Сакам да купам гитара од Америка од 600 долари со достава. Е сеа дали знае некој, дали имал искуство за царината, каква е процедурата, каде можам да ја платам, колку изнесува (некои викаат 30% од цената на производот, некои 5%..) Фала однапред
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакам да купам гитара од Америка од 600 долари со достава. Е сеа дали знае некој, дали имал искуство за царината, каква е процедурата, каде можам да ја платам, колку изнесува (некои викаат 30% од цената на производот, некои 5%..) Фала однапред
А тие 18 % ддв не се вклучени секоаш у цена на производот? Или има повраток на данок од амбасада? И да е така, царина кај се плаќа, на сметка се уплаќаат пари или??9% царина ќе платиш + 18% ддв. Тоа е тоа
Царина е 35% + данок 18%. Се царини се над 45евра. Поздрав.Сакам да купам гитара од Америка од 600 долари со достава. Е сеа дали знае некој, дали имал искуство за царината, каква е процедурата, каде можам да ја платам, колку изнесува (некои викаат 30% од цената на производот, некои 5%..) Фала однапред
Ja откривме америка!Еве ви сигурна информација дали ќе ве царинат или не.
ДааааааJa откривме америка!