- Член од
- 16 април 2010
- Мислења
- 2.558
- Поени од реакции
- 1.503
Како што ме држи сеќавањето, Божиновски беше брутално претепан од припадници на единицата ЛАВОВИ, поради навредување и омаловажување на Лавовите, само незнам дали е ова тоа.2002 година
Новинарот Зоран Божиновски во студиото на "Тумба" беше брутално претепан од три лица и во несвест беше префрлен на хируршкото одделение во Куманово. Од вчера се наоѓа на скопското одделение за неврохирургија. Вели дека се чувствува добро и дека во болница ќе остане уште неколку дена. Освен повредите на главата, во оружениот упад во радиото во вторникот наутро на Божиновски му беа скршени три прста од ударите со метални шипки.
барем има со што да се правда кога ќе го уапсат (поматување на умот).
Божиновски покрај тоа што ја разоткрива криминалната структура на ДПМНЕ и паравојската криминалци кои не ги бие закон, Божиновски како човек ми е омразен тип, и тоа поради јадење г**на за Лавовите, па си го доби тоа што си гу заслужи, потоа почна да го навредува покојниот Тоше Проевски вадејќи му афера дека бил геј, поради што Тоше му одговори во стил, "Донеси ми ја жена ти и ќерка ти, да ти кажат после дали сум педер". Потоа се сеќавам дека еднаш се претстави како грчки новинар кој дошол да им одаде почит на загинатите припадници на бригада на УЧК (не ми текнува кога беше, го имаше и на телевизија), го имаше на вести дека маструбирал во кафич гледајќи порнич на интернет, и добил ќотек итн.