додека на мама Европа и текне дека со ова направи, пропаст викање на ова племе да дојде тука. И така ќе се сопре доаѓање на оние, вака незнаеш кој се нели, со тоа секој е можно да е нели, а се прави демек бегалец, кога 99% се машки способни да направат како што беше во Франција.

Ако си албанче, знам зошто си ги браниш брањата, ако не си, епа си имаш проблем
а тие што не се џихадисти, и не се "демек бегалци", кој ги ебе а? коишто бтв се милион пати повеќе?

има голема разлика меѓу способен да направи нешто, и стварно направи нешто. сите ние сме способни за нешто па никој не треба да не бутне у затвор ради тоа.

тоа дали сум јас албанче или македонче, муслиманче или христијанче е сосема ирелевантно. се работи за човекови права. постојат универзални вредности и универзална етика. ако некој друг не ја почитува, не ми дава мене право да се спуштам на негово ниво.

Т

Триптико

Гостин
Ако ЕУ реши да ги враќа овде, Владата како орган има неколку опции, а Груевски како личност и ВМРО-ДПМНЕ како партија уште неколку дополнителни.
Ама моментално нема никаква потреба тоа да биде преокупација. Побитно ќе им биде да го спречат напливот од југ.
Да сум јас Германија, би го решил проблемот по најлесна постапка. Затворам граница Македонија - Грција. ЕУ полиција и остали од страна на МК. Грција, сака нека прима плус, сака нека потопува бродови, баш ме боли. Кај мене прогласувам вонредна состојба по сите основи. Две клоци у дупе и сѐ што не е "домашен производ" го враќам рикверц. Огромен дел од дојдените, попатно си поднеле барања за азил (МВР никогаш не кажа точна бројка), па ќе ги враќам по тој основ во истите земји. Кога ќе ги исчистам од моја територија, клуч на граница и пробај да поминеш. Државите што ќе ги "добијат" ќе ги препраќаат на претходната и сѐ така, до Македонија. ЕУ полицајци и остали (од почетокот) ќе ги префрлам на грчка територија (еден чекор им треба) и решен проблем.

Македонија ќе си остане изолирана од јужна страна (и така не е во ЕУ и доволно е глупава да не бара директно прием, па распоредување на полиции, војски), а од северна (домино ефект) ќе биде или директно, или најдалеку до Босна отворена/затворена (кој како гледа на работите).

Поинаку кажано, Грција ќе остане во ЕУ и ќе изводи до даље, а остаток од Балкан ќе го јаде стапот. Изводливо? И повеќе од изводливо. На почетокот, кога не ни сонуваа некои до какви размери ќе дојде "преселбата на народи и народности во светот", напишав цел план за нивно транспортирање низ континентот. Кога тоа 100% го погодив, зошто ова не би било исто? ;)
Дека ЕУ ќе се брани од мигрантите на македонска граница. Нашата јужна граница е линијата што мигрантите не смеат да ја пројдат.
Човек им вика дека Германија ништо не добива ако ги истури бегалците овде, сем сјебан Балкан и нови проблеми, тој си направи приказна за decision maker (Груевски, најмоќниот човек во вселената :D ) и ги донесе бегалците тука.
И после, прави сериозен муабет...
Како, како? :cautious:

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.370
Поени од реакции
8.947
Како, како? :cautious:
Не мора да значи тоа што набавиле бараки дека се подготвуваме да примиме бегалци. На имигрантите мора да им се обезбеди привремено сместување на границата каде што ќе им се вршат медицински проверки, идентификација, храна, вода итн. Јас мислам дека нема да примиме бегалци, тука сигурно нема да останат. Ама ај, да почекаме да видиме...

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
вкупно составуваат цела чета,односно 100+луѓе,а се најавуваат уште многу повеќе,а покрај ова има и техничка опрема,а ќе има и уште повеќе.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Мене искрено ме потсетува на населувањето на словените...
Секако е корисно мислењето на еден прогресивен претставник на албанското малцинство во Македонија во врска со случајот на терористичка келија во Грција. Позади сарказмот несомнено се крие задоволство поради фактот што ете нивните миленици доаѓаат не само со људство, туку и со оружје.

А веќе кога го знаеме мислењето на прогресивните Албанци, можеме да си замислиме како размислуваат обичните.....

Член од
9 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
18
вкупно составуваат цела чета,односно 100+луѓе,а се најавуваат уште многу повеќе,а покрај ова има и техничка опрема,а ќе има и уште повеќе.
На кого мислиш цела чета, на АРМ?

Kajgana Shop

На врв Bottom