Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
znam ako pisam deka nema nisto da mi se smeni ama ova ludilo od oktomvri 2013 interviju brojce 13..7
kako dokument licna karta od pradedo od 1912 godina i original i zaverena na notar i dvete gi ostaviv tamu umrenici prevedeni legalizirani i se sto treba no................................... rabotava odi ili ne odi od nasava najzaebana 2013? ima nekoj sto konkretno znae sto se slucuva.
ako se ceka zakonot za potvrdite od bkk sto e problem so nas sto imame za sega legalni dokumenti na cija osnova se izdava bugarsko graganstvo. stvarno vo kor sokak sme i nikoj tocno ne znae.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
E toj oktomvri 2013 do koga vekeeeeee ke cekame
Spored zakonot pisuvase deka ako bides vraten na dopolnitelna ke cekas uste 18 meseci od koga ke bides ednas razgleden so znaci deka do ovoj septemvri ke bidete pregledeni za 3 godini inaku nema red nekoj pred vreme se pregledeni nekoj cekat poveke no kako I da ke ve resat ova godina garantiram deka ke bidete site od 2013 reseni mislam I deka samite se svesni za toa I ovoj slucaj ke mora da se zatvori a nemoze da go vleckat so godini rokot I'm sw nablizuva taka da mislam deka ke bidete razreseni

S

Sukhoi-27

Гостин
Spored zakonot pisuvase deka ako bides vraten na dopolnitelna ke cekas uste 18 meseci od koga ke bides ednas razgleden so znaci deka do ovoj septemvri ke bidete pregledeni za 3 godini inaku nema red nekoj pred vreme se pregledeni nekoj cekat poveke no kako I da ke ve resat ova godina garantiram deka ke bidete site od 2013 reseni mislam I deka samite se svesni za toa I ovoj slucaj ke mora da se zatvori a nemoze da go vleckat so godini rokot I'm sw nablizuva taka da mislam deka ke bidete razreseni
Mislam deka i jas procitav deka ke se ceka uste 18 meseci maksimum na dopolnitelna pocnuvajki od momentot koga e izlezelna prepiskata na dopolnitelna.[DOUBLEPOST=1454694212][/DOUBLEPOST]
znam ako pisam deka nema nisto da mi se smeni ama ova ludilo od oktomvri 2013 interviju brojce 13..7
kako dokument licna karta od pradedo od 1912 godina i original i zaverena na notar i dvete gi ostaviv tamu umrenici prevedeni legalizirani i se sto treba no................................... rabotava odi ili ne odi od nasava najzaebana 2013? ima nekoj sto konkretno znae sto se slucuva.
ako se ceka zakonot za potvrdite od bkk sto e problem so nas sto imame za sega legalni dokumenti na cija osnova se izdava bugarsko graganstvo. stvarno vo kor sokak sme i nikoj tocno ne znae.
I jas sum vo istiot protokol so tebe.Mislam deka za 6 meseci ke ne resat bidejki pominaa 12 meseci.Ne treba da bideme poveke od 18 meseci na dopolnitelna.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
епа јас брат ЧАКАМ за дупликат происхот ОФИЦИЈАЛНО два цели тешки месеци........:([DOUBLEPOST=1454545547][/DOUBLEPOST]
АЈ ОДГОВОРИМИ АКО САКАШ...ВЕЛИШ ЗА (((((ВАС))))) СО ДОКУМЕНТИ ДОБИВАТЕ СО СИГУРНОСТ,,,,,,А ШТО Е СО ((((НАС))) ДРУГИТЕ БЕЗ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ ЗА ДОКАЖУВАЊЕ.......[DOUBLEPOST=1454546118][/DOUBLEPOST]
ЧУЛ ТЕ ГОСПОД,,,,,,,,,,,,,,АМИН[DOUBLEPOST=1454547182][/DOUBLEPOST]
ДРАГА МИЛА МОЈА НЕРВОЗА,,,,,ГРЕШКА СИ,,,,,не нерви и пари,,,,МАКАТА,,ОЧАЈОТ,,,СИРОМАШТИЈАТА,,ЉУБОМОРАТА,,,,ГРУЕВСКИ,,и др,да не набројувам,(((да бидеме реални))) се оние работи кој ке те натераат на ОВА,,,,,да го правиш по вторпат па и третпат па крај крајот ако треба додека не им се смачи од мене да ме гледаат таму,,,,.....поз
ako nemas rodnina njama pasos kaza starceto od dabc[DOUBLEPOST=1454695540][/DOUBLEPOST]
Kakva e taa mollba, sam si ja napisa ili posrednikot, ako sakas spodeli nesto vo vrska so toa, bidejki i jas sakam da odam porano kako sto si narpavil ti a nemam posrednik. ;)
posrednikot mi ja pisuese pola makedonski pola blgarski ne e nekoja filozofija moes i sam ke navedes deka na taa i taa datane mozes ke kazes zaso rabota ili slicno

Член од
26 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
63
ako ima nekoj od 2012/2013/2014 koj bil izvaden na dopolnitelna proverka, odnel BKK deklaracija ili bilo sto drugo (rodnini, arhivi vo bg i sl) i ima promena vo statusot neka napisi so koi dokumenti pominal, taka pobrzo kje doznaat ovie od 2015/2016 dali vrvi so bkk
Мислам дека неколку пати имам напишано, ама ете повторно за оние кои не прочитале: Дечко ми беше од 2012, вратен на дополнителна проверка во декември 2013 год. Лани во февруари однесе дополнителен документ од БКК-Струмица. Но, тогаш не бараа статистики, туку само некаков бугарски документ или копија од пасош од роднина, поврзан со изводи. Тој однесе само копија од бг.пасош од брат му и изводи за да се поврзи. Во април процедурата му се врати во задолжителна, а во јуни го зема државјанството! Јас сум исто така од 2012 година, но само со потврда од БКК, извадена со декларација, се уште сум на дополнителна. Иако не очекувам многу позитивен исход, активно ја следам состојбата на преписката и ако има промени, ќе споделам!

Член од
27 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
2
Јасно, може сакала да се осигури или слично. Јас поминав за 5 мин, можеби ради тоа што сум со Удостоверение од В.Трново, не ми побараа ништо - ниту копија за увид. Во секој случај ти благодарам на образложениот одговор, и со среќа :)[DOUBLEPOST=1454590830][/DOUBLEPOST]
Со Удостоверение од В.Трново, го добив во Август 2015, Ноември бев на интервју. Си пишува јасно и читко на Произходот долу десно врз каква основа е добиен. Се надевам нема потреба пак да одам и да поднесувам изводи и Удостоверение...мислам дека завршив со ова веќе o_O
kolku vreme cekase za udostoverenieto od veliko trnovo ili bees tamu licno i dali im dade precizni informacii koj polk i slicno
moze i od baba seedno samo da e rodena od 1900-1920 godina
kolku pari ti naplatija vo bkk

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ako nemas rodnina njama pasos kaza starceto od dabc

Е БАШ ТИ ФАЛА НИ ДАДЕ НАДЕЖ НА НАС ОТФРЛЕНИТЕ
[DOUBLEPOST=1454723016][/DOUBLEPOST]ЗНАЧЕНИЕ НА ИЗПИСАНИја ТЕКСТ ПРИ ПРОВЕРКА НА ПРЕПИСКИТЕ:

1. «Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции».

Това означава, че вашијат случај се разглежда.

2. "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ»

Това означава, че сте преминали нај-важенија етап, С'вет'т по гражданство. Указ'т трјабва да е скоро.

3. "Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ хх от 20ХХ година. "

Това означава, че на вас ви е дадено гражданство. Трјабва да получите сертификат за него и да си издадете лични документи.

4. ""Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација"

"Или може би вече е получила сертификат от Министерството на правос'дието или то се изпрашта до консулството." (от резултати в Google)

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
[DOUBLEPOST=1454723016][/DOUBLEPOST]ЗНАЧЕНИЕ НА ИЗПИСАНИја ТЕКСТ ПРИ ПРОВЕРКА НА ПРЕПИСКИТЕ:

1. «Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции».

Това означава, че вашијат случај се разглежда.

2. "Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ»

Това означава, че сте преминали нај-важенија етап, С'вет'т по гражданство. Указ'т трјабва да е скоро.

3. "Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ хх от 20ХХ година. "

Това означава, че на вас ви е дадено гражданство. Трјабва да получите сертификат за него и да си издадете лични документи.

4. ""Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација"

"Или може би вече е получила сертификат от Министерството на правос'дието или то се изпрашта до консулството." (от резултати в Google)
E sega ima novi statusi :D

Член од
8 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
13
Znae li nekoj kakvo rabotno vreme imaat vo Zdruzenieto vo Strumica i dali rabotat vo sabota ? Treba li prethodno rezerviranje na termin ( toa e problem zatoa sto na tel, nikoj ne se javuva
)??

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Znae li nekoj kakvo rabotno vreme imaat vo Zdruzenieto vo Strumica i dali rabotat vo sabota ? Treba li prethodno rezerviranje na termin ( toa e problem zatoa sto na tel, nikoj ne se javuva
)??
Vo 9 casot dasi tamu pocnuvaat so rabota Lazar ponaesi izvodi na rodeni pasos pari 30 evr.Odi rabotni denovi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom