Da vo noviot sistemCestito, no vaka ti pisuva vo noviot sistem za proverka?
Da vo noviot sistemCestito, no vaka ti pisuva vo noviot sistem za proverka?
Ти имаш култура?Здраво @nervoza . Уопште не сум нервозен. Ама уопште. Реагирам на та што ништо новo не кажа девојката. Пренесе само некој шапшал, тотално небитни муабети кои што благе везе немаат со темата на овој форум.
a ima li vakov dokument od arhiva za periodod 1941-1945 zasto ova e do 1913
Има неполен список на погинатите - http://archives.bg/wars/SEARCH-s-2a ima li vakov dokument od arhiva za periodod 1941-1945 zasto ova e do 1913
da amaИма неполен список на погинатите - http://archives.bg/wars/SEARCH-s-2
Во десно можеш да бараш по кључна дума, примерно по месторождение или место на см'рт
da ama spisok na nepoginatite ?Има неполен список на погинатите - http://archives.bg/wars/SEARCH-s-2
Во десно можеш да бараш по кључна дума, примерно по месторождение или место на см'рт
Јас чекав месец и 1 недела, и не само јас и многу други. Новата министерка ги забрза потписите сега помалку се чека.na stariot sistem pred okolu mesec dena. a za potpis kolku vreme se ceka znae li nekoj ?[DOUBLEPOST=1453911779][/DOUBLEPOST]
Za dokumenti od zdruzenijata se misli na tie bkk vo strumica i toa vo bitolaЈас чекав месец и 1 недела, и не само јас и многу други. Новата министерка ги забрза потписите сега помалку се чека.
Не знам колку чекаш ама ќе излезе кај и да е ако чекаш веќе месец..
@nervoza и мене ми ги кажаа истите информации како и на тебе, може 2013 е забавена што е и нормално ама не е заборавена воопшто, кој си поднел документ ќе си земе државјаство.
И на нив не им е лесно да се справат со толку народ.
Државјаснтвата ги пуштија најмногу за македоноците, и сега кога ги стегнаа работите ги отпуштија повторно само ради македонците.
Примаат документи од здружението истите и поминуваат, поднесувајте и не чекајте, потпишувам со две раце за ова.
Пробвал ли си да бараш во архивот во Велико Т'рново ?da ama
da ama spisok na nepoginatite ?
ne sum baral,imam original slika od vojnata kniska ama ne znam koja brigada bil ili drugi informacii pa ne znam kako da baram dali samo na ime prezime nekako ili mesto na ziveenje togas dali taka moze i dali preku mail na Velikko Trnovo arhiva mozam da prasam?Пробвал ли си да бараш во архивот во Велико Т'рново ?
Otvoti google napisi i ke doznaes + tamu ke ti objasnatKako da se dojde do kontakt so nekoe zdruzenie od tie dve sto mozat da zavrsat rabota ?? I sto da se pravi so dokumentot dobien od niv ??
Да, можеш да направиш запитване во воениот архив, но доколку сум читал овде коментари на љуѓето, битно е да се знаат полкот, трите имена и место/година. Во военава книжка не пишува ли ?ne sum baral,imam original slika od vojnata kniska ama ne znam koja brigada bil ili drugi informacii pa ne znam kako da baram dali samo na ime prezime nekako ili mesto na ziveenje togas dali taka moze i dali preku mail na Velikko Trnovo arhiva mozam da prasam?
ja baram kniskata ama uste ne mozam da ja najdam ja imam samo slikata od kniskata a ako ja najdam kniskata ke bide lesno no ja nemam se usteДа, можеш да направиш запитване во воениот архив, но доколку сум читал овде коментари на љуѓето, битно е да се знаат полкот, трите имена и место/година. Во военава книжка не пишува ли ?
Ништо не губиш да им пратиш еден мејл со тоа, што знаеш. Нека некој којто има искуство во оваа ситуација да ти помогне.ja baram kniskata ama uste ne mozam da ja najdam ja imam samo slikata od kniskata a ako ja najdam kniskata ke bide lesno no ja nemam se uste