Финансиската конструкција на Исус и апостолите

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Мики, ако разберат во синодот дека ти е познато делото на Ајнштајн, ќе те клат на 40дена пост и то само на вода, без капка масло!

Dream on...

Да се вратам на безвезнота од темава.

Поставувачот на темама, појќе е од очигледно дека е т‘нок на сериозни теми па од немај каде, си отвора теми на кои може да го изрази своето „ништо„. Ништото„ е „нешто„ кое до сега никој не го видел, но на некои и тоа им успева. Тоа што темава е причина за празнословење од нејзиниот поставувач, тоа е пред се‘ личен проблем од поставувачот. Последично, поставувањето на безвезна тема и празнословењето на истата, очигледно е, повлекува учество на други празнословци, па така, одговорноста од поставувачот на темата се наголемува по геомериска прогресија, оти, покрај своето празнословење, авоторот на темата повлекува и празнословење на другите учесници на темава.

Чисто „онака„, за да не биде дека „...мене никој не ми кажа...„...

Dream on...

Да се вратам на безвезнота од темава.

Поставувачот на темама, појќе е од очигледно дека е т‘нок на сериозни теми па од немај каде, си отвора теми на кои може да го изрази своето „ништо„. Ништото„ е „нешто„ кое до сега никој не го видел, но на некои и тоа им успева. Тоа што темава е причина за празнословење од нејзиниот поставувач, тоа е пред се‘ личен проблем од поставувачот. Последично, поставувањето на безвезна тема и празнословењето на истата, очигледно е, повлекува учество на други празнословци, па така, одговорноста од поставувачот на темата се наголемува по геомериска прогресија, оти, покрај своето празнословење, авоторот на темата повлекува и празнословење на другите учесници на темава.

Чисто „онака„, за да не биде дека „...мене никој не ми кажа...„...
Mики и ти учествуваш на ова тема, 5 твои дискусии има овде.

Али да се вратиме на насловот,
Знаете ли дека Исус е прв и единствен осуденик во Римско царство кој е распнат на приватен имот, подалеку од толпа луѓе, на имот на кој имало приватна гробница и чие тело е слезено и дадено од страна на Римјаните на некој си чоек да го погреба.
На денешните луѓе тоа ништо не им значи но во тогашно време:

1. Распнувањата се вршеле јавно на прометни места да што повеѓе луѓе го видат осуденикот кој служеше за пример
2. Приватна гробница на свој имот можеле да си го дозволат само богати евреи, своја приватна гробница во свој двор имал и Лазар кого Исус го воскреснува, значи и Лазар му припаѓал на богатиот слој
3. Телото на распнатиот е оставано на крст додека се распадне или го изедат мршојадци, а потоа останките се фрлани во масовни гробници

Значи и во самиот чин на распнување (доколку навистина е распнат) се погазени сите римски закони и прописи (што би бло можно со деееебелооо мито на пилат, центурионот, легионарите... а погребување на приватен имот со гробница знак е дека Исус бил поврзан со најбогатите слоеви на еврејското општество

Mики и ти учествуваш на ова тема, 5 твои дискусии има овде.

Да не се разбереме погрешно: уопште не учествувам у дускусии на безвезно-празнословни теми, туку само укажувам на опасноста од безвезност и празнословие на верски теми, со оглед дека сам Бог Е предмет на клеветње на оваа тема...

Да не биде после „...мене никој не ми кажа...“...

Да не се разбереме погрешно: уопште не учествувам у дускусии на безвезно-празнословни теми, туку само укажувам на опасноста од безвезност и празнословие на верски теми, со оглед дека сам Бог Е предмет на клеветње на оваа тема...

еве шести твој пост у дискусија за која велиш “повлекува учество на други празнословци“

Сепак учествуваш. Ако мислиш дека темата не треба да постои, обрати се до администраторите, а не со Да не биде после „...мене никој не ми кажа... што може секако да биде сфатено. Мене пак темата ми е забавна, а што се однесува до празнословие, тоа е доволно застапено, на многу теми овде

Мики станваш дискутант нумеро уно на празнослави теми

Let3,

нели е појќе од очигледно дека не дисктутирам, туку само коментирам нечие празнословие?
Туку дај кажи ми, како заприметуваш нешта кои ги нема?

Let3,

нели е појќе од очигледно дека не дисктутирам, туку само коментирам нечие празнословие?
Туку дај кажи ми, како заприметуваш нешта кои ги нема?
aко де мики, мене ме радува шо така идиш овде, читаш, пишуваш макар и коментари, то е знак дека веќе во тебе се јавува внатрешен немир, сомнеж, желба за знаење, слобода пополека разумот ти се ослободува од оковите.
Само ти иди и читај ме.

Let3,

не си ласкај, не е убо то...

Не ми одговори на прашањево, цитирам:

„...Туку дај кажи ми, како заприметуваш нешта кои ги нема?...„.

Или и ова прашање ти е претешко?

Ja mislam deka Hesus bil siten trgovec\magionicar...mora da im prodaval nesto makar i trikovi...nemoze u toa vreme tek taka da prezivees!

Let3,

не си ласкај, не е убо то...

Не ми одговори на прашањево, цитирам:

„...Туку дај кажи ми, како заприметуваш нешта кои ги нема?...„.

Или и ова прашање ти е претешко?
Mислиш како приметив дека Исус и 12 невработени луѓе 3 години шетале горе долу без податок дека и еден денар заработиле од негде?
Како приметив дека некоја си жена му истури на глата на Исус масло во вредност од скоро 20.000 евра?
Како приметив дека за Исус важеа привилегии од страна на римјаните како некој да ги подмитил?
то е мики очигледно, то е офарбано во флуоросцентна боја и вградени звучни ефекти и само слеп и глув може да помине и да не ги примети, али ај ако имаш ти некое објаснение или запис од шо живееа Исус и 12 мажи (плус минус уше по некој маж - жена од време на време)
ете шо кажват светите за финансиската конструкција на Исус и дванајсте апостоли?

Мики има најпојќе постови овде. А имав впечаток дека нешто не ја мириса темава...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom