Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
То се не пита. 9/10Confessions, someone?
Врв, се мислам дали да ми е предлог за у филм клаб.Confessions, someone?
Ај не заебавај, а лабораторија каде ќе правиме - имаш доволно голем подрум за работилница?Шест години е стара темава, 527-ма страна е ова, досега требаше да направиме комора да тестираме разни модели на клими

10 години? Со просечна потрошувачка, зборуваме за клима од ~1200-1300евра. Онака одокативно предвидено. Пролазно добра инвертор клима од некои ~600-700евра ќе се исплати самата себе за некои 4-5 години, пресметано преку заштедите во однос на греење со обични греалки.Можеби дури за 10 години се враќа инвестицијата, но факт е дека инвертерот е поекономичен од on/off клима уред.
Треба да почнеме да правиме листа на он/оф клими што се добри за греење. Јас не сум слушнал за многу такви, едната е спомнатата Митцубуши, втората е твојата. Други што добро греат на -5 и -7с, такви не знам....klima on/off kupena 550e, raboti na -5 (deklarirana na -7) bez problem, sabajle bese +1 C kompresorot lapa 1450W ama zatoa na izduvot e VRELO, bas vrelo, ako T otide na +5, vlece 1650 W , dava sigurno 3KW vrel vozduh..... i da T vo prostorijata ne 22-23 tuku sme naviknati na 21C. Inace jas ne ja guskam TP tuku decata im e merak da lezat na nea ....
Inace gi restartirav meracite pa ne mozam da gi kadrosam za ti dokazuvam nesto, aj sledniov mesec, sekoj mesec gi postavuvam od pocetok.
Inace uste nesto sto pomaga, defrostot ne funkcionira rasipan e nesto, klimata i nema defrost, zatoa pred 4-5 godini se setiv da i pomagam so TA i da ne treba da odi odi vo defrost sto za mnogu go zgolemuva energetskiot bilans vo prostorijata. Plus imam na dve strani po eden izvor na energija. Abe milina, i so inverter ne bi ja gasel peckata.....

То се не пита. 9/10
Само што го изгледав...Врв, се мислам дали да ми е предлог за у филм клаб.
Ауу пред 5 години сум го глеал у пм.
Еве ја мојата дебилна рецензија. Подоле има како што треба напишано од Јо.
holy shit...И мене не ми е јасно како кењаат толку за филмот, не беше уау, али не беше ни крш. Онака солиден просек. И која Бондица сакаш да остане? Пошто имаше 2, една главна и една споредна.Спектре изеде премногу хејт на форумов ама не се сомневам во светски акредитирани критичари како на форумов. Филмот имаше неколку предвидливи моменти, хелоу, како и секој Бонд ама воопшто не беше досаден и лош. Умерена акција, прејако маче and Bond is getting old, nothing new.
Со оглед на коментарите што ги чекав, се спремив за срање ама пошто сум ги гледал сите Бондови неможев да не го гледам, и не зажалив, после коментарите овде, воопшто не сум разочаран.
Ама сакам нов глумец во Бонд.
А оваа Бондица да остане.
Јас си ја поштовам Белучи и 60 години да има, Сејду ми е апла антипатична.Сејду, Сејду, каква фаца за пушење има попопопопопопоп.И мене не ми е јасно како кењаат толку за филмот, не беше уау, али не беше ни крш. Онака солиден просек. И која Бондица сакаш да остане? Пошто имаше 2, една главна и една споредна.Јас си ја поштовам Белучи и 60 години да има, Сејду ми е апла антипатична.

На кој не му дојде желба да го задави ликот на Хелен Мирен во Трумбо, не е човек!исто и Хелен Мирен, јака као и секоаш
Си ја погрешил темата, ова за во „непопуларни филмски мислења“Submarino > Тhe Hunt.