Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Iskreno sto i da pisuva kakov i da e statusot na prepiskata se dodeka ne pisat deka molbata vi e uvazena se ceka potpis ili toa deka ste dobile ukaz i deka mozete da zakazete da go podignete ne e ni bitno sto znacat statusite.Vazno e deka tie dva ne se promeneti.Vo celata situacija najtesko im e na tie od 2013 godina oti islegoa kako siracinja.60% od prepiskite visat vo vozduh.A tragikomedijata da bide pogolema 2013 e so najgolem broj na podneseni baranja so nekoi 17 480 mislam neka me isprave nekoj ako gresam.Nikoj ne moze da kaze dali site se razgledani i deka treba vreme da se vnesat vo sistemot bidejki poslednite brojcinja sto izlegoa od 2013 godina bea izlezeni vo april 2015 i bea vrateni na dopolnitelna.I sega veke izminuva godinata poleka siracinjata od 2013 godina gubime nadez i ocekuvame da bideme prekrateni.Od celata situacija najkrivo mi e sto nemozev barem sestra mi da ja izvlecam od ovaa vukojebina a ironijata da bide pogolema bevme so ist dokument od prv bratucet i nea koga ja vratija go dostavi i mojot plus.Se izvinuvam na dolgiot post ali morav da go isfrlam ova od mene.Da tezok pesimizam ali posto gledam deka i ona digna race sto mi ostanuva mene samo da ja pomagam od tamu deka sum na bilo koj nacin mozam.

Член од
24 февруари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
2
Zdravo, sakam da prasam za brojcinjata sto se preku konzulat, dali nekoj ima iskustvo so novata strana za rezerviranje na termin za podignuvanje na ukazot? Bidejki pisuva Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично no nema moznost za da se napravi rezervacija, ne se javuva pole za rezervacija.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Zdravo, sakam da prasam za brojcinjata sto se preku konzulat, dali nekoj ima iskustvo so novata strana za rezerviranje na termin za podignuvanje na ukazot? Bidejki pisuva Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично no nema moznost za da se napravi rezervacija, ne se javuva pole za rezervacija.
Има поле за резервација подоле од статусот. И јас едвај го најдов, не е како порано, но има од лева страна доле под статусот поле "записване" кликни таму. Се закажува веднаш, за ден или два.
Треба да одиш во некоја фоткопирница со комјутер за да го скенираш твојот пасош и да извадиш лист со резервацијата.

Член од
24 февруари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
2
Има поле за резервација подоле од статусот. И јас едвај го најдов, не е како порано, но има од лева страна доле под статусот поле "записване" кликни таму. Се закажува веднаш, за ден или два.
Треба да одиш во некоја фоткопирница со комјутер за да го скенираш твојот пасош и да извадиш лист со резервацијата.
Фала ти за информацијата, но кај мене го нема тоа поле. Тебе бројчето ти е преку конзулат? Преку проверка со бр. на молба и пин се јавува тоа поле "записване" а кај мене со пребарување преку полето за од конзулат не се јавува.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.733
Поени од реакции
5.487
Da se razberame nekat kopij od krstelni ti dzaba ke pokazas na salter original problemot e so komisijata koga go razgleduva tvoeto dosie saka da vidi original krstelno ili so I da e zatoa I ima mn si se vrateni na dopolnitelna oti se dostavile kopij ili nisto jas licno go dostaviv vo DABC I pri zavrsuvajne na procedurata vo DABC mi go vratija istoto I u ministerstvoto go dostaviv I na kraj na procedura posredniko rece obavezno go vrakat dokumentot a I da ne go vratat bitno e da dobies grazdanstvo toe bitno ne dokumentot zosto sega I bez toa moze so braka I bratucedi pa preko tebe ke zemat dr no kako I da e nemora da se plasite zosto gi vrakat site dokumenti :)
Јас морам да ти контрирам на ова, никогаш не бев вратен на дополнителна проверка а доставив копија од крштеницата на баба ми преку амбасада. Значи не е точно дека не поминува со копии ама сепак в=оригиналот е поверодостоен.

а дали ти или некој друг има информација што точно се случува јас од чекање да ми ја потпишат молбата ми се смени статусот дека процедурата е во состојба за која не се претставуваат информации, а јас немам подигнато ништо. Цела постапка ја идев преку амбасада и сакам од таму да го подигнам указот

Член од
16 јануари 2015
Мислења
29
Поени од реакции
30
da bev vo zadolzitelna pa na dopolnitelna pa pak vo zadolzitelna i so noviot sistem mi pisuva taka

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
дечки вака се пишат бројкиве на дабч страната братучет ми има дадено за првпат документи од бугарскио клуб зајавление но: 2016011827532/2016-01-18 овиа во црвено се впишуваат така (паметен е си го запишал бројот) некои од 3 бројки не се негови инаку тие се броевите кои треба тој да ги гледа на дабч страната а коа ги пишав и другите /2016-01-18 пишеше Нјама намерени зајавленија по посочените критерии. 484.png

Член од
24 февруари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
2
Јас морам да ти контрирам на ова, никогаш не бев вратен на дополнителна проверка а доставив копија од крштеницата на баба ми преку амбасада. Значи не е точно дека не поминува со копии ама сепак в=оригиналот е поверодостоен.

а дали ти или некој друг има информација што точно се случува јас од чекање да ми ја потпишат молбата ми се смени статусот дека процедурата е во состојба за која не се претставуваат информации, а јас немам подигнато ништо. Цела постапка ја идев преку амбасада и сакам од таму да го подигнам указот
Немам информација. Хаос настана со промените на страната...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
дечки вака се пишат бројкиве на дабч страната братучет ми има дадено за првпат документи од бугарскио клуб зајавление но: 2016011827532/2016-01-18 овиа во црвено се впишуваат така (паметен е си го запишал бројот) некои од 3 бројки не се негови инаку тие се броевите кои треба тој да ги гледа на дабч страната а коа ги пишав и другите /2016-01-18 пишеше Нјама намерени зајавленија по посочените критерии.Прегледај го приврзокот 137561
Ubavo si gi napisal brojkite statusot znaci deka ceka da bide razgledano. Od koj bugarski klub tocno ima dokument?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007

Se soglasuvam no sepak po dobro e da go dostavis originalot zosto sepak so kopijata rizikuvas , a podobro e pasos da si zemas otkolku dokumentot doma da sedi I na kraj da bides pismam so si cekal tolku a ne si go dostavil kako I da e koj kako saka neka praj jas samo kazav soe podobro a dr ne me interesire :)

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Ubavo si gi napisal brojkite statusot znaci deka ceka da bide razgledano. Od koj bugarski klub tocno ima dokument?
од струмичкиот клуб за колку бугари живееле тогашно време такво нешто однел платил 30 евра за тој документ

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Da se razberame edno vo ministerstvoto barat original dokumenti fotokopija primat no sansiste da te vratat na dopolnitelna se pogolemi toe razlikata od kopija I original
Да нема забуни со новите происходи од 2015 нема потреба од дополнителни документи. ДАБЧ и министерството се поврзани електронски и за секој кандидат кога се гласа во советот на гражданство ако има сомнеж одма се гледа како се докажува происход. Јас бев на интервју во амбасада и лично искуство ви пренесувам. Жената која го водеше интервјуто два пати ми кажа дека не треба. Јас инсисирав да го поднесам оригиналот, имав и копија на оригинал заверена на бугарски нотар, но ми рече нема потреба.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Da se razberame nekat kopij od krstelni ti dzaba ke pokazas na salter original problemot e so komisijata koga go razgleduva tvoeto dosie saka da vidi original krstelno ili so I da e zatoa I ima mn si se vrateni na dopolnitelna oti se dostavile kopij ili nisto jas licno go dostaviv vo DABC I pri zavrsuvajne na procedurata vo DABC mi go vratija istoto I u ministerstvoto go dostaviv I na kraj na procedura posredniko rece obavezno go vrakat dokumentot a I da ne go vratat bitno e da dobies grazdanstvo toe bitno ne dokumentot zosto sega I bez toa moze so braka I bratucedi pa preko tebe ke zemat dr no kako I da e nemora da se plasite zosto gi vrakat site dokumenti :)

Mene vo ambasadata mi rekoa deka ne treba da dostavuvam orginal krstelno dokument a jas sakav da gi go ostavam( koga vrsev intevju) za ministerstvo za pravosudie da go pogledne ......Sovet nekakov ??[DOUBLEPOST=1453653921][/DOUBLEPOST]
Да нема забуни со новите происходи од 2015 нема потреба од дополнителни документи. ДАБЧ и министерството се поврзани електронски и за секој кандидат кога се гласа во советот на гражданство ако има сомнеж одма се гледа како се докажува происход. Јас бев на интервју во амбасада и лично искуство ви пренесувам. Жената која го водеше интервјуто два пати ми кажа дека не треба. Јас инсисирав да го поднесам оригиналот, имав и копија на оригинал заверена на бугарски нотар, но ми рече нема потреба.

Ete isti slucaj sme isto i na mene mi go kaza

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom