Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Za dobivanje na BG drzavjanstvo, iskren da bidam, ja bi vovel ne samo test so prasanja znaenje za Bugarija, tuku i test za inteligencija.
a neli se na odmor od koga dade ministerot ostavka,mozebi samo 10 dena im bea rabotni.da vidime fevruar,mart kako ke bidat rabotite,mislam deka koj ima rodnini so bg pasos,ke pominat 90 %.
Fatija praznici, Kolede, nivni Bozik, pa Nova Godina. Ne se raboti dali pravosudie raboti ili ne. Stosot e sto nanovo se 'stvara' vlada, i se ocekuva krajot na ovoj mesec da se ozvanici so potpisi na novi dogovori za koaliciona partijska podrska na GERB/vladata, pa tek onda, da prodolzi da raboti. Ako se bide ok, posle toa e samo prasanje na vreme i zakonot ce bide izglasan.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Za dobivanje na BG drzavjanstvo, iskren da bidam, ja bi vovel ne samo test so prasanja znaenje za Bugarija, tuku i test za inteligencija.

Fatija praznici, Kolede, nivni Bozik, pa Nova Godina. Ne se raboti dali pravosudie raboti ili ne. Stosot e sto nanovo se 'stvara' vlada, i se ocekuva krajot na ovoj mesec da se ozvanici so potpisi na novi dogovori za koaliciona partijska podrska na GERB/vladata, pa tek onda, da prodolzi da raboti. Ako se bide ok, posle toa e samo prasanje na vreme i zakonot ce bide izglasan.
Test za intelegencija e poveke od potreben :D :icon_mrgr::icon_lol::brlav::lolzz:

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Zdravo na site.
Sakam da ve prasam za mojata situacija, imase eden user pred 3-4 strani od ovaa tema go postavi istoto prasanje ama nemase odgovori.

Jas na stariot server bev so "se ceka na указ на Вицепрезидента на РБ"
Ama ne mozam da gi vnesam site informacii na noviot sajt, bidejki jas brojot go dobiv koga se javiv na ambasadata, dokumentite i intervjuto go pominav vo skopje... i sega nemam karton so Молба вх.N

Imam uplatnicata od bankata i eden drug list "Квитанција за сума и број" , na ovoj vtoriot ima portokalov broj od pecat i ima edno ko-15-1234

Dali ima nekoj vo takva situacija i sto napravil ?
Јас да сум на твое место би почнал да ги проверувам сите можни комбинации со броеви кои се одприлика 2000 пред бројот од интервјуто. Пример имаш преписка со реден број 6021/2014, па почнуваш да правиш комбинации 4021/2014, 4020/2014,4019/2014,4018/2014.............. и ке продолжиш понатаму. Јас незнам колку е отприлика разликата бидејќи бев на интервју на почетокот на 2014, а документите ги подадов крајот на 2013 (незнам колку точно имало подадени документи во 2013 за да направам разлика). Останатите форумџи може да пишат колку е кај нив, разликата помеѓу бројот од давањето на документи и бројот од интервјуто.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Mnogu dolgo se ceka za intervju :/ a za proizhod kakvi dokumenti dade vo dabc za poteklo?
Подадов, крштеница од пра дедоми, оригинал со печати од Бугарска егзархија.
sam odish ili nekoj ti posreduva. ili pak preku zdruzenie si???
Одам преку посредник, од Бг. До сега се е како што треба.

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
So noviot sistem za proveruvanje na drugar mi od zadolzitelna mu napisha ova? Dali e greska neso so sistemo?
Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација

Член од
11 јануари 2009
Мислења
26
Поени од реакции
43
So noviot sistem za proveruvanje na drugar mi od zadolzitelna mu napisha ova? Dali e greska neso so sistemo?
I kaj mene stoi isto,vo star sistem na zadolzitelna a vo noviot sistem vo zastojanie,koj broj e od prilike i koja godina

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
Da sigurno e greska taka pisuva na kandidatite koj go podignale drzavjanstvoto[DOUBLEPOST=1453050843][/DOUBLEPOST]
Da sigurno e greska taka pisuva na kandidatite koj go podignale drzavjanstvoto

Член од
17 јануари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
zdravo na site,

Sakav da prasam za kolku vreme zemaat pasos decata pomali od dve godini?
na sin mi ke podnesuvame dok preku brat mi pa da znam otprilika kolku se ceka.
blagodaram.

imam uste edno prasanje sto ne e povrzano so temava ama ke si prasam kakov dokumenti se izdava na stranec koga ke zeme makedonsko zivealiste,i dali ke moze da patuva kako turist niz evropa isto kako nie sto sme mk drzavjani ili ne.

Член од
26 јануари 2014
Мислења
40
Поени од реакции
14
Здраво дечки, поздрав до сите, дали некој знај, има некоја информација за тоа дали за поддавање на документи во Дабч се оди само оние кои што се елек.закажани или прво одат закажаните па потоа тие што немаат закажано.
Поздрав се најдобро

Член од
4 октомври 2008
Мислења
9
Поени од реакции
1
Јас да сум на твое место би почнал да ги проверувам сите можни комбинации со броеви кои се одприлика 2000 пред бројот од интервјуто. Пример имаш преписка со реден број 6021/2014, па почнуваш да правиш комбинации 4021/2014, 4020/2014,4019/2014,4018/2014.............. и ке продолжиш понатаму. Јас незнам колку е отприлика разликата бидејќи бев на интервју на почетокот на 2014, а документите ги подадов крајот на 2013 (незнам колку точно имало подадени документи во 2013 за да направам разлика). Останатите форумџи може да пишат колку е кај нив, разликата помеѓу бројот од давањето на документи и бројот од интервјуто.
Jas dokumentite gi odnesov juni 2014 godina (vtorata procedura) a brojot mi e 87**/2014
Ako saka nekoj so slicen sto e blusku na ovoj da napise koj e drugiot broj, oti taka ima mnogu kombinacii i mozno e da mi banirat ip adresata ako probam so skripta da gi pominam.[DOUBLEPOST=1453051561][/DOUBLEPOST]Utre ke se javam vo ambasadata da gi prasam koj e drugiot broj.... ke vi pisam sto kazale

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
zdravo na site,

Sakav da prasam za kolku vreme zemaat pasos decata pomali od dve godini?
na sin mi ke podnesuvame dok preku brat mi pa da znam otprilika kolku se ceka.
blagodaram.

imam uste edno prasanje sto ne e povrzano so temava ama ke si prasam kakov dokumenti se izdava na stranec koga ke zeme makedonsko zivealiste,i dali ke moze da patuva kako turist niz evropa isto kako nie sto sme mk drzavjani ili ne.
Na ova prasanje ovde i najverovatno nikoj nema da moze da ti odgovori bidejki deteto e maloletno a kako so razbrav od gorenapisanoto roditelite nemaat bg drzavjanstvo pa kako bi odela taa procedura bi mozele da vi kazat samo vo pravosudie sofija ili ambasada

Член од
17 јануари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Na ova prasanje ovde i najverovatno nikoj nema da moze da ti odgovori bidejki deteto e maloletno a kako so razbrav od gorenapisanoto roditelite nemaat bg drzavjanstvo pa kako bi odela taa procedura bi mozele da vi kazat samo vo pravosudie sofija ili ambasada
jas imam posrednik i podnesov dokumenti preku brat mi i toj mi rece sega koga ke odam da podnesam vo ministerstvo da odnesam dok i za sin mi,pa cisto sakav da znam oti nekoj vika za pomalku od godina deteto moze da dobie oti e maloletno,sepak blagodaram

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom