Да само што овој пат сигурно добиваат зборам за тие од 2012 и 2013 што не добиле,. а другите без документи за потекло ќе си поднесат БКК и ќе добијат и без дополнителни трошоци, од 200-300 Еу.Da ali toa e postapka jovo na novo ako imas pari i visok nervi.
tie od 2013 imaat zemeno proizhod i e predaden vo MP i imaat i pominato i intervju, a se sega najgolemiot del od niv izvadeni na dopolnitelna proverka, i nos potvrdi od bg zdruzenija i sl. Dali pominuvaat do denes nikoj ne znae, eve javno ovde sekoj od 2012 i 2013 koj go pominal ovoj pat i odnel bratucedi prvi/vtori, cicko, vujko i sl ili potvrda od BKKS ili od bilo kade neka pisuva so sto pomi8nal, so kakov dokument i najbrzo kje doznaeme od koga kje gi priznavaat tie potvrdite/ili nema da gi priznavaat ?Тие од 2012 и 2013 беа заглавени но одкако ќе земат происход со БКК декларација ќе се одглават, па макар и некој да го прекратат, може да почне од происход па до државјанство, важно е дека сите ќе земат кога тогаш.
za da tvrdis deka ne minuva treba da poznavas nekoj od 2012 2013 koj odnel potvrda od BKK i istiot e prekraten, e togas da ne pominuva.Dobro na koj jazik zboruvam jas 2012 i 2013 imaat zemeno proishod veke od DABC na osova so izjava.Da prekratenite moze da pocnat odnovo a ovie na dopolnitelna nosat dopolnitelni za da go potkrepat veke zemaniot proishod.Znaci sega za sega taa deklaracija ne minuva vo prvosudie kako dopolnitelen dokument.
Токму ова го зборам цело време ама никој не ме разбира, месец октомври 2015 за првпат доделени происходи со БКК, рачунајте од происход до интервју ( 4 +месеци), од интервју до државјанство треба да поминат минимум 15-18 месеци, значи 2017 година треба да ги имаме првите луѓе што добиле државјанства со БКК.Не знам што не е јасно.
ДАБЧ како институција за пократко време издава документ произход.
Временската постапка за одобрување на државјанство е подолг период и нормално дека од октомври до сега е многу краток период за да било кој што однел бкк добие и известување дека му е одобрено државјанство.
Тоа што веќе има апликанти кои што имаат добиено државјанство со прв и втор братучед се тие кои што однеле документи пре 1,5 година.
Ako se validni ,a ne vikam deka ne se nema da ima potreba do 2017 nego samo za nekoj mesec tie so gi podnele kako dopolnitelen dok.od 2013 i 2014ke kazat dali im gi prifatile zosto ako e validen proishodot so deklaracija bkks zosto i taa deklaracija ne bi bila validna vo mp kako dokaz za potekloТокму ова го зборам цело време ама никој не ме разбира, месец октомври 2015 за првпат доделени происходи со БКК, рачунајте од происход до интервју ( месеци)до државјанство треба да поминат минимум 15-18 месеци, значи средина на 2017 година треба да ги имаме првите луѓе што добиле државјанства со БКК.
Ти си од 2012znaci imam dadeno od prv bratuced dok deka ima bg pasos go podnesov 2014 godina vo avgust mesec lani vo oktvomvri dadov od pradedomi dok do den denesen uste sum na dopolnitelna proverka sto e rabotata ic nz citam na forumot i uste ne mi e jasno kako mozam 2 godini da bidam na dopolnitelna proverka so dadeni dok celi 2 godini
Ja sam iz 2013,proizhod sam uzela u jednom danu,predala ujutru u 9, a vec poslepodne u 3 sam uzela.S tim sto sam proishod dobila bez ikakvog notara i izjave,vec na osnovu papira i dokumenata o poreklu jednog od roditelja.Dobro na koj jazik zboruvam jas 2012 i 2013 imaat zemeno proishod veke od DABC na osova so izjava.Da prekratenite moze da pocnat odnovo a ovie na dopolnitelna nosat dopolnitelni za da go potkrepat veke zemaniot proishod.Znaci sega za sega taa deklaracija ne minuva vo prvosudie kako dopolnitelen dokument.
Ti si so roditel tvojata procedura e druga znaci ne se sporeduvaj so nas drugite.Ja sam iz 2013,proizhod sam uzela u jednom danu,predala ujutru u 9, a vec poslepodne u 3 sam uzela.S tim sto sam proishod dobila bez ikakvog notara i izjave,vec na osnovu papira i dokumenata o poreklu jednog od roditelja.
Ne uporedjujem se ni sa kim,samo delim iskustva sa vama i misljenje da izgleda nema reda u njihovom radu.I bez obzira na sve cinjenice,i ja sam jos uvek na dopunskoj,bez ikakve promene u statusu vec godinu dana.Razlika ne postoji,sve zavisi ko zna od cega i eto primera da bez obzira na poreklo,neko ceka skoro 3 godine kao ja.U vecini slucajeva se slazem s tvojim postovima.Ti si so roditel tvojata procedura e druga znaci ne se sporeduvaj so nas drugite.
Баш и не се разбравте сите происходи порано се добиваа така со извод на еден родител и изјава дека е со бугарски корен но без доказ за тоа истиот случај е и таа затоа уште е и на дополнотелна иначе одамна ке го имала државјанствотоTi si so roditel tvojata procedura e druga znaci ne se sporeduvaj so nas drugite.