Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Јас знам за 2-3 случаи преку конзулатот во битола вклучуваќи го случајот од брат ми сите добија назад бројче.. и кога го добија бројчето процедурата му беше почната пред 2-3 месеци.
Така де... Исто и кај мене.. процедурата почнала во Јули.. а јас го добив бројчето од конзултатот дури во септевмри... така да тие се тие 2-3 месеци кога постапката тече а ти немаш бројче..

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Ima li nekakva novost deka do krajot na mesecov ke ima novosti nekakvi pa makar bile i trogatelni????

Член од
12 март 2015
Мислења
52
Поени од реакции
8
Jas, zaglaven od 2013,,, pred smena na sistemov bev so status: Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции., i taka cekam dva meseca. Seda po novovo: Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација. Ima li nekoj so ist status, i so nekakva promena na arno? Mnogu cekanje...
Dali bese na dopolnitelna proverka ?

Член од
16 јануари 2015
Мислења
29
Поени од реакции
30
ke ve molam za edno objasnuvanje bev vo zadolzitelna procedura i so promena na sistemot sega status mi e Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација ke ve molam za pomos sto znaci ova

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
Подолго време ја следам темата, но не сум учествувал активно на истата. Процедурата за вадење БГ документи ја започнав во Јануари 2014год. и на 4-ти Декември 2015год. ми беше разгледана молбата и се чекаше потпис од Вицепрезидент.
На старата страна за проверка си стои уште тој статус, а на новата веќе се појави статутусот:

*Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ 207 от 2015 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.*

Сакам да кажам дека иако нема нови протоколи, почнати се со работа и мислам дека веќе сите треба да проверуваат на новата страна и да очекуваат промени. (на старата страна најверојатно не прават повеќе update)
јас одамна спомнав дека службите работат и излегуваат бројчиња, макар што нема протоколи нови на страната...

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
ke ve molam za edno objasnuvanje bev vo zadolzitelna procedura i so promena na sistemot sega status mi e Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација ke ve molam za pomos sto znaci ova
Ima isto prevod-znacenje. Vo zadolzitelna si.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Mislis na krstenica od bugarska egzarhija.A od koja godina bese izdadena tvojata krstenica.[DOUBLEPOST=1453559642][/DOUBLEPOST]

nema veze od koga godina tie krstenica( decata spijat ne mozam da vidam ) samo se povrzi so izvodi i toa e toa toa e najdobar dokaz i ne se misli mnogu imas mnogu cekanje sto pobrzo spremis dokumenti i podades dokumenti toa e podobro za tebe

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Treba da go zaverish na notar vo Bugarija kopijata.Orginalot samo go davas na uvid na shalter a prilozuvas kopija zaverena na bg notar.
Da se razberame nekat kopij od krstelni ti dzaba ke pokazas na salter original problemot e so komisijata koga go razgleduva tvoeto dosie saka da vidi original krstelno ili so I da e zatoa I ima mn si se vrateni na dopolnitelna oti se dostavile kopij ili nisto jas licno go dostaviv vo DABC I pri zavrsuvajne na procedurata vo DABC mi go vratija istoto I u ministerstvoto go dostaviv I na kraj na procedura posredniko rece obavezno go vrakat dokumentot a I da ne go vratat bitno e da dobies grazdanstvo toe bitno ne dokumentot zosto sega I bez toa moze so braka I bratucedi pa preko tebe ke zemat dr no kako I da e nemora da se plasite zosto gi vrakat site dokumenti :)

Член од
12 јануари 2016
Мислења
22
Поени од реакции
55
So ista promena na status sme... Od koja godina si i kolku vreme cekas vo zadolzitelna? Te molam ako ima bilo kakva promena na statusot da spodelis informacija. Pozdrav

Последно уредено:
Член од
12 март 2015
Мислења
52
Поени од реакции
8
Ima isto prevod-znacenje. Vo zadolzitelna si.
Da, bev na dopolnitelna.
Znaci ovoj status se pojavuva otkako si bil vo zadolzitelna, pa na dopolnitelna proverka pa povtorno vo zadolzitelna procedura. A sto znaci neznam, i jas sega gi sledam novive promeni vo sistemot, mozemi nekoi od drugite clenovi znaat !
Da, bev na dopolnitelna.
[DOUBLEPOST=1453640231][/DOUBLEPOST]
A dali @art-mkd bese na zadolzitelna, pa na dopolnotelna proverka i povtorno vo zadolzitelna procedura ili ?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom