Не се сметаш за филмоман, така? Обично кога гледаш филмови, гледаш некои забавни/лабави? Те немам читано многу тука, па го извлекувам овој заклучок. Кажи ако грешам.Не е просечно мизерен, ама мене не ми беше нешто wow. Долго трае а имаше моменти каде посакав да го изгасам филмот пошо ме убиваше монотонија. Ништо страшно, ствар на вкусови.
За филмов да му биде на некој wow, мислам дека клучна улога игра тоа дека треба да е филмоман, односно да има изгледано секаков вид на филмови (не е баш тоа дефиниција за филмоман ама ајде) и да има доста истенчен вкус. За филмов треба да си сконцентриран и да се посветиш. Мајка ми запнала да го гледа revenant, (претпоставувам у нејзиното опкружување го зборат филмот). И го однесов во 5 саат. Во 10 ме викна како да го пуштела пак (си паузирала госпоѓата за да гледа турски серии). Беше стигната до 38 минута. 5 саати поминаа од кои само саат и пол на турска серија. Претпоставуам остатокот од времето си дремела на фејсбук на телефонот. Забегав ја малце со ова и со едитирањево каша попара.
Ако некој цело време си гледа лабави филмови од типот на романтични комедии, блокбастерчиња и слично, сметам дека тоа игра голема улога филмот да не му биде wow.
Сепак, не значи дека и на сите филмомани ќе им биде wow.
Последно уредено:

Го кажав тоа, па еве уште жив сум.