Јер крај езеро кафичине се летни кафичи тоес никој немат рецимо објектив или даблин или госип бивши сред зима да седит така? Единствен кафич шо си фурат лете зиме ти е планб и то за старо и за младо. Ако земиш факт дека ликвид сред бел ден иако е празен ти барет лична карта и резервација на врата, кадмо и аквариус веќе се отпишани останват уште 4 кафичи шо се погодни за излегвање денски онака кафешема а то се конект, мохито, хевн и кај таксистине ла тераса. Ла тераса и мохито скоро никој не ојт освен неколку деца собрани за време на лш или дерби фудбалско зш не нашле слободно место во друг кафич. Хевн не памтам кога некој последен пат ми рекол дек ќе ојт таму стварно...
Ноќна шема
Почвиме пак од крај езеро. Госип цело лето нешо журчиња праеја ама за малолетници 98%. Мр.И и Ликвид ти се според мене најдебилни места за излегвење не дека нешо ми сметет ама шо пробвет елита да привлечат со квази резервации и лични карти па боли глава да му ебиш сфе. Кадмо незнам дал имат уште студентски таму, ако ги имет прекинато нека се преименувет во lounge bar слободно со оние староградскине чуда. Хемингвеј, Харем и остали средношколски "клубови" - Журката трајт до 12 сатот и толку. Едино јоце панов пејт до кај 2. После 2 журката се префрлат во двата најелитни дискотеки на балканот! Чика Пајо со неговите неверојатни 30 гости и Хавана кај шо ако влезат појќе од 50 немат место да се разминиш.
Не се умрени младиве од Охрид. Едно таков е менталитетот демек ладно е кај ќе ојме, друго немат кај да ојме.
Ова е мое мислење за локалите во Охрид:
Ликвид е полн дење ноќе. Таму е “шемата“. Денски лични карти не барет ама ноќе барет иако менаџерката им е малолетна. Ак немат место ликвид (шо многу често немат денски за кафе да се пиет) луѓево одет ноа, ак немат таму место одет аквариус и ак немат ни таму место одет кадмо. Ак не се одлучет за овие кафичи одет објектив. Овие 5 кафичи се најпопуларни.
Кафичине на плоштад младиве ги нареквет “пензионерски“ и ретко да се видит помлад чоек од 35 години седнат таму освен ак имат гужва во погоре спомнатите кафичи или седвет да чашитвет кој поминвит на плоштад (охридска работа
). Во ова категорија спаѓат до негде и ла тераса иако многу пати е полно заради една причина шо немат да ја кажам на форумов.
За навечер лабаво убо место за лица над 25-6 години кај шо ретко имат малолетни мислам дека е куба.
План б е познат како место кај шо се збирет таксистине иако во последно време слушам се праеле убај забави и не пуштале секој некој.
Во кадмо не се прает појќе студентски туку во шила секоја среда. Појќе средношколци од студенти кои се броет на прсти.
Госип (не сум сигурен 100%) и хемингвеј (100%) се затворени.
Локали отворени после 2 кај шо се продолжвит забавата се паткана, хавана и еспана
.
Можда имам нешо забораено. Ак ми текнит ќе допишам.