Мигрантите низ Македонија

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Имавме косовски бегалски кампови на ОН кај нас.После бегалците си се вратија дома.
Извини, а ти во која држава живееш?
Прашувам пошто во оваа држава каде што живеам јас, Македонија, подоста од бегалците од Косово останаа. Најголемиот дел од нив секако добија државјанство овде. Си реков да не зборуваш за некоја друга држава можеби?

E

Epsilon

Гостин
А што че биди ако ги убедите агда и таа другата што солеше на почеток памет? :)

Страшно е каква темна доба и претстои на Европа во скоро време, а утре другиден и јас тепан во мојот град. :(

?

..........

Гостин
Не би сакал да ти ги кревам акциите, далеку од тоа... Но си тотално надмокен и супериорен во однос на него. Не вреди да му делиш интекелтуални мисли кои се засновани на веродостојни аргументи и факти. Како ја викаат онаа, од селјак Бег не бидува, па така и во случајов, од прост човек неможеш да очекуваш дека ке сфати нешто, дури и снегот што пага он ако замисли дека е црн - црн ке биде, нема тука логика, докази, научни трудови. Сепак во случајов наместо да му докажуваме, треба да најдеме некој што има знаење и кредибилитет врз основа на неговото однесување да му даде дијагноза,а ако не одбива би било препорачливо и да си земе некоја терапија.
Он е муслиман, а тие под дифолт си се простички, еден од условите да бидеш муслиман, е да си глупав, така да...:brlav:

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
сигурно е муслиман бе, мора да е:pos: а знаеме дека они треба да бидат тепани и убивани.

ево шупаци, едуцирајте се малце.

http://foreignpolicy.com/2016/01/18/berlins-hipster-ghetto-neukolln-refugees-migration-immigrants/

ако по некое чудо имате доволно attention span да прочитате нешто малку подолго, поразлично и посуштинско од дневните извештаи на руските блогови.

исто така

http://www.rollingstone.com/politics/news/the-deadly-treatment-of-refugees-in-europe-20160209

можда ќе сфатите дека сепак се работи за луѓе, ИНДИВИДУИ, кои чувствуваат страв и болка на ист начин како и вие.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
сигурно е муслиман бе, мора да е:pos: а знаеме дека они треба да бидат тепани и убивани.

ево шупаци, едуцирајте се малце.

http://foreignpolicy.com/2016/01/18/berlins-hipster-ghetto-neukolln-refugees-migration-immigrants/

ако по некое чудо имате доволно attention span да прочитате нешто малку подолго, поразлично и посуштинско од дневните извештаи на руските блогови.

исто така

http://www.rollingstone.com/politics/news/the-deadly-treatment-of-refugees-in-europe-20160209

можда ќе сфатите дека сепак се работи за луѓе, ИНДИВИДУИ, кои чувствуваат страв и болка на ист начин како и вие.
Патетики.. Тоа е се што ви остана. Две стории од преку 2 милиони мигрантски приказни во Европа.

Ти препорачувам да ги прочиташ црните хроники за криминали и убиства во Европа.
Таму преовладуваат твоите "и тие се луѓе". Ако се луѓе, шо не си вдомиш двајца?

Народот ги виде обичаите, сфаќањата и однесувањето на "и тие се луѓе", и е имун на патетичните животни приказни а.к.а турски серии. Како нас да ни е се розово во животот, како да не се соочиле стотици илјади наши сограѓани со тешкотиите на адаптацијата во друга средина. Ама не бе, тие не се луѓе, овие (или некој член од нивното потесно семејство) што е*ат овци, сечат човечки глави, силуваат девојчиња, си ги убиваат ќерките заради "увреда на чест" и згора на тоа се сметаат за супериорни во однос на сите други, они да ти биле луѓето.
Чувствуваат болка и страв, но многу често сакаат и да предизвикуваат. Тогаш твоите патетики се бессилни, а употребата на сила со цел одбрана е оправдана.

Потврдувам: Несреќа е да се родиш муслиманин, злосторство е да живееш како таков.
Ај фајронт.

Т

Триптико

Гостин
Зошто двоен јузер?
Што знам. Тоа со Јапонија е стар муабет со друг, не со тебе. Или јас сум измешал нешто?
Не сум измешал. Со toy soldier е тој муабет. Зошто ти го одговараш?
@toy soldier ако по некое чудо прво почнеш да читаш, па да галамиш, може и ќе сфатиш што е муабетот на "веста" :D Rollingstone? По глуп извор да бараше, немаше да најдеш. Конфузна приказна, детево од Босна успеало... Ама чекај малку. Татко му ПЛАТИЛ на странец да го ПРЕФРЛИ САМО НЕГО на безбедна територија. Својот татко, жена му и бебето кој ги ебе, така? .... Џабе...џабе се инаетиме и ние и вие 2-3ца. Муслиман не се објаснува. Се отстранува од планетата.

Последно уредено од модератор:
S

silmarillion

Гостин
Секоја религија е канцер на модерно општество, односно Религија и Модерно во една реченица неможат да одат.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Зарем морам да потенцирам за секоја држава посебно? Тие ми се ставовите за држави, нации, граници, etc.
Твоите ставови беа само за западноевропски земји, во ниту еден момент не те начекав да коментираш за хуманоста на азијците. Само за оф, Европо Европо.[DOUBLEPOST=1455184441][/DOUBLEPOST]
Извини, а ти во која држава живееш?
Прашувам пошто во оваа држава каде што живеам јас, Македонија, подоста од бегалците од Косово останаа. Најголемиот дел од нив секако добија државјанство овде. Си реков да не зборуваш за некоја друга држава можеби?
За 200 000 бранкови државјанства зборуваш? Тоа беше пред кризата ако не се лажам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607

.
Можеме до утре да збориме кој убива, кој прави недела од религијска омраза, што како.... А сепак реалноста е една и не може сите да бидат у право. Ја викам Муслиманите го прават тоа, ти викаш Христијаните.

Затоа еве вака, ти постирај ги со линкови известувањата за сите религијски мотивирани злосторства на Христијаните, во изминативе дваесет години, а јас ќе ги постирам сите религијски мотивирани злосторства на Муслиманите во изминативе дваесет години. Па така ќе можеш, црно на бело, јавно да ги разоткриеш заблудите на овие форумџии. ОК?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
За 200 000 бранкови државјанства зборуваш? Тоа беше пред кризата ако не се лажам.
^^
Зборам точно за огромниот број на тие што дојдоа за време на војната во Косово, и добија државјанства овде со некои неуверливи уверувања за роднински врски со некои овдешни државјани. Така си го фатија цензусот за рамковниот договор, иако одтогаш ниеден попис не е завршен за да ја видиме вистинската состојба (која секако не ни блиску до 20%).[DOUBLEPOST=1455185026][/DOUBLEPOST]Нешто од пред некоја недела, почнува да прекипува лончето наречено толерантност и мултикултурност:
http://www.france24.com/en/20160209-swedish-police-arrest-14-planning-asylum-centre-attack?ns_campaign=reseaux_sociaux&ns_source=twitter&ns_mchannel=social&ns_linkname=editorial&aef_campaign_ref=partage_aef&aef_campaign_date=2016-02-09
http://www.thelocal.se/20160209/migrant-attack-plot-leads-to-14-arrests

Пољаците излегоа најсвесни и најспремни за бранење на нацијата, за опстанок и преживување. Ете еден пример на кој треба да се угледаме, како противтежа на заглупувачката пропаганда на медиумите.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.962
Поени од реакции
25.532
Твоите ставови беа само за западноевропски земји, во ниту еден момент не те начекав да коментираш за хуманоста на азијците. Само за оф, Европо Европо.[DOUBLEPOST=1455184441][/DOUBLEPOST]

Моите ставови се исти за сите земји и сметам дека поради моите идеолошки убедувања тоа би требало да биде јасно без да го потенцирам. Зарем никој не ме разбра што сакав да кажам со тоа за Европа? За Јапонија знаеме дека тешко дава нови државјанства, ама затоа Европа, т.е. лидерите на некои земји и неспособната Меркел се тие кои тврдеа дека имаат капацитет да згрижат и можат да се справат со емигрантите. Кое е нивното решение? Да ги депортираат во Русија, како што направи Норвешка, додека Меркел мудро молчи. Затоа беше тој мој коментар.

Што знам. Тоа со Јапонија е стар муабет со друг, не со тебе. Или јас сум измешал нешто?
Не сум измешал. Со toy soldier е тој муабет. Зошто ти го одговараш?
Дури и да е така, што па ти се најде засегнат па да кажуваш кој на што да одговори? Прво, Макс мене ми го постави прашањето, второ, не се мешај кај што не ти е место.

Т

Триптико

Гостин
Моите ставови се исти за сите земји и сметам дека поради моите идеолошки убедувања тоа би требало да биде јасно без да го потенцирам. Зарем никој не ме разбра што сакав да кажам со тоа за Европа? За Јапонија знаеме дека тешко дава нови државјанства, ама затоа Европа, т.е. лидерите на некои земји и неспособната Меркел се тие кои тврдеа дека имаат капацитет да згрижат и можат да се справат со емигрантите. Кое е нивното решение? Да ги депортираат во Русија, како што направи Норвешка, додека Меркел мудро молчи. Затоа беше тој мој коментар.

Дури и да е така, што па ти се најде засегнат па да кажуваш кој на што да одговори? Прво, Макс мене ми го постави прашањето, второ, не се мешај кај што не ти е место.
Не галами. Ти пропаднаа сите бродови, па сега во очај се браниш со сите сили. :) Норвешка излезе паметна, а сигурно и другите ќе ја следат. Вие "либералите" заедно со мама Меркел, дома земете си ги "љуби га мајка" имигранти ;)

Иако треба во другата тема, сепак ќе ги ставам во оваа. Welcome to Sweden, на поинаков начин
https://www.youtube.com/watch?v=dlG75wb7lLw

Или што би рекла оваа баба

https://www.youtube.com/watch?v=PiodZctX2TY

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom