Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Што имаат направено со страната за проверување на гражданство? Како и што треба да напишам за да си проверам дали ми е излезен указот?
upload_2016-1-23_20-8-42.png

Јас знам за 2-3 случаи преку конзулатот во битола вклучуваќи го случајот од брат ми сите добија назад бројче.. и кога го добија бројчето процедурата му беше почната пред 2-3 месеци.
Така де... Исто и кај мене.. процедурата почнала во Јули.. а јас го добив бројчето од конзултатот дури во септевмри... така да тие се тие 2-3 месеци кога постапката тече а ти немаш бројче..

Ima li nekakva novost deka do krajot na mesecov ke ima novosti nekakvi pa makar bile i trogatelni????

Jas, zaglaven od 2013,,, pred smena na sistemov bev so status: Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции., i taka cekam dva meseca. Seda po novovo: Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација. Ima li nekoj so ist status, i so nekakva promena na arno? Mnogu cekanje...
Dali bese na dopolnitelna proverka ?

ke ve molam za edno objasnuvanje bev vo zadolzitelna procedura i so promena na sistemot sega status mi e Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација ke ve molam za pomos sto znaci ova

Подолго време ја следам темата, но не сум учествувал активно на истата. Процедурата за вадење БГ документи ја започнав во Јануари 2014год. и на 4-ти Декември 2015год. ми беше разгледана молбата и се чекаше потпис од Вицепрезидент.
На старата страна за проверка си стои уште тој статус, а на новата веќе се појави статутусот:

*Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ 207 от 2015 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.*

Сакам да кажам дека иако нема нови протоколи, почнати се со работа и мислам дека веќе сите треба да проверуваат на новата страна и да очекуваат промени. (на старата страна најверојатно не прават повеќе update)
јас одамна спомнав дека службите работат и излегуваат бројчиња, макар што нема протоколи нови на страната...

ke ve molam za edno objasnuvanje bev vo zadolzitelna procedura i so promena na sistemot sega status mi e Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација ke ve molam za pomos sto znaci ova
Ima isto prevod-znacenje. Vo zadolzitelna si.

Mislis na krstenica od bugarska egzarhija.A od koja godina bese izdadena tvojata krstenica.[DOUBLEPOST=1453559642][/DOUBLEPOST]

nema veze od koga godina tie krstenica( decata spijat ne mozam da vidam ) samo se povrzi so izvodi i toa e toa toa e najdobar dokaz i ne se misli mnogu imas mnogu cekanje sto pobrzo spremis dokumenti i podades dokumenti toa e podobro za tebe

Treba da go zaverish na notar vo Bugarija kopijata.Orginalot samo go davas na uvid na shalter a prilozuvas kopija zaverena na bg notar.
Da se razberame nekat kopij od krstelni ti dzaba ke pokazas na salter original problemot e so komisijata koga go razgleduva tvoeto dosie saka da vidi original krstelno ili so I da e zatoa I ima mn si se vrateni na dopolnitelna oti se dostavile kopij ili nisto jas licno go dostaviv vo DABC I pri zavrsuvajne na procedurata vo DABC mi go vratija istoto I u ministerstvoto go dostaviv I na kraj na procedura posredniko rece obavezno go vrakat dokumentot a I da ne go vratat bitno e da dobies grazdanstvo toe bitno ne dokumentot zosto sega I bez toa moze so braka I bratucedi pa preko tebe ke zemat dr no kako I da e nemora da se plasite zosto gi vrakat site dokumenti :)

So ista promena na status sme... Od koja godina si i kolku vreme cekas vo zadolzitelna? Te molam ako ima bilo kakva promena na statusot da spodelis informacija. Pozdrav

Последно уредено:
Ima isto prevod-znacenje. Vo zadolzitelna si.
Da, bev na dopolnitelna.
Znaci ovoj status se pojavuva otkako si bil vo zadolzitelna, pa na dopolnitelna proverka pa povtorno vo zadolzitelna procedura. A sto znaci neznam, i jas sega gi sledam novive promeni vo sistemot, mozemi nekoi od drugite clenovi znaat !
Da, bev na dopolnitelna.
[DOUBLEPOST=1453640231][/DOUBLEPOST]
A dali @art-mkd bese na zadolzitelna, pa na dopolnotelna proverka i povtorno vo zadolzitelna procedura ili ?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom