Правна помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба помош...
Купив кола пред две години му ја платив си ја префрлив на мое име и ја регистрирав, сега му текнало на мајмунот ме тужит дека не су ја платил, а купопродажен договор нема им го дадов вполиција ко ја регистрирав
Што да права...
Kje si odis vo policija i kje si podneses baranje za kopija.

ROMA ROMA ROMA

Ми треба помош...
Купив кола пред две години му ја платив си ја префрлив на мое име и ја регистрирав, сега му текнало на мајмунот ме тужит дека не су ја платил, а купопродажен договор нема им го дадов вполиција ко ја регистрирав
Што да права...
Убаво не најде овде...

Здраво дечки,
потребна ми е помош / правен совет. Што е тоа што се дефинира како непрофесионално однесување на социјални медиуми? Дали доколку не сум задоволен од одредена компанија и постирам на социјални медиуми за тоа, може да се нарече дека е непрофесионално однесување? Не знам каде да барам информации за ова. Благодарам однапред.

Ми треба помош...
Што да права...
би требало да има копија кај нотар или адвокат каде сте правиле договор ќе ве најди по број на лична карта или по дата или слично

Стасано ми е пред година, две изречена казна од 500 евра за нешто што не сум го направил од министерството за шумарство и водостопанство и бев таму кај таа инспекторката, се насмеав многу и заклучивме дека не сум јас виновникот всушност и требаше само да се појавам на суд да го решиме тоа официјално. Ми стаса покана за на суд т.е да си подигнам покана од суд за да идам на суд и бидејќи ме замараат непотребно не ни обратив толку внимание и вчера по некоја случајност се начекав со една адвокатка ја запознав и кога дојдов дома видов датумот на поканата и истечена ми е пред пет дена... Што се случува сега, ќе ми изречат казна за нешто што не сум го направил а имам алиби за истото? Или можам да ги тужам за замарање и лажно обвинување и користење на мои лични информации од X персона?

Здраво роднина има проблеме со земање алиментација значи веќе цела година адвокатот поднесува барање на секои 3 месеци за наплата со извршител мегутоа за три месеци треба да земе 18 000 илјади денари а тој добива 3000 денари затоа што другите му ги земаат адвокатот и извршителот а тој добива мал дел значи не ја добива во целост алиментацијата зошто е тоа така бил и kaj народниот правобранител и тој му рекол дека не е во ред , но на второто одење кај правобранителот му кажал сосема друго и дека тоа мора да биде така значи тука има некој нечиста работа е сега сака да ја истера работата на чисто да види кој тука лаже и каде одат парите од алиментацијата за неговите деца . Може ли некој совет каде да се обрати што да направи ке ви биде многу благодарен! :)

Здраво роднина има проблеме со земање алиментација значи веќе цела година адвокатот поднесува барање на секои 3 месеци за наплата со извршител мегутоа за три месеци треба да земе 18 000 илјади денари а тој добива 3000 денари затоа што другите му ги земаат адвокатот и извршителот а тој добива мал дел значи не ја добива во целост алиментацијата зошто е тоа така бил и kaj народниот правобранител и тој му рекол дека не е во ред , но на второто одење кај правобранителот му кажал сосема друго и дека тоа мора да биде така значи тука има некој нечиста работа е сега сака да ја истера работата на чисто да види кој тука лаже и каде одат парите од алиментацијата за неговите деца . Може ли некој совет каде да се обрати што да направи ке ви биде многу благодарен! :)
Може да пушти кривична пријава до ОЈО за неплаќање на издршка, друга работа адвокатот треба да ги наплати адвокатските трошоци, извршителот извршните, а долгот со каматаа оди кај доверителот (твојот роднина), е сега како ее точно работа и што е вака напамет зборуваме, али во главно тоа е тоа.

Ако има некој адвокат или што ги разбира тие работи нека ми се обрати на пп сакам да се колсултирам за некој работи

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kade mozam da najdam kako advokatite mozat da se registrirat za da mozat da izdavaat imotni listovi? Vi blagodaram.

Ај да прашам нешто...
Имам за земање пари од личност, човекот е даден на извршител но немаше ништо на негово име и не беше вработен. Овој месец ја зел првата плата и мислам дека веќе треба да почни да плаќа. Може ли да се закашка нешто таа работа?

Ај да прашам нешто...
Имам за земање пари од личност, човекот е даден на извршител но немаше ништо на негово име и не беше вработен. Овој месец ја зел првата плата и мислам дека веќе треба да почни да плаќа. Може ли да се закашка нешто таа работа?
Извршителот е "надлежен" за тоа. Ти си го завршил своето.

vaka sea eden rodnina mu bese pozajmil pari na eden poznanik pred 6 meseci i sea ovoj uste mu gi nema vrateno dali rodninata moze da go prijavi vo policija da napomenam toj mu gi bese dal parite na raka 250 evra bez svedoci ili slicno ,ako go prijavi vo policija ima li pravo da go goni policijata ili ima nekoe drugo care ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom