Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сеaт кoрдoбa бензин 2005 пoчнa мaлку дa тресе кoгa е в лер. Штoм се дoдaде гaс исчезнувaaт вибрaциите (тресењетo).

Знaе ли некoј штo мoжaм дa oчекувaм кaкo дефект зa oвa, и кoјa ценa би билa oтприликa тoa?

DALI ZNAE NEKOJ KOLKU MOZAT DA CINAT POLOVNI KLIPOVI ZA RENAULT CLIO 1.5 DCI 2001god
А зошто не нови?
Ако купиш сет нов ќе си добиеш мотор како што треба...

I kolku te kostase cela operacija?Znaci vadenje,prediktovanje i pak vrakanje na mestoto?Kolku vreme pomina od togas,kako si zadovolen?

Вака сега... Од тогаш навака помина повеќе од две години, не се сеќавам баш точно на датумот кога ја носев, знам само дека беше декември 2013, некаде пред нова година и сум многу задоволен... Често ја проверувам и нема никакво течење или капење на нафта од пумпата... Кога му се јавив на телефон ми рече цена за се комплет 90 евра, од кои дали 40 или 50 рече за монтажа и демонтажа т.е. работна рака... Скапичко не дека не... Е арно, ама јас му ја дадов колата на еден другар кој што е некој роднина со дечкото кој што работеше тоа време кај мајсторов и он ја однесе и завршија работа се комплет за 50 евра :D Ако ти треба за работа, да ти набавам бројче ???

Вака сега... Од тогаш навака помина повеќе од две години, не се сеќавам баш точно на датумот кога ја носев, знам само дека беше декември 2013, некаде пред нова година и сум многу задоволен... Често ја проверувам и нема никакво течење или капење на нафта од пумпата... Кога му се јавив на телефон ми рече цена за се комплет 90 евра, од кои дали 40 или 50 рече за монтажа и демонтажа т.е. работна рака... Скапичко не дека не... Е арно, ама јас му ја дадов колата на еден другар кој што е некој роднина со дечкото кој што работеше тоа време кај мајсторов и он ја однесе и завршија работа се комплет за 50 евра :D Ако ти треба за работа, да ти набавам бројче ???

Ako mozes pisi mi PP.Ke mu se javam i ke go prasam.

Дали може да се регистрира golf4 со странски таблички или колку треба да биде стар автомомобилот за де се регистрира

Дали може да се регистрира golf4 со странски таблички или колку треба да биде стар автомомобилот за де се регистрира
Еко 4 па нагоре ако тие од поновите голф 4ки ќе помине ;)

А зошто не нови?
Ако купиш сет нов ќе си добиеш мотор како што треба...
KOLKU SE NOVI VO SLUCAJOV AKO NE E RAZLIKA GOLEMA NOVI NORMALNO[DOUBLEPOST=1452854728][/DOUBLEPOST]
Па имаш половни?Што им фали?
JA ODNESOV NA MAJSTOR I NE E SIGUREN DALI E KLIP ILI E DIZNA PA SAKAV DA PRASHAM DA NE ME LAZE I DA ZNAM KOLKU E OD PRILIKA DALI MI SE ISPLATI TOJ DA MI STAVI ILI JAS DA KUPAM I DA GI ODNESAM.IZGLEDA E EDEN KLIP RASIPAN PA NELI SE MENUVAAT SITE NE E DOBRO SAMO EDEN

Последно уредено:
Имам фиат пунто и сабајлево кога возев стрелката за температура беше на 5-6 стрелка не беше на тоа нормалното,највреројатно така е дека надвор температурата беше ниска.
После некое време стрелката се спушти до 0.
после 5 мин. ми светна ламбичката за акумулатор, кога стигнав дома ја изгасив и да ја запалам пак да пробам несака.
како може во текот на возењето да се испразни.

Имам фиат пунто и сабајлево кога возев стрелката за температура беше на 5-6 стрелка не беше на тоа нормалното,највреројатно така е дека надвор температурата беше ниска.
После некое време стрелката се спушти до 0.
после 5 мин. ми светна ламбичката за акумулатор, кога стигнав дома ја изгасив и да ја запалам пак да пробам несака.
како може во текот на возењето да се испразни.

Alternatorot ne ti polni, vidi kaisot da ne e labav ili eventualno skinat. Trgaj na avtoelektricar.

Alternatorot ne ti polni, vidi kaisot da ne e labav ili eventualno skinat. Trgaj na avtoelektricar.
пред 2 дена сменив каиши и ребраст и тој другиот каиш,филтри улје.
можно е да е лабав ама јас од кога сменив извозив едно 50 км

Здраво до сите, нов член сум на форумов и имам едно прашање , сега полагам за возачка и за 2-3 месеци би требало веке да ја имам , па во план сум да купам автомобил веднаш по земањето на возачката , за прв автомобил сум избрал да биде Ауди А3 2003-2004 2.0TDI па ако некој имал искуство со овој модел да сподели , недостатоци, добри страни , проблеми, потрошња на гориво итн.. фала однапред :)

Некој совет не ми работи вентилаторот во кола, таканаречен heater, проверив осигурувачот е во ред, последно кога бев во кола си работеше денеска не работи. Пред тоа имав проблеми на моменти знаеше да зачкрипи како некој лагер (или шо и да е) во него не штима. Што би можело да е. Некој искуство и совет? :) Инаку се работи за Опел Вектра А.

Некој совет не ми работи вентилаторот во кола, таканаречен heater, проверив осигурувачот е во ред, последно кога бев во кола си работеше денеска не работи. Пред тоа имав проблеми на моменти знаеше да зачкрипи како некој лагер (или шо и да е) во него не штима. Што би можело да е. Некој искуство и совет? :) Инаку се работи за Опел Вектра А.
Четкиците ти се отидени

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom