Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
jas imam posrednik i podnesov dokumenti preku brat mi i toj mi rece sega koga ke odam da podnesam vo ministerstvo da odnesam dok i za sin mi,pa cisto sakav da znam oti nekoj vika za pomalku od godina deteto moze da dobie oti e maloletno,sepak blagodaram
Da taka e,no ako roditelot ima bg drzavjanstvo ,negovite dok.se dostavuvaat vo pravosudie se preskoknuva dabac ,no toa bi bilo od koga bi go dobila drzavjanstvoto a sega posrednikot kaj bi gi podnel dokumentite mislam me svakas so sakam da ti kazam

Член од
13 февруари 2010
Мислења
119
Поени од реакции
151
Zdravo narode,citam edno 200 stranici nanazad no nikade ne go najdov toa sto mi treba-telefon na Jone posrednikot od Ohrid...

Toj sto go ima/znae brojceto ke go molam da pise vo PP(ili tuka seedno)

Odnapred Vi blagodaram ;)

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2016
Мислења
18
Поени од реакции
27
Zdravo dali znae nekoj stranata za proverka na brojcinjata e promeneta treba da se vnesi nekakov pin kaj moze da se najdi toj pin bg.jpg

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Член од
29 септември 2015
Мислења
11
Поени од реакции
3
znaci kolku se sansite da se dobie so bg dokumenti od cicko, vujko, prv bratuced iako oste ne e izglasan zakonot ?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки не знам дали тој меретен закон е изгласан, само едно знам, Бојко победи а тоа значи пасоши ќе има за сите, стрпете се, нека се формира влада, иначе министерката работи по директиви, и слуша наредби од горе, оваа власт ни е наклонета, така да јас мислам џабе паничиме.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Дечки не знам дали тој меретен закон е изгласан, само едно знам, Бојко победи а тоа значи пасоши ќе има за сите, стрпете се, нека се формира влада, иначе министерката работи по директиви, и слуша наредби од горе, оваа власт ни е наклонета, така да јас мислам џабе паничиме.
Totalno se soglasuvam so tvojata objava :)

Член од
17 јануари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Da taka e,no ako roditelot ima bg drzavjanstvo ,negovite dok.se dostavuvaat vo pravosudie se preskoknuva dabac ,no toa bi bilo od koga bi go dobila drzavjanstvoto a sega posrednikot kaj bi gi podnel dokumentite mislam me svakas so sakam da ti kazam
dada te svakam, sto znam, posrednikot mi rece deka moze da se podnese, nema sigorno da me laze oti e covek od doverba,pa ke vidime sto i kako.

ke moze nekoj nakratko da mi objasni sto se slucuva vo bg,ima nekakvi izbori ili? ne sum zapoznaena,citam navaka ama totalno sum zbuneta-

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
http://publicbg.mjs.bg/BgSubmissionDoc

Зошто во графата гражданство стои бивша југословенска република македонија кога не признаа под уставното име?
Има и само "Македонија".
Списокот е преведен и подреден (примерно "Јапонија", која е по државите со "И", а треба да е по оние со "Ју") од англијски, најверојатно тоа е причината.

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
Луѓе за колку време се ваѓа потврдата за неосудуваност или истиот ден ја даваат? поздрав[DOUBLEPOST=1453079043][/DOUBLEPOST]Луѓе за колку време се ваѓа потврдата за неосудуваност или истиот ден ја даваат? поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom