Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ЗОТЕ тие сајтови и теориите на заговор те уништиле за цел живот.
не верувај на се што ќе прочиташ, треба се да се прима со доза на сомнеж. запрашај се дали сето тоа е можно, земи сам провери ги тие информации дали се точни.
никогаш не си погледнал низ телескот, изгледа ни со авион не си патувал да ја погледнеш земјата од подалеку. никакво искуство немаш, само слепо им веруваш на некои си идиоти од интернет.
Што со доза на сомнеж? Па еве и ти направи експеримент и увери се самиот.

Не направил еден, туку многу имаш што направиле. Пиши на нет и истражувај.

Star Trails around Polaris

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Што со доза на сомнеж? Па еве и ти направи експеримент и увери се самиот.

Не направил еден, туку многу имаш што направиле. Пиши на нет и истражувај.

Star Trails around Polaris
bc72628481acde0bed438ad73efc03b4a58930646e31e87d2a8e99a3d427c31d.jpg

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зошто да се изложуваат на толкави трошоци кога може со многу поефтино да си поминат. Еве Зоте може сам да изведи експеримент.
Едноставно е, одиш купуваш камера која не е fish-eye, купуваш голем хелиумски балон, ГПС локатор, пушташ камерата да снима (ќе ја заштитиш во кутија претходно заради екстремните температури таму горе) и по некое време балонот ќе експлодира, камерата ќе падне, со ГПС локаторот ќе го лоцираш местото и ќе ја прегледаш снимената содржина. Инстант начин да утврдиш кој те лаже. ;)

Експериментот нема да чини повеќе од 500 евра.
Направен е таков експеримент.

Погледај и кажи ми каде гледаш закриввуање?[DOUBLEPOST=1455116050][/DOUBLEPOST]
Цел фотошоп си ти.

Све фотошоп направиле, чудна работа.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Zote mozes li da proveris kolkavi se drugite planeti (ako uposte postojat) i sto forma se?....za drugar prasuvam!

Eve i na videoto se gleda deka Ipadot i go rpo imaat eye fish camera....Site kameri u svetot se eye fish napraveni da ne laza deka zemjana e ramna dzo tepsija burek.

Последно уредено:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.114
Поени од реакции
9.064
@ZOTE

ти изгледа географија кец имаш. батали тоа сајтовите што ги читаш, земи учи географија, поправи го тоа кецот, да не повтараш година.
Може немаат географија на теолошки. :D

Земјата била тркалезна, Бог не создал, пирамидите ги изградиле вонземјани... Зотеизмот зема замав на форумот и има се повеќе следбеници.

Бтв ни поповите не веруваат дека Бог не создал. Си тераат бизнис тие, им е гајле како сме настанати.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
само сликите и видеата на @ZOTE не се фотошоп, се друго да знаете дека е фотошоп.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
Доказите се дека се се врти околу нас. Како да ти нацртам ако не сакаш да ја прифатиш вистината. Значи ако ова доле на сликава не за тебе очигледен доказ. Што да дискутираме повеќе?

Прегледај го приврзокот 138813

Kakva vistina da prifatam be? Zemjata e ramna i nie sme najbitni i gospod ja naprail... Ako e topka zemjata togas nemoze da sme najbitni i gospod ne ja naprail? Treskas gluposti sto nekoj drug gi ima treskano od forum nekoj si so go citas. NEMA POENTA DA LAZAT DEKA E TOPKA ZEMJATA, NEMA CEL.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
NEMA POENTA DA LAZAT DEKA E TOPKA ZEMJATA, NEMA CEL.
Има цел, because Христијанство.
Оваа теорија била, е и ќе биде неостварена желба на неговите фанатички следбеници.
Среќа што денес не смеат да убиваат доколку го тврдиш спротивното.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Zote mozes li da proveris kolkavi se drugite planeti (ako uposte postojat) i sto forma se?....za drugar prasuvam!

Eve i na videoto se gleda deka Ipadot i go rpo imaat eye fish camera....Site kameri u svetot se eye fish napraveni da ne laza deka zemjana e ramna dzo tepsija burek.
ццц
People also claim to see curvature in Go Pro or other high altitude camera footage of the horizon. While it is true that the horizon often appears convex in such footage, it just as often appears concave or flat depending on the tilt/movement of the camera. The effect is simply a distortion due to wide-angle lenses. In lens-corrected and footage taken without wide-angle technology, all amateur high-altitude horizon shots appear perfectly flat.

[DOUBLEPOST=1455121551][/DOUBLEPOST]
само сликите и видеата на @ZOTE не се фотошоп, се друго да знаете дека е фотошоп.
И ова е фотошоп? Да знам затоа прашувам.

Последно уредено:
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Исав малку луге !
Има меѓу вас и луѓе кои се занимаваат со мерења и изучување на земјата ,цел живот се оптоварени со корекции од закривеност на земјата , па успат користат и ГПС , Глонас , Компас , па трансформации и такви глупости а тоа се да ти било светска завера .
А уствари , нека одговори некој зошто Тито не му ја даде Македонија на Гоце ко му ја бараше ?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
ццц
People also claim to see curvature in Go Pro or other high altitude camera footage of the horizon. While it is true that the horizon often appears convex in such footage, it just as often appears concave or flat depending on the tilt/movement of the camera. The effect is simply a distortion due to wide-angle lenses. In lens-corrected and footage taken without wide-angle technology, all amateur high-altitude horizon shots appear perfectly flat.
cccc....Zote prvoto video e napraveno so Ipad...nema tuka wide angle lens...so prajme sea?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Нели гледаш како се клати и како линијата иде горе доле? Доста со смешни докази потврдувате нешто.
Abe aj ti se fati za klatenjeto....Ti dadov "dokaz" deka zemjata ne e ramna.Izgubi tolku vreme i ne dokaza nisto.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Abe aj ti se fati za klatenjeto....Ti dadov "dokaz" deka zemjata ne e ramna.Izgubi tolku vreme i ne dokaza nisto.
Многу јак доказ даде сам да си веруваш во него. Не знам само кого ќе убедиш со тој доказ. Има да те растурат како бугарска скупштина. Иди пробај, стави го на уuтуб и пиши, земјата е глобус, да видиш што ќе ти одговорат :)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Многу јак доказ даде сам да си веруваш во него. Не знам само кого ќе убедиш со тој доказ. Има да те растурат како бугарска скупштина. Иди пробај, стави го на уuтуб и пиши, земјата е глобус, да видиш што ќе ти одговорат :)
Poleka bre cedo "bozjo" ne se ljuti...Jas ti dadov dokaz ist kako tvojot! Videata od youtube sto gi postiras sigurno ne se od naucnici, astronauti ili NASA inznjeri. I kraj kraeva i da e ramna zemjata ...sto tebe ke ti smeni?

Kajgana Shop

На врв Bottom