Turkish officials to media: YPG hit Turkish base in Akçabaglar, then we responded within the engag. rules
Посмешен , Поглуп и покукавички изговор во живот не сум слушнал,само незнам дали очекуваат дека НЕКОЈ во светот воопшто им верува, освен РЕАЛНАТА будала на форумов.
Инаку ова е напад на сојузник на САД,полека но сигурно Ердоган почнува да им станува трн во око на Вашингтон, ЦИА и Пентагон....Д[DOUBLEPOST=1455396324][/DOUBLEPOST]Исто и ова за Вахаби Арабија што почнаа летови од Турција кон Сирија, е уште еден доказ со кое ми се потврди тврдењето кое е веке општо познато. Таа Анти- ИСИЛ коалиција која беше формирана од САД, а во која главна улога требаше да имаат арабските земји беше чист блеф, Саудијците дали 5 лета имаа против ИСИЛ одкако се создаде таа коалиција и сите во првите неколку недели, што укажува на фактот чие дете е ИСИЛ.Воедно ова не наведува до дилемата, кого е бомбардираат Саудијците во Сирија? Нивните прокси исламистички групации не, нивното чедо ИСИЛ не, останува силите на Асад, Хезболах, ИРАНските единици, и РУСКИТЕ инструктори и советници кои се на терен со сириската армија. Така да си играат со оган и со почнување на 3та светска војна.
Earlier, Saudi Arabia, Bahrain and the UAE voiced their readiness to contribute troops for a ground operation in Syria on the condition that the US would lead the intervention.
Се секавам после нападот во Париз,наголемо се збореше за формирање на коалиција мегу западот и русија против исил,дури Оланд отиде во посета кај Путин да се договорат. И баш во тој момент, Ердоган го руши рускиот авион со цел да ги минира овие планови и да ја зголеми тензијата мегу западот и русија, што и на некој начин се случи после тоа. Наредно, преговорите во Женева, таканаречената опозиција бара да се прекине секој напад врз нив,и тоа го користат како изговор да ги напуштат преговорите( читај наредба од нивните креатори сауди арабија). Следно и најактуелно, се договара некое си примирје во Минхен, и Турците почнуваат со Артилериски напади на Курдите, Саудијците преместуваат авиони. Така да ја јасно е кој го минира процесот на примирје и цели кон воено решение за остварување на нивните цели. Во случајов ја користат Американскта слабост и незаинтересираност.[DOUBLEPOST=1455397353][/DOUBLEPOST]Да појасниме тука, Турците денес ги нападнаа Сириските Демократски Сили, тоа е група составена од Курдската ЈПГ и од умерените остатоците од ФСА, така да оваа група е директно формирана од САД и добива пари, оружје, воздушна подршка од САД а воедно слична воздушна подршка добива и од Руската авијација.