Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

dimitars

Гостин
Tome ke sakash da bides poprecizen?
Jas na primer imam podneseno so dokumenti od sestra koja sto e imatel na bugarski dokumenti od 2003 godina.
Dostaviv samo kopii od nejziniot pasos i licna karta dobiv proizhod i sum vo procedura .....
Ke treba li da dostavuvam ness drugo ili toa se odnesuva za lugjeto so stari dokumenti?

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Tome ke sakash da bides poprecizen?
Jas na primer imam podneseno so dokumenti od sestra koja sto e imatel na bugarski dokumenti od 2003 godina.
Dostaviv samo kopii od nejziniot pasos i licna karta dobiv proizhod i sum vo procedura .....
Ke treba li da dostavuvam ness drugo ili toa se odnesuva za lugjeto so stari dokumenti?
neznam tocno za tvojot slucaj.. JAS mislam deka se raboti samo za lugjeto so stari dokumenti.. bidejki sigurno ima prevari vo tie raboti primer fals dokumenti. prepravani dokumenti, i tako dalje... a vo tvojot slucaj samo od fotokopija mozat da si proverat vo bg policija dali pasosot od sestra ti e fals, prepravan...

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
podobar izvor od ova nema, i jas sum od 2015 so nov proizhod - na proizhodot napisano od kakov dokument sum dobil proizhod, jas treba da odnesam... jeste tie ti rekle taka koga si bil na intervju - sega e vaka.. sakas nosi, sakas ne nosi - tvoe si e druze. zakonot si se menva bez tvoe znaenje druze...
Кој закон се менува без мое знаење?? Не збори на памет или рекла казала. Законот ќе се усвои како е предложен. Дали треба да се тепам со тие во амбасада да им доставам дополнителни документи, кога не сакаа да примаат пошто нема потреба. И што требаше да направам да им кажам вие не знаете на Томе посредникот е поупатен од вас. Ало, тоа е министерството за надворешни работи на Бугарија. И немој да ги плашиш луѓето тука да се ствара забуна и непотребни трошоци. Подобро дај им број на твојот посредник ама на ПП па ако има овци нека ги истриже. Мој совет до сите прашувајте и информации добивајте од амбасада, министерството и сите владини институции..

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Кој закон се менува без мое знаење?? Не збори на памет или рекла казала. Законот ќе се усвои како е предложен. Дали треба да се тепам со тие во амбасада да им доставам дополнителни документи, кога не сакаа да примаат пошто нема потреба. И што требаше да направам да им кажам вие не знаете на Томе посредникот е поупатен од вас. Ало, тоа е министерството за надворешни работи на Бугарија. И немој да ги плашиш луѓето тука да се ствара забуна и непотребни трошоци. Подобро дај им број на твојот посредник ама на ПП па ако има овци нека ги истриже. Мој совет до сите прашувајте и информации добивајте од амбасада, министерството и сите владини институции..
ti drugar ne me razbiras mene ????? za koj zakon mi zboras ti mene? - ne mi go mesaj zakonot za koj site cekat da se izglasa. gledas deka ne e izglasan a vo praksa lugjeto so bracedi dobivat proizhod, so znaci nemora ti da znajs deka se smenal zakonot. jas ti kazvam deka treba da se odnesi orginal dokument. koga bese na intervju vo ambasada ti? koga ti rekle deka ne treba mozi i ne trebalo, eve sega treba i toa e .. inace ako sakas nikoj da ne te strizi sedi si doma i strizi se sam.. kako prvo mene ne mi pobara pari i nema da mi pobara. a za tebe ne mi e gajle dali ke te strizi ili ne..ako sakas sigurna informacija javi se vo ambasada i praj kako so ke ti recat, samo ne me zamaraj mene, jas kazav so znam - dali ke vervas ili ne to si e tvoe.

p.s. i mene na salter mi rekoja ne mora orginal, pa sega mora i sega sho?
i za tie od 2013 ne trebase dokument za poteklo, koj pomina - pomina, pa op ajde nosete dokument za poteklo .. toa e so ne go znajs ti koga se menva, a obedlivo tvrdis deka ne e smenet

-ti arno gi sovetvas da si prasat vo ministerstvo i tn, jas nemam nisto protiv jas samo kazav so znam, da si gi otvorat ocite i da si prasat... ne mu rekov jas "ke vi dam broj od posrednikot da ve istrizi"

Последно уредено:
Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
ForumoT stana GOLEMO SR*NJE!

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
taka e @vasedan , jas samo spodeliv so znam .. ne mora da nosat i ne mora da mi vervat... @paparak ima dobri postovi tuka, ama navistina me iritira nekoj koj ubedlivo tvrdi deka ne e taka, a posledna informacija mu e taa koga bil na intervju pred 4-5 meseci, i navodno deka nema nisto oficijalno znaci deka ne e taka. a vo mnogu slucaevi nemase nisto oficijalno pa rabotite si teceja kako so si gi imaja bugarite smisleno.

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Zdravo do site na forumot imam edno prasane citav no nesretnav nikade Dali mozam da dobijam BG drzavljanstvo imam od sestra so bugarski pasos sin odnosno vnuk mise paga Vi blagodaram ako moze nekoj dami odgovori Bladodaram

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
ti drugar ne me razbiras mene ????? za koj zakon mi zboras ti mene? - ne mi go mesaj zakonot za koj site cekat da se izglasa. gledas deka ne e izglasan a vo praksa lugjeto so bracedi dobivat proizhod, so znaci nemora ti da znajs deka se smenal zakonot. jas ti kazvam deka treba da se odnesi orginal dokument. koga bese na intervju vo ambasada ti? koga ti rekle deka ne treba mozi i ne trebalo, eve sega treba i toa e .. inace ako sakas nikoj da ne te strizi sedi si doma i strizi se sam.. kako prvo mene ne mi pobara pari i nema da mi pobara. a za tebe ne mi e gajle dali ke te strizi ili ne..ako sakas sigurna informacija javi se vo ambasada i praj kako so ke ti recat, samo ne me zamaraj mene, jas kazav so znam - dali ke vervas ili ne to si e tvoe.

p.s. i mene na salter mi rekoja ne mora orginal, pa sega mora i sega sho?
i za tie od 2013 ne trebase dokument za poteklo, koj pomina - pomina, pa op ajde nosete dokument za poteklo .. toa e so ne go znajs ti koga se menva, a obedlivo tvrdis deka ne e smenet

-ti arno gi sovetvas da si prasat vo ministerstvo i tn, jas nemam nisto protiv jas samo kazav so znam, da si gi otvorat ocite i da si prasat... ne mu rekov jas "ke vi dam broj od posrednikot da ve istrizi"
Немам намера повеќе да полемизирам со паушални мислења. Ако Каракачанов пред 10 дена во Штип Борис Вангелов и јулијан ангелов ми кажаа дека се ќе биде во ред и дека во февруари се очекува законот да се усвои и дека процедурата за блгарите од Македонија ке биде упростена и поефикасна. Кој има померодавен од нив???Кој не знае кои се да ви помогнам. Заменик претседател на бугарско собрание, претседателот на ДАБЧ и предлагач на законот.Ако они не знаат тогаш извинувам остана уште бојко борисов да потврди. Вангелов потврди дека новата министерка има позитивни мерки за да се упрости процедурата. Затоа има секакви случаеви, но процедурата за гражданство ќе биде многу олеснета како од ДАБЧ така и од министерството. Еве ви кажувам ексклузивно што дознав од разговор со најкомплетните личности.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
овака, читам и се неможам да се начитам на глупаштини, ако пишува липсват дани не пишувате нешто како што треба бројките не ви се точни, ако е образувана преписка е во редовна процедура, и дај не трескајте шо ќе ви текне, ова е така како што е.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
taka e @vasedan , jas samo spodeliv so znam .. ne mora da nosat i ne mora da mi vervat... @paparak ima dobri postovi tuka, ama navistina me iritira nekoj koj ubedlivo tvrdi deka ne e taka, a posledna informacija mu e taa koga bil na intervju pred 4-5 meseci, i navodno deka nema nisto oficijalno znaci deka ne e taka. a vo mnogu slucaevi nemase nisto oficijalno pa rabotite si teceja kako so si gi imaja bugarite smisleno.
Минатата година 11 .2015 кога поднесов за интервју документи на шалтер вработената ми побара само фотокопија нотаризирана,вчера 27.2016 на интервју ми беше побаран оргинал документ,т.е уверението од Велико трново и извод од баба ми за да се поврзат,јас ги понудив сите оргинали но ми рече дека само овие се потребни.Во право е tomemk.

Бидете Благодарни за секоја информација и паметни за да ја искористите,ти Благодарам tomemk.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Минатата година 11 .2015 кога поднесов за интервју документи на шалтер вработената ми побара само фотокопија нотаризирана,вчера 27.2016 на интервју ми беше побаран оргинал документ,т.е уверението од Велико трново и извод од баба ми за да се поврзат,јас ги понудив сите оргинали но ми рече дека само овие се потребни.Во право е tomemk.

Бидете Благодарни за секоја информација и паметни за да ја искористите,ти Благодарам tomemk.
bas ponazad imase post slicen kako tvojot deka na salter mu barale orginal.. mozda bese i tvojot neznam.. go barav nemozev da go najdam..

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
овака, читам и се неможам да се начитам на глупаштини, ако пишува липсват дани не пишувате нешто како што треба бројките не ви се точни, ако е образувана преписка е во редовна процедура, и дај не трескајте шо ќе ви текне, ова е така како што е.
Hahahahahaaaaaaaa vrv si ti. Eve jas ke ti objasnam. Lipsvat danni vo prevod e NEDOSTASUVAAT PODATOCI.
Primeri: 1.Lipsva=nedostiga; Lipsvash mi=mi nedostigas; Lipsva mi: Mi nedostiga-mi fali.
2.Danni=podatoci; Nujni sa danni po pasport= potrebni se podatoci od pasos.
Verojatno jasno e sega (barem se nadevam)

Член од
14 јануари 2016
Мислења
19
Поени од реакции
35
Drugar isto i jas sum kako tebe neznam so da pravam ima pominato 3.5 meseci I nema nikakvi promeni.
cekajte , i jas cekam 10 meseci ,so istoto napisano ako imate ispravni dokumenti ke si dobiete CEKAJTE .....[DOUBLEPOST=1454017269][/DOUBLEPOST]
bas ponazad imase post slicen kako tvojot deka na salter mu barale orginal.. mozda bese i tvojot neznam.. go barav nemozev da go najdam..
JAS LICNO GO PREDADOV ORIGINALOT NA SALTER , NO SEPAK NA NOTAR NAPRAVIV KOPIJA VERNOST NA ORIGINALOT INSISTIRAA ZA DA GO OSTAVAM ORIGINALOT...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom