Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
на сите на кој што ви пишува преписката е во с'стојание не се плашете нема грешка во бројчето, ако има грешка ќе пишува Липсват данни, се е во ред. имам примери и на луѓе од 2015 на кои што и стои тој статус.

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
на сите на кој што ви пишува преписката е во с'стојание не се плашете нема грешка во бројчето, ако има грешка ќе пишува Липсват данни, се е во ред. имам примери и на луѓе од 2015 на кои што и стои тој статус.
Imas pravo, moj drugar e preku ambasada i vo stariot sistem cekase potpis, a sega vo noviot преписката е во с'стојание, isto i brojcinjata sto se okolu nego, dosega ne vidov vo noviot sistem kaj nekoj da stoi se ceka potpis

Член од
12 јануари 2016
Мислења
22
Поени од реакции
55
230x/2013 Bev godina iPo na dopolntelna pred dva meseci zadozitelna
Goce, i jas sum 4xxx/2013, od 11.11.2015 sum na zadolzitelna, a sega po noviov sistem - Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација.... Ako imam bilo kakva promena na status, ke spodelam tuka vo forumov. Ke te molam za istoto. Pozdrav

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
ova go zaboraviv da go pisam eden drugar pred 2 nedeli podal dokumenti za prvpat i koga go prasale neli za rabota i obrazovanie po greska mu bilo vpisano rabota i obrazovanie pekar isto a inaku toj raboti pekar a ima zavrseno avtomehanicar sredno ovia ponataka ke mu gi baraat li ili ne gi interesira diplomi i slicno

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Imas pravo, moj drugar e preku ambasada i vo stariot sistem cekase potpis, a sega vo noviot преписката е во с'стојание, isto i brojcinjata sto se okolu nego, dosega ne vidov vo noviot sistem kaj nekoj da stoi se ceka potpis
Се чудам за статусиве.
Кај мене на новата страна си пишуваше дека е одобрено и се чека потпис. За една недела ми се смени во молбата ви е уважена.
Да така ете ти доказ дека кај мене беа статусите исто како на стариот систем.

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Се чудам за статусиве.
Кај мене на новата страна си пишуваше дека е одобрено и се чека потпис. За една недела ми се смени во молбата ви е уважена.
Да така ете ти доказ дека кај мене беа статусите исто како на стариот систем.
Ete sega za ova prv pat od tebe slusam, moze 50 brojcinja sto se okolu drugar mi i cekaa potpis, na site im pisuva prepiskata se namira, na nikoj ne mu pisuva se ceka potpis. Bog da cuva, neznam sho se slucuva

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Ete sega za ova prv pat od tebe slusam, moze 50 brojcinja sto se okolu drugar mi i cekaa potpis, na site im pisuva prepiskata se namira, na nikoj ne mu pisuva se ceka potpis. Bog da cuva, neznam sho se slucuva
Јас ти кажувам мое искуство, ако ти е за тешење страсти работата да не веруваш тоа е твое.

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Денеска го зедов државјанството и еве сега проверувам повторно на страната која порака ќе даде, излегува: Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација

Член од
14 јануари 2016
Мислења
19
Поени од реакции
35
Kopija zaverena na bugarski notarius e verna na orginal i e podednakva kako da si dal orginal.
jas napraviv kopija zaverena na bugarski notar ,no sepak na salter taa insistirase da go predadadm originalniot dokument i i go dadov ORIGINAL OD 1942 SO PECATI CARSTVO BLGARIA .....samo znam deka takov kopija mene ne mi go primnaa zosto ne znam ...

Член од
25 јануари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
drugarcinja dali moze da mi kazete kaj mozam da go najdam pin kodot sto go bara stranata za proverka na brojceto vi blagodaram odnapred Pozdrav

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
дечки, јас сум со бројче од 2015, сакам во правосудие да однесам оригинал документ лично, дали знај некој што треба да направам, молба закажвање? ако можи некој да ми ја објасни процедурата?

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
дечки, јас сум со бројче од 2015, сакам во правосудие да однесам оригинал документ лично, дали знај некој што треба да направам, молба закажвање? ако можи некој да ми ја објасни процедурата?
Ne ti treba zakazuvanje, ke vlezes i samo molba ti treba toa e sve!

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Молба треба да напишеш обавезно не заборавај твој емаил за контакт. Инаку побарај картонче како доказ дека си однесол дополнителни документи обично не даваат но речии им обавезно.[DOUBLEPOST=1453753904][/DOUBLEPOST]
Денеска го зедов државјанството и еве сега проверувам повторно на страната која порака ќе даде, излегува: Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација
Нормално е така да пишува :)

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Goce, i jas sum 4xxx/2013, od 11.11.2015 sum na zadolzitelna, a sega po noviov sistem - Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација.... Ako imam bilo kakva promena na status, ke spodelam tuka vo forumov. Ke te molam za istoto. Pozdrav
Dogovoreno :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom