- Член од
- 22 октомври 2014
- Мислења
- 1.187
- Поени од реакции
- 694
Iskreno sto i da pisuva kakov i da e statusot na prepiskata se dodeka ne pisat deka molbata vi e uvazena se ceka potpis ili toa deka ste dobile ukaz i deka mozete da zakazete da go podignete ne e ni bitno sto znacat statusite.Vazno e deka tie dva ne se promeneti.Vo celata situacija najtesko im e na tie od 2013 godina oti islegoa kako siracinja.60% od prepiskite visat vo vozduh.A tragikomedijata da bide pogolema 2013 e so najgolem broj na podneseni baranja so nekoi 17 480 mislam neka me isprave nekoj ako gresam.Nikoj ne moze da kaze dali site se razgledani i deka treba vreme da se vnesat vo sistemot bidejki poslednite brojcinja sto izlegoa od 2013 godina bea izlezeni vo april 2015 i bea vrateni na dopolnitelna.I sega veke izminuva godinata poleka siracinjata od 2013 godina gubime nadez i ocekuvame da bideme prekrateni.Od celata situacija najkrivo mi e sto nemozev barem sestra mi da ja izvlecam od ovaa vukojebina a ironijata da bide pogolema bevme so ist dokument od prv bratucet i nea koga ja vratija go dostavi i mojot plus.Se izvinuvam na dolgiot post ali morav da go isfrlam ova od mene.Da tezok pesimizam ali posto gledam deka i ona digna race sto mi ostanuva mene samo da ja pomagam od tamu deka sum na bilo koj nacin mozam.